fredag 15 oktober 2010

stackars lilla skrutt...

Hans hosta har inte blivit bättre och han är täppt i lilla nosen :( Inatt har varken han eller jag sovit mycket alls. Han var klarvaken mellan 3 och 4 och sen vaknade han och gallskrek vid kl 5. Tack och lov tog Mathias över då vid 5, han hade pinkat ner sig och vi fick byta pyjamas och lakan i sängen.

Idag hade vi en 6-månaders kontroll på sjukhuset inbokad (hos läkare Sofia Alénius). Hon gjorde även en förkylningskontroll på honom. Ingen feber och lungorna lät bra, så det var ju bra. Hon skrev ut hostmedicin och en medicin för hans hårda mage. Jag köpte även Nezeril nässpray till honom, hoppas han får lite lättare att andas nu.

Förutom förkylningen såg allt bra ut med honom, vi ska få en tid igen innan jul (inte nödvändigt, men jag önskade det). Växer gör han iaf, idag vägde han 7885g och var 76,5 cm.

Nu sover skrutten, jag har röjt undan hemma och förberett lunch. Har ca en kvart på mig att sitta ner och vila innan lunchen ska fixas. I em ska jag och Skrutten bara vila och inte göra något alls, hoppas han är med på mina planer :)

Uppdatering: Fick lapptäcket jag har beställt till Anton igår, jättefint :) Men det blev nog en liten miss i kommunikationen från hennes del (hon som gjort täcket) så hon skickar ett nytt (enligt min beställning) som jag förmodligen har hemma nästa vecka. Kostnadsfritt om jag har förstått det rätt :) Men detta jag fick nu var superfint :)

Här är täcket jag egentligen beställt
(bild lånad från putitinabox.blogspot.com)

Här är täcket som jag fick

torsdag 14 oktober 2010

Sjukling

Nu har Skrutten blivit sjuk för första gången (om man inte räknar febern han har fått i samband med vaccin-sprutorna). Han är förkyld och är rosslig och hostig. Han har varit lite snuvig i någon vecka, men i går kväll märkte vi att han hostade och nästan lät lite hes när han hostade också! Så inatt har det inte blivit mycket sömn för varken Anton eller mamma. Det skär i mitt mammahjärta varje gång han hostar... Hoppas det går över snart...

I eftermiddag har vi visning igen. Hoppas jag hinner fixa lite hemma här, får passa på när han sover! Skönt att det mesta är gjort. Vi behöver bara plocka ut barnstolen och lite grejer, städa diskhon och diskbänken och moppa golven. Sen bär det av till Gunnebo när Mathias slutat för att äta middag hos Bettan, Berg och kusinerna :)

Ha en bra dag!!

Lite bilder från i tisdags när vi hade en drake hemma i soffan ;)




onsdag 13 oktober 2010

Första visningen av lägenheten...

var idag och det gick jättebra enligt mäklaren. Det var 11 st anmälda idag och 6 st imorgon (och dessutom 1 nästa vecka). Mari (mäklaren) sa att två hade anmält sig direkt till budgivning, en hade sagt nej och resten skulle väl fundera! Spännande!!

Vi höll på att fixa in i det sista och bara 5 minuter innan mäklaren dök upp höll vi på att våttorka golven :) Så fort vi satte oss i bilen och åkte så fick både jag och gubben huvudvärk, vi har legat i senaste dagarna för att få snyggt och rent!! Varför har det inte alltid sett ut som det gör just nu här hemma?? ;)

Imorgon kör vi igen, fast grovjobbet är ju redan gjort iaf!

måndag 11 oktober 2010

Matglad skrutt

har jag visst en. Han är så duktig och har hittills inte ratat något jag har serverat. Numera äter han endast ett mål ersättning om dagen, alla andra måltider har vi bytt ut!! Och vinsten av allt detta: han spyr inte längre (enbart efter den gången han får ersättning), sen är det dessutom mycket enklare att göra iordning maten till honom nu än vad det var med ersättning. Jätteskönt :)

Nu ska jag städa kylskåp, visning på onsdag och vem vet var folk kommer snoka... :)

Frukost hos Lindberg

Så här började vår dag idag:

Väntar på frukost i nya stolen

Mmm, gröt med mangopuré, gott :P

Ge ma, ge ma, ge ma...
Gott...

...gott...

...gott...

... och sen lite matkoma!
Näää, var det redan slut :(

Jaja, nappen får väl duga då...
Ja, den funkar :D