torsdag 6 januari 2011

Nyfikna grabbar

Ute vräker snön ner och farfar är här och kör bort snö i vår trädgård. Inne sitter mina två grabbar klistrade vid fönsterrutan för att se grävskopan :)


I eftermiddag ska vi till Gamleby och hälsa på Thias farmor, men först ska jag jobba lite!

onsdag 5 januari 2011

barnvakt och jobb

Nu är barnvakten här (mormor) och lunchen är uppäten och disken är ren. Dags att sätta sig och planera lite lektioner... Oj, vad jag inte vill detta :(

But here we go....

tisdag 4 januari 2011

Glada nyheter :)

Fick precis höra att Micke och Johanna har fått en liten son idag. Han föddes nu på förmiddagen, tror det var runt halv tio. Tyckte jag hörde något om 2700 g också... Stort grattis :)

Uppdatering med bild (från Mickes facebook)
 

måndag 3 januari 2011

Jobbångest!

Om precis en vecka kommer jag gå och lägga mig och veta att jag ska upp och gå till jobbet dagen efter, det känns läskigt tycker jag... Inte bara för att jag inte jobbat på så länge, utan också för att jag har absolut ingen lust att gå tillbaka till min tjänst som den ser ut nu. Numera är jag enbart lärare... Inget datoransvar, ingen grafisk formgivare, ingen fotograf utan endast lärare... Fy och blä och tvi :(

På grund av den här ångesten har jag idag slängt iväg en jobbansökan. Jobbet jag hittade var riktigt intressant. Turistkommunikatör med marknadsföringsinriktning. Med andra ord, jobba på turistbyrån med att ta fram informationsmaterial, hålla hemsidan uppdaterad och skriva pressmeddelanden, helt enkelt marknadsföra Västervik... Detta är ett jobb jag verkligen vill ha! När jag läste jobb-beskrivningen kändes det som om dom beskrev mig, spooky :) Vill ha, vill ha, vill ha.. håll tummarna nu :D

Årskrönika 2010

Har upptäck att det är populärt att skriva ner lite kort om året som gått så här vi nyår och jag ska väl inte vara sämre. Håll i er nu, för det här blir ett långt inlägg :)

Januari
Året började med att vi var ganska nyinflyttade i vår första gemensamma lägenhet. Vi bodde ganska länge i flyttröran, samtidigt som min mage växte mer och mer :)

25/1 Johan och kompisgänget åkte till Thailand. Resan vi hade planerat att följa med på, men vågade inte när jag blev gravid.

26/1 Vi köpte vår första gemensamma bil, en Audi A6 som vi var och hämtade i Vimmerby.

27/1 Avskedsmiddag på Räken för Sammy. Huvudpersonen själv som kört bil från Lund samma dag i värsta snöstormen kom 3 timmar sent :)

Under januari månad hjälpte jag också mamma att leta kakel och tapeter till nya radhuset. Gubben och brorsan hjälpte henne att fixa iordning huset innan hon skulle flytta in.

Februari
Snökaos i Västervik och man önskade verkligen att man var i Thailand.

14/2 Min fina älskling fyllde år och vi firade det lugnt och stilla med familjen!

16/2 Fick ont i magen på morgonen när jag var på jobbet. Ringde gubben och förlossningen. Jag fick komma in för kontroll kl 11 och Thias kom och hämtade mig. Allt såg bra ut, men jag skulle ta det lugnt var ordinationen. Hade även känt av dessa förvärkar kvällen innan.

18-19/2 Gick mammas flyttlass från huset i Kvännaren till nya radhuset på Sturegatan. Som alla andra dagar i denna februari var det snöstorm och snökaos, vi kom knappt fram med bilarna till huset. Men till slut så löste det sig i alla fall. Johan hade ju lämpligt nog stuckit till Thailand, så han slapp denna flytt ;)

25/2 Föräldrautbildningen började (den första av tre gånger).

Mars
3/3 Johan kom hem från Thailand, rejält utvilad och solbränd. Jag var och hämtade honom på stationen. Måste varit skillnad att komma från varma stränder till de höga snövallarna som väntade här hemma!

14/3 Tog vi en söndagstur till Jönköping för att leta barnvagn. Lite i senaste laget, men det gick bra. De hade den vagn vi ville ha hemma så vi fick med oss den på en gång :)

15/3 Vi var och skrev på faderskapsintyget. Gubben skämtade om att han minsann inte skulle skriva på något, tror inte skämtet gick hem först ;)

22/3 En Ullared-resa var planerad, men denna gången fick jag inte följa med. Morsan sa att de inte ville ha en förlossning på bussen ;) Fick istället skicka med en handelslista, många babysaker på den kan jag lova :)

26/3 Jag fyllde 32 år, huga... :S

27/3 Födelsedagsmiddag för mig och Johan hemma hos morsan. Gittan och Bengt var också där och det slogs vad om vilket datum vi skulle bli föräldrar. Har för mig om att det var Thias eller svärfar som var närmast!

Under mars började Petra och Niklas planera för att flytta ner hit! Petra var på jobbintervju och de letade hus. Mycket roligt :)

April
6/4 Arbetade min sista dag på skolan på länge. Redan morgonen efter var jag rastlös :)

8/4 Anton var beräknad att komma till oss den här dagen, men det hände ingenting. Vi tog långpromenader med förhoppning att sätta igång något.

15/4 Vi trodde vattnet hade gått tidigt på morgonen (kl 4) så vi skyndande in till förlossningen (eftersom han inte var fixerad. Fick vänta sängliggandes på förlossningen på en läkare. Kl 18 var det konstaterat att det inte var en vattenavgång och vi fick åka hem igen i väntan på mer värkar.

16/4 Hade värkar hela dagen och vid 16-tiden på em gick vattnet. Var inne en sväng på förlossningen, allt såg bra ut så vi fick åka hem igen. På kvällen (vid 21:30) åkte vi in igen, denna gång blev vi inskrivna och väntan började nu!

17/4 Vår underbara son Anton föddes, 3835 g och 51 cm lång. Det låter fånigt, men det kändes som att först då började livet :)

24/4 fick vi komma hem på permission från neo-avdelningen. (Vi skrevs ut 27/4).

29/4 Första BVC-besöket. Skrutten skötte sig jättebra och vägde då 4015 gram.

Maj
Denna månad försvann väldigt snabbt. Vi var mest hemma och försökte komma in i vår nya roll som föräldrar. Mathias gick tillbaka till jobbet i mitten av maj och jag och Anton fick då klara oss själva för första gången. Vi hade mycket besök av nyfikna släktingar och vänner  :) I slutet av månaden vågade vi oss på ett besök på IKEA Linköping. Anton var så duktig och skötte sig toppenbra hela dagen!

I maj månad fick vi också det glädjande beskedet att Vickan och Danne skulle bli föräldrar i december!

Juni
9/6 Skrutten var på sitt första läkarbesök på BVC hos Carina Andersson (förrutom alla de han gjort på neo-avdelningen). Allt såg toppenbra ut och mamma var så stolt och nöjd  :) Vid den här tiden vägde han 5550 g och var 58,5 cm lång.

18/6 Studentavslutning på Östra Akademin. Farmor gick en långpromenad med Anton och jag var på skolan och åt avslutningslunch med eleverna och kollegorna.

25/6 Midsommarafton firades som vanligt i Thias stuga. Skrutten sov sig igenom hela kvällen!

Juli

I juli var det värmebölja i Sverige. Vi gjorde vad vi kunde för att hålla oss svala och Anton spenderade mestadels sin tid i enbart blöjor och våta handdukar.

I börja på juli skulle de göra en relining i huset, så under totalt fyra dagar hade vi inget vatten. Jag och Anton begav oss till faster och kusinerna i Gunnebo, där sov vi även över natt tills det var klart och vi kunde åka hem igen.

Under denna värmebölja blev min morfar dålig och lades in på sjukhuset. Vi trodde att han inte hade långt kvar och sjukhuspersonalen slutade ge honom medicin, men han lyckades återhämta sig och kunde återvända hem till Sundsgården!

3/7 var jag, Frida och Sofia ute och åt mat på Sahara, mycket gott och trevligt. Efteråt gick jag och Frida och såg Sex and the city 2. Biobesök var jag inte bortskämd med då :)

12/7 var det dags för Ullared-besök igen. Denna gången kunde jag följa med och hade fixat så Anton hängde med farmor hela dagen. Det handlades mest kläder och saker till Anton, inte så mycket till mig själv!

15/7 Visfestivalen. Jag och gubben hade köpt biljetter till torsdagen och det var skönt att komma iväg och göra något annat en kväll. Men vi saknade snabbt vår lilla skrutt :)

19/7 Anton fick sin första vaccination. Han var nu drygt 3 månader. (6640g, 64 cm)

23/7 Jag och Lena gick på Winnerbäck-konsert på Bökensved. Vi använde gamla vinstpengar från tidigare Quiz-kvällar och pengarna räckte till och med till lite picnic :)

26/7 hade vi den enda föräldraträffen med föräldragruppen. Var lite kul att se hur alla har det, men tror inte det blir någon mer träff.

30/7 Åkte jag, Thias och Anton till Vickan och Danne på Väderskär. Skönt att komma iväg på en minisemester.

31/7 var vi på Takida-konsert på Gränsö med förfest hemma hos Anna.

Augusti
I augusti anlände min studioutrustning som jag hade beställt. Thias hjälpte mig att hämta den och satte upp den nere i studion. Sen kan jag väl ärligt säga att den inte har använts alltför flitigt :)

Vi gick även i nybyggartankar under sommaren. I början på augusti var vi på ett möte med Trivselhus. Vi kom fram till att det skulle kosta för mycket, särskilt som vi tittat på en tomt ute på Gertrudsvik som skulle kosta 1,1 miljon.

9/8 flyttade Petra, Niklas och barnen hit. Vi skulle agera flytthjälp, men kom lite sent (eller så var de för snabba) ;) Lite inflyttningsfika blev det iaf. Skönt att ha henne nära igen efter så många år.

12/8 åkte vi till Söderköping med Tessan, Krille och Kevin. Vi strosade, shoppade och åt glass i värmen, härlig dag :)

13/8 bestämde vi oss för att utnyttja vår julklapp som var ett presentkort på Gränsö Spa. Vi lämnade Anton hos mormor och sen stack vi iväg. En hel eftermiddag med behandling, relax, sol och bad i poolen med efterföljande mat på Gränsö slottscafé var precis vad vi behövde!! Tack mamma :)

14/8 var det dags för den årliga Målilla-resan för att titta på GP i Speedway. Farsan och Anton följde GP’t på tvn, medan jag, Jessika, Kicki och Johnny var där på plats!
Denna lördag var även Maria, Glenn och barnen här och hälsade på. Mycket trevligt, det var ju inte igår som vi sågs direkt :)

25/8 Åkte vi till Gunnebo för Leias 1-års kalas. Hela tjocka släkten var där och Leia åt tårta i bara blöjorna. Det krävdes ett bad efteråt kan jag lova ;)

28/8 hölls Matildas namngivningsceremoni ute i deras hus i Verkebäck. Självklart åkte vi dit för att uppvakta Antons tjack ;)

31/1 augusti avslutades med att Vickan och Danne flyttade ifrån sin lägenhet till ett radhus på Grytstigen.

I augusti vände sig skrutten av sig själv, då var han ca 4 månader.

September

4/9 Anton döptes (till Anton Petter Mathias Lindberg) i S:a Gertruds kyrka. Därefter hade vi lite fika i församlingshemmet ute i Piperskärr. Han fick en massa fina presenter, själv tyckte han pappret runt paketen var roligast :)

6/9 var vi på husvisning (Allén 28). Det var ett hus vi först inte lagt märke till, men som låg kvar i bakhuvudet och grodde. Vi bestämde oss till slut för att gå och titta på det och när vi såg det på plats kändes det jättebra.

8/9 Var vi på en husvisning till, denna gången i Västralund. Det huset var jättefint på bilderna, men levde inte alls upp det förväntningarna i verkligheten. Det ströks snabbt från listan.

9/9 begav jag och Anton oss iväg på mamma/barn-gympa. Det var ganska roligt, men blev tyvärr inte fler gånger eftersom annat kom i vägen senare.

10/9 var vi på en andra visning av huset i Allén. Då hade vi med oss en snickare som gick igenom huset. Vi bestämde oss för att vara med på budgivningen.

Denna dag lades även morsan in på IVA på sjukhuset för hon hade blodförgiftning och mycket hög feber. Det visade sig sedan bero på inflammation i njuren.

13/9 Calle och Linda fick en son, William och Malin och Dada fick även de sin son Milo!

15/9 hölls budgivningen på huset i Allén. Det var bara vi och en till som var med. Vi höjde ganska aggressivt (30 000 i taget) och fick till slut huset för 1 700 000:- (utgångsbud var 1 550 000). Vi hade då ändå 100 000:- kvar till vår gräns, så vi var jättenöjda. Kontraktet skrevs redan dagen efter! Veckan efter följde en massa bankmöten samt möten med mäklaren för att sälja lägenheten.

23/9 Morsan blev inlagd för andra gången, även denna gång fick hon hög feber och en ny infektion. Vid ett senare tillfälle visade sig stenen vara borta, den hade väl vandrat vidare på egen hand :)

26/9 Min kära morfar gick bort efter knappt en vecka på sjukhuset då han inte varit kontaktbar alls!! Jag saknar dig morfar men tror du har det bättre nu än när du slipper sjukdom.

29/9 Mathias farfar Bertil gick bort efter en tids sjukdom.

I september kom jag igång med träningen (tack vare Linn). Vi började gå två gånger i veckan på Actic (fd Nautilus).

Oktober
2/10 inleddes med ett besök i Kisa hos Micke och Johanna! Bambam och Maria råkade ha vägarna förbi och stannade på en fika!

3/10 Frida fyllde år och vi grattade henne med en fotokurs!

9/10 tog vi en tripp ner till Timmernabben för att hälsa på Åsa, Fredrik och Agnes i deras nya hus. Även Sofia, Christian och Matilda var där. Vi bjöds på en mycket god indisk middag, Garam Masala.

10/10 fotade jag Vickan och hennes mage i studion. Hon var då i vecka 29 och jag blev riktigt nöjd med bilderna.

17/10 Fyllde Anton 6 månader. Vi besökte kusinerna i Gunnebo och passade på att göra hand- och fotavtryck på min lille skrutt. Han vägde nu 8030 och var 69 cm lång.

23/10 Mamma fyllde 58 år och vi var på kalas hemma hos henne.

30/10 Anton fick några röda prickar som vi misstänkte var vattkoppor. Efter samtal med BVC bekräftades detta. Han verkade inte berörd av det alls och det gick över ganska snabbt, skönt tycker mamma :)

Under oktober månad började Anton på babysim i sjukhusets Rehab-bassäng. Första gången var han väldigt tveksam, men sen älskade han det och plaskade omkring som en tok! Vi var sju gånger (av totalt åtta). Det blir ingen fortsättningskurs för vår del i vår, men vi planerar att själva gå med honom till simhallen.

November

2/11 Morfars begravning hölls vid kapellet vid nya kyrkogården.

3/11 Under hösten hade jag och Niklas pratat om att jag skulle börja jobba för hans företag som han precis etablerat i Västervik. Han ville ha någon som kunde grafisk design och dessutom hjälpa honom att fotografera. Vi hade ett mycket intressant möte där detta diskuterades. Det vi kom fram till var att han ska anställa mig så fort han får in ett så stort kundunderlag att han kan betala ut min lön.

Denna dag upptäckte vi Antons första tand (höger framtand i underkäken). Vänster framtand följde snart efter.

12/11 Bertils (Mathias farfar) begravning hölls i Lofta kyrka.

14/11 var vi på kalas för nästan hela familjen Jakobsson i Gunnebo. Båda Bettan, Fanny och Bengt fyllde år inom en vecka!!

16/11 Svärfar bjöd på smörgåstårta med anledning av sin födelsedag!

19/11 skaffade jag och gubben barnvakt (mormor) och gav oss iväg på dejtkväll. Vi gick till Sahara och åt middag, sedan fortsatte vi till biografen där vi såg ”Unstoppable”. Det var välbehövligt för oss att ägna lite tid åt varandra!

20/11 passade jag på att fota Frida och Johan i studion. Min plan var att ge dom ett porträtt i julklapp. På kvällen blev vi bjudna på middag hos Vickan och Danne. Calle, Linda och William var också där och senare kom även Malin, Dada, Melvin och Milo. Vickan pratade om hur mycket hon längtade efter sin bebis nu när det var fullt med barn överallt. Vi visste inte då att det skulle bli snarare än väntat.

22/11 Föddes Vickan och Dannes lille prins Vilgot. Han hade lite bråttom till världen och han förlöstes genom kejsarsnitt eftersom han låg i säte.

27/11 På lördagnatten gav sig gubben iväg för att hämta Berg från en fest i Oskarshamn som han lovat tidigare. Vad han då inte visste var att det skulle vara snöstorm den natten. Det tog honom 3,5 timmar fram och tillbaka och jag låg vaken och var orolig hela tiden.

29/11 var det återigen dags för en Ullared-resa. Denna gång var planen att köpa alla julklappar så det var klart i god tid innan jul och innan flytt. Jag lyckades nästan men det blev inte mycket tid till att shoppa annat till mig själv! Kanske tur det ;)

December

3/12 använde jag återigen min fotostudio för att fota syskonen Iserstål. De skulle ge bort ett porträtt till sin mamma i julklapp. Fick höra efteråt att det blev väldigt lyckat och hon hade börjat gråta!

Jag sa upp min fotostudio i december eftersom det aldrig blir av att jag går dit när jag har Anton. Jag ska istället försöka hitta någonstans i huset att ha den. Då kanske jag använder grejerna mycket mer och kan få många fler fina bilder på Anton.

4-5/12 åkte jag till Jessika i Norrköping för lite julshopping. På kvällen var vi ute och åt middag och såg sen ”Due date” på bio. Den var helt klart sevärd. Det var en trevlig helg, men lite jobbigt att vara ifrån Anton över natten :)

8/12 skrev vi på papper och blev officiellt husägare  :) Vi började flytta redan samma kväll och hämtade det sista kvällen efter.

11/12 åkte vi med limousine till Oskarshamn för att äta julbord med Mathias jobb. God mat och en helt ok kväll. Mormor var barnvakt!

19/12 Fjärde advent ska ju av tradition en julgran införskaffas. Eftersom vi skulle fira jul hos oss i nya huset i år var det självklart att vi skulle ha en gran. Den årliga julgransjakten i Ytterhult blev inställd på grund att för mycket snö och pågående snöstorm. Men det stoppade inte gubben utan han och Danne gav sig ut i skogarna i Björnsholm och han kom hem med en mager rackare, men det var ju i alla fall en gran :)

23/12 kläddes enligt tradition julgranen. Morsan hade med sig julskinkan som ju naturligtvis skulle avsmakas.

24/12 vaknade jag och hade (förmodligen) halsfluss. Men efter lite (eller mycket) stress så var vi redo att fira jul. Antons första jul blev riktigt bra till slut. Både min och Mathias familj var här, så vi var totalt 15 personer. Antons julklappshög var så stor att han knappt syntes bakom den ;)

31/12 Nyårsafton firades hos Petra och Niklas med en god trerätters-middag, vin och sällskapsspel. En mycket bra avslutning på ett bra år och jag tror att nästa år kommer bli toppenbra, känner det på mig :)

Under december månad (egentligen sedan vi flyttade in i huset) har det hänt jättemycket med Anton. Han sitter nu stadigt själv, han kryper nästan (han tar sig fram i alla fall), han kan stå själv och vi ger honom något att hålla sig i (t ex spjälsängskanten), han har sagt pappa och nästan mamma (maba). Det är så kul att det händer så mycket med honom nu och att han är mycket mer med i matchen. Men det är också mycket mer jobb att hålla koll på honom ;)

Oj, det där blev mer än jag planerat. Säkert ingen som har hängt med så här länge :)
Det var iaf mitt år i korthet (?!) :D

söndag 2 januari 2011

Spontan middag

Spontan middag med Johan och Frida blev det ikväll! Det bestämdes under eftermiddagen och vid 19-tiden dök dom upp... Helstekt fläskfilé med klyftpotatis och chokladmousse med hallon till efterrätt. Till det en massa vin och mycket skratt :) Anton hade en vaken-kväll igen och somnade nog inte förrän halv tio eller nåt sånt! Måste försöka få ordning på hans rutiner igen... När han äntligen hade somnat tog vi fram Mathias julklappsspel "Utan tvekan". Mycket roligt spel och med lite dricka till det så var det en hit :)

Nu blir det sängen! Imorgon ska jag tvätta rödvinsduk och plocka i kontoret tror jag! På kvällen blir det även middag hos morsan, mums :) Men först ska jag ha sovmorgon! :D

Natti natti