lördag 22 februari 2014

Köpenhamn - sista delen

Hej på er!
Lördag och inget bygge idag, bara familjetid, härligt :) Vi har varit ute och cyklat/gått både på för- och eftermiddagen idag. Anton lånade vi ut till farmor några timmar, men han kommer nog hem snart igen.

Tänkte visa er de sista bilderna ifrån Köpenhamn (och jag ser nu att det mest fanns frukostbilder i min kamera). 

På lördagen förra helgen vaknade vi sent, tur att de hade hotellfrukost ändå till kl 12. Jag älskar hotellfrukostar, hur mysigt är det inte att gå och plocka det man vill ha ifrån frukostbuffén och sedan sätta sig ner i lugn och ro och äta frukost länge. Även om min gubbe inte är en frukostmänniska så gillar han det också, förmodligen eftersom han där kan få lagad mat till frukost, stekt bacon och sånt ni vet.




Mätta i magen gav vi oss ut för en shoppingdag i Köpenhamn. Denna dagen lämnade jag kameran på hotellet, men vi hann med lite shopping, ett fot-fisk-bad och en god lunch på en mysig restaurang. På kvällen blev det middag på ett steakhouse i närheten av hotellet innan vi gick tillbaka till hotellet för att se en film innan vi somnade!

På söndagen vaknade vi rätt så tidigt och denna gången testade vi faktiskt hotellfrukosten på hotellet bredvid. Denna var i min mening snäppet bättre än vårt eget hotells, men Scandic är ju alltid Scandic och där vet man vad man får för frukost.






Mätta och glada även på söndagsmorgonen alltså och sedan var det bara att packa ihop våra saker, checka ut ifrån hotellet och bege oss mot tågstationen för resan hemåt.

Så utvilad jag kände mig när vi var på väg hem, men oj vad jag saknade trollen hemma. Men för mig är det så viktigt med dessa små pauser i vardagen för att jag till fullo ska uppskatta vardagslivet och vår fina familj som vi har!

Nu väntar en slö eftermiddag här hemma innan vi sätter igång med middagen och sedan är det ju Melodifestivalen ikväll. Brukar ni kolla?

torsdag 20 februari 2014

Att visa ännu mera bilder från Köpenhamn


 Godkväll på er! 

Hoppas ni har haft en bra dag, vi har haft en mysig hemmadag här jag och barnen. Jag tänkte visa er ytterligare några bilder från Köpenhamn. Vi kom ju alltså fram på fredagen (alla hjärtans dag och älsklingens födelsedag). När vi hade checkat in på hotellet och lämnat av våra väskor på hotellrummet begav vi oss ut i det fina vårvädret som Köpenhamn bjöd på för att se oss omkring. Vårt hotell låg endast 10 minuters gångväg ifrån Ströget så vi passade på att kika in i några affärer, kolla restauranger inför kvällen, stanna till och ta en fika och upptäcka staden. På bilden ovan ser ni Mathias framför Köpenhamns Huvudbangård (stationen) och nedanför syns Rådhusplatsen och Ströget.



Vi hittade en stor legobutik som sålde allt möjligt lego, både i färdiga boxar och i lösvikt. Dessa stora legofigurer stod vid entrén och välkomnade oss. Den butiken tror jag Anton hade gillat, vi får nog återvända hit när barnen är lite större :)


 

När vi var på väg tillbaka till hotellet igen så hade det blivit mörkt. Tivoli såg väldigt mysigt ut upplyst på kvällen, vi var dock aldrig inne där. 


 


Vi var bara uppe på hotellet för en snabb dusch och klädombyte innan vi gav oss ut igen för att leta efter en mysig restaurang. Det kanske var dumt att inte ha bokat något bord i förväg på alla hjärtans dag och dessutom var det någon matfestival i Köpenhamn denna helg, men det löste sig ändå. En mysig italiensk krog precis runt hörnet från hotellet hade bord och oss och vi åt den godaste pastan jag någonsin ätit. Sedan blev det en tidig kväll för två trötta småbarnsföräldrar. Så skönt att få krypa ner i en skön hotellsäng och veta att man hade en hel natts ostörd sömn framför sig. Jag vaknade inte förrän närmare kl 10:30 dagen efter så jag gissar att jag behövde sömnen :)

 

Så fick ni ytterligare några bilder ifrån vår weekend. De sista bilderna tänkte jag visa er någon annan dag, kanske imorgon. Nu sover barnen och jag ska sätta mig i soffan och passa på att prata lite med min älskling. Det är lite svårt att hinna berätta saker för varandra så länge barnen är vakna nu för tiden, vi har två stycken busungar som ska höras högst och mest hela tiden just nu!

onsdag 19 februari 2014

Att visa lite bilder från Köpenhamn

Som ni ju vet så spenderade jag och min älskling helgen på ett hotell i Köpenhamn. Jag har nu börjat kolla igenom alla bilder jag tog när vi var iväg och jag tänkte visa er några av dem. Men för att det inte ska bli för mycket bilder så delar jag upp det lite. Vi börjar med resan ner och hotellet vi bodde på!



 Vi pussade hejdå till våra små troll och körde sedan bil ner genom ett disigt södra Sverige för att slutligen anlända till Malmö. Där parkerade vi bilen för att istället ta tåget över Öresundsbron.

 

Efter endast en halvtimme var vi framme i ett soligt och vårvarmt Köpenhamns och vi gick den korta sträckan till hotellet för att checka in.

 


Hotellet var underbart fint inrett och rummen jättemysiga. I badrummen fanns deras egna ekologiska produkter och himmelsängen fick mig att fundera på ifall jag (eller kanske gubben) inte skulle snickra ihop en sådan här hemma till oss!



 


Vi hann med en liten stunds vila på hotellrummet efter den långa bilresan innan vi begav oss ut för att upptäcka Köpenhamn. 


Ännu mera bilder får ni se imorgon, så ni har lite att längta till ;)

Nu väntar min obligatoriska kopp med kvällste framför tvn innan det är läggdags!

måndag 17 februari 2014

Danmarksfynd

Hej på er!

Vi är åter tillbaka i vardagen nu. Igår kväll kom vi hem, strax innan barnen skulle lägga sig så vi hann pussa lite (eller mycket) på dem innan vi tog kväll. Idag har Mathias varit på jobbet igen och vi andra tre har haft en hemmadag!

Vi har haft det såå bra med lite shopping, god mat och mycket sömn i sköna hotellsängar. Jag har massor av bilder att visa er, men det får bli en annan dag för jag har inte hunnit gå igenom alla ännu. Däremot tänkte jag visa er ett av våra shoppingfynd som vi släpade hem (och släpade var rätta ordet eftersom den vägde en hel del och vi lämnade bilen i Malmö för att ta tåget över). 


Ett buddha-huvud och en glaskupol till fyndade vi på 70% utförsäljning i en Lisbeth Dahl-butik. Anton har suttit och stirrat på huvudet hela dagen, jag vet dock inte om han tycker det är fint eller om han blänger på det!



Dessutom bytte vi alla hjärtans dagspresenter på hotellet. Min gubbe känner mig, han vet att jag är svag för choklad :)

Nu har vi en film att se slutet på, denna gången var det faktiskt inte jag som somnade ;)