lördag 9 februari 2013

Mello-mys

Ursäkta dåliga mobil-bilder, men jag har sjunkit ner så långt i soffan att jag inte orkar hämta kameran!! Vi har mello-mys (vi tre som är hemma) med vin, gose-kanin och en brasa! Vi har ätit en god middag med kyckling och klyftpotatis med rotfrukter. Snart är det dags för efterrätten, pannacotta! Sa jag att vi har det bra?? Det har vi :)

Rapport ifrån mormor säger att Anton har det bra han också! Han har byggt snögubbe och badat ankorna, nu sover han säkert min lille älskling!




Girl time!

Nu har Anton gett sig iväg i pulkan med mormor och kvar i huset är endast tjejerna i familjen! Jag tror vi siktar på lite soffhäng här först innan vi tar tag i något nytt idag. Man ska väl vila upp sig på helgerna va?!


Snö ute och nytt i köket

Snön ligger kvar ute (tyvärr) och dessutom kommer det mera emellanåt! Mathias är iväg och åker fyrhjuling på isen, jag och barnen myser inomhus. Nu är det snart dags för lite pannkakslunch här, sen efter lunch och middagsluren kommer mormor och Mats för att hämta upp min lille prins för bus och övernattning! Det kommer bli tomt här, men samtidigt skönt att bara springa och natta om en unge i natt :)



Tänkte visa er lite nytt i vårt kök som kom med posten igår!


Dessa supersnygga och välluktande produkter från L:a Bruket. Passar hur bra som helst i vårt kök om ni frågar mig :)

Nu är det bäst jag börjar vispa ihop pannkakssmeten innan Stella vaknar och är hungrig också!
Hoppas ni får en mysig lördag!

fredag 8 februari 2013

Äntligen fredag

Här har vi fredagsstämning i vårt hus. Anton är hämtad från dagis och jag ska strax börja förbereda fredagsmiddagen som idag blir köttfärspaj. Vad ska ni äta idag?

Vilken minut som helst kommer farmor hit för att krama på barnbarnen. Efter två veckor i Thailand har hon saknat sina små troll, och trollen har saknat henne också :)


I väntan på farmor leker Anton med tågen och Stella sover i vagnen. Denna bild är dock från igår, när hon somnade med kaninen på huvudet!

torsdag 7 februari 2013

Lunchdags

Inväntar just nu älsklingen för en gemensam lunch här hemma! Sen blir det promenad till dagis och hämta hem en av mina andra älsklingar :)


Hej snö

Du är inte välkommen här, vi vill ha sol och vår!


Här har lugnet infunnit sig i huset denna förmiddag. Stor-trollet är på dagis och lill-trollet sover bredvid mig i soffan. Det högg till rejält i min rygg tidigare på morgonen när jag skulle klä på barnen ytterkläderna. Ett rejält ryggskott som inte har blivit ett dugg bättre av att dra en vagn med två ungar i snömodd! Nu funderar jag på om jag skulle göra en kopp te och sätta mig ner och bläddra i några tidningar!? Det tror jag att jag göra, hur ofta är det så här lugnt i detta hus liksom :)

Ha en bra torsdag!

onsdag 6 februari 2013

Fis-ljus

Vilken omtänksam pojkvän jag har som kommer och ställer ett fis-ljus på mitt sängbord när jag ska sova! Vet inte riktigt hur jag ska ta det, men antar att det är lika bra, han kommer ju fisa i sömnen inatt också ;)

Godnatt på er! Tur att jag har mitt fis-ljus :)


Egentid

Det är full fart här hemma idag. Nyss lyckades jag få båda ungarna att sova samtidigt en stund, vilket innebar 20 minuters egentid för mamma :) Men nu är alla vakna och cirkusen är igång igen...

Sen jag började väcka Anton på dagarna så är han så sur på mig. Han kan sitta i sitt rum och sura i en kvart efter jag väckt honom innan han kommer ut till mig i köket!


Detta hann jag med under mina 20 minuter!

tisdag 5 februari 2013

Båda trollen hemma

Idag är det onsdag och det betyder att jag har båda mina troll hemma!


Lill-trollet är trött men har bara sovit korta stunder idag, hon som brukar sova 1-2 timmar i sträck på förmiddagen! Stortrollet och jag har ätit en mysig frukost ihop, busat lite med syrran och nu tittar vi på Rorrri Racerbil! Snart är det dags för lunch och jag funderar på vad vi ska hitta på i eftermiddag!? Kanske måla med vattenfärger?! Vi får se, men först lunchfix :)

 Förresten så kom det inte så mycket snö inatt, skönt tycker jag! Idag är det till och med plusgrader, så snön kan ju hålla sig borta tycker jag :)

måndag 4 februari 2013

Snö igen...

Godkväll på er!

Här pågår bad och målning med badkritor just nu! Första gången vi testar en present som Anton har fått och det verkar vara en hit!




Nu snöar det här igen och det ska tydligen komma ganska mycket snö under natten. Jag som just börjat vänja mig vid tanken på vår, sol och barmark, men jag får nog vänta lite längre ser det ut som!

Efter bad så är det yoghurt till lill-killen, sedan nattning. Jag är lite hängig idag, en jobbig förkylning som har hållt i sig senaste veckan. Så jag ser fram emot en kväll i soffan med en kopp te. Vad gör ni ikväll?

Borttappad??

Häromdagen höll vi på att tappa bort vår lilla bebis, som tur var hittade vi henne under en massa filtar och gosedjur ;)


Måndag morgon igen och Anton är på dagis! Var tog helgen vägen undrar jag?? Men nu kör vi på med en ny vecka och nya krafter. Denna vecka kommer farmor och farfar hem från Thailand, gissa om de har varit saknade av en viss liten herre här hemma :)

söndag 3 februari 2013

Semlor och fikabesök

Semlorna blev bakade och dessutom kom Johan och Frida hit och hjälpte oss äta upp dem, alltid lika hjälpsamma ;) Receptet jag använde mig av var Leilas, supergott och rekommenderas verkligen. Ni hittar det här!

Det lagades middag och busades för fullt här hela eftermiddagen. Nu åkte de precis hem och Anton har nyss somnat! Bjuder på lite bilder från dagen:




 

 



Nu tar jag kväll, slänger mig i soffan, tittar på något som inte kräver någon tankeverksamhet och laddar inför veckan!!

Godmorgon

Vi har en lugn söndagsmorgon här hos oss! Efter en gemensam frukost har jag nu slängt in en tvätt i maskinen. Mathias är iväg och fixar bilen, jag sorterar tvätt och Anton läser sagor för Stella. Jag funderar på att rensa ur Stellas garderob idag också, hon har redan vuxit ur en massa kläder. Vart tog min lilla bebis vägen?? Jag funderar också på att baka minisemlor senare idag också och kanske röja på övervåningen... Ja, ni hör ju, vi får nog denna dag att gå också ;)