fredag 7 februari 2014

Alla dessa svåra val...

Godkväll!

Har ni tagit på er smakrådshattarna för nu behöver jag er hjälp igen :)

Nu står jag inför ett inredningsval i renoveringen igen och jag vet att jag har frågat er om detta tidigare men jag hoppas att ni har överseende med det!

Vi står alldeles strax inför att välja vilka plattor vi ska ha som gnistskydd framför kaminen och nu när vi har fått dit golvet och väggfärgen så ser jag lite mera vad jag vill ha. Så några av de jag funderade på för några månader sedan har jag nu valt bort! (Ibland är det nog bra att saker och ting tar sin tid så man hinner tänka färdigt.)

Här ser ni några bilder på delen av rummet där kaminen kommer vara. Golvet är ett ekgolv, väggarna är ljust grå, väggen precis bakom kaminen är putsad och vitmålad och kaminen är svart. Lägg märke till den snygga frisen som snickarna gjorde i trägolvet runt kaminen!



De jag nu väljer mellan är dessa nedan, jag tror det passar inredningen och vår stil bäst med något enkelt, tidlöst och hållbart!

Klicka på bilden för att se den större!
  Alla dessa varianter går att få i en massa olika färger som ni ser på bilden nedanför, själv har jag mest varit inne på något i färgkombinationen grå/vit eller svart/vit (de som heter "Milk" och "Kohl" eller "Steel" som på bild 5). Samtidigt tycker jag de andra färgerna är så snygga och skulle säkerligen göra sig jättebra i vårt tv-rum, men jag är rädd att vi tröttnar och vill byta ut det om några år (och det har vi inte planerat att behöva göra). Så stirra er inte blinda på just den färgen som mönstret på bilden har, för det går att välja annorlunda!

Alla bilder är lånade från Marrakech designs hemsida


Dessutom går dessa plattor att lägga på olika sätt för att bilda olika mönster, ni hittar mönsterscheman här. Ni ser ju varför jag har beslutsångest just nu, så många kombinationer som det finns att välja på, det går ju säkert att lägga plattorna på ännu flera sätt än de som anges på hemsidan också!
Så snälla, hjälp mig nu!

torsdag 6 februari 2014

Det går bra nu...


Idag har Mathias och snickarna hunnit mycket mer än de trott. Golvet i tv-rummet är klart, Stellas rum är klart och dessutom har de städat ur och förberett allt för golvläggning i vårt sovrum. På måndag kommer de tillbaka för att lägga det sista golvet och under helgen nu så blir det som vanligt en massa renoveringsfix för min gubbe! Ett litet avbrott för födelsedagskalas blir det dock på söndag, han fyller visst år nästa vecka min älskling, inte riktigt 40, men nära ;)

Lite bilder från dagen bjuder jag på här:

 
 
 
 Imorgon behöver jag er hjälp i form av smakråd igen så jag hoppas ni kikar in då och hjälper mig!

Nu väntar Revenge-maraton i vår tv-soffa. Har ni sett den serien? Vi är helt hooked på den och missar inte ett avsnitt!


onsdag 5 februari 2014

Dagens renovering


Idag har vi för första gången på länge (det känns så iaf) haft hantverkare här. Vi kallade in våra två snickare igen för att hjälpa till att lägga golvet som ska vara på hela övervåningen. Det är ju lite känsligt det där när man har golvvärme, man vill ju liksom inte råka skruva fast golvet i en slang... Efter en hel dags arbete har de hunnit med Antons sovrum och halva tv-rummet. Det är nu andra halvan av tv-rummet kvar, Stellas rum, vårt sovrum och walk-in-closet. Så här ser det ut just nu!







 Ikväll är Mathias och Anton iväg och tittar på/köper (?!) en grävare (hmm, fråga inte ;) ) och jag och Stella har haft tjejmys här hemma. Nu är det strax läggdags för lilla fröken och vi får se ifall storebror är vaken eller sover när han kommer hem senare. 

Förmodligen kommer jag och Mathias dra på oss arbetsbyxorna ikväll när han kommer hem för att gå upp och förbereda ytterligare ett rum för golvläggning imorgon. Det måste städas, läggas värmeplåtar och dras slang innan golvet kommer på. Men först nattning och soffhäng för mamman :)

måndag 3 februari 2014

Morgonrutiner


Vi har fått in lite morgonrutiner här hemma nu, jag och barnen, i alla fall de dagar vi är hemma. Jag jobbar några dagar i veckan nu och de dagarna har vi ännu inte fått in rutinen, men det kommer väl det också. 

Men en sån enkel sak som att sminka sig, som om jag fick göra det ostört skulle ta 5-10 minuter kan i värsta fall ta upp till en timme ibland! Alltid är det någon som ramlar och slår sig, som behöver en ny blöja eller behöver mig på något annat sätt! Märkligt hur allting tar längre tid när man har barn, har ni märkt det också?! :)


Idag har vi en hemmamysdag och laddar inför en heldag på dagis och jobb imorgon! Och denna veckan är det hårdkörning uppe på bygget varje kväll och jag ser fram emot att se golvet på plats mot slutet av veckan!

Hur ser er vecka ut?

söndag 2 februari 2014

Plötsligt händer det...

...bloggen uppdateras!!

Det blev visst en liten bloggpaus. Jag tappade inspirationen att skriva och hade en hel del tankar om framtiden i huvudet. Dessutom var ju bygget (och fortfarande är) i full gång och vi har hunnit med att skola in Stella på dagis!

Men nu så är jag tillbaka och vill dela med mig av mina dagar till er, hoppas ni inte tröttnat på att vänta på mig :)

 


Bygget har ju tuffat på sakta men säkert hela tiden. Tyvärr har det den senaste tiden varit sådana saker som tar en massa tid, men där man knappt ser att något är gjort och sånt är ju så påfrestande för psyket. Men idag äntligen fick vi bita tag i något konkret (och med vi så menar jag faktiskt vi, jag har idag dragit på mig arbetskläderna och hjälpt till). Idag har vi lagt plåtar och golvvärmeslang så allt är redo för att lägga golvet i Antons rum. Ytterligare några rum ska förberedas på samma sätt innan onsdag då snickaren kommer hit för att hjälpa till att lägga golvet. Det är ju såna här saker som gör att man orkar lite till, när något väldigt synbart blir gjort och man känner att man är lite närmare målet!

Men nu så väntar en tvätt på att få hängas upp nere i källaren och sedan blir det en kopp te i soffan innan det är dags för sängen!

Vad har ni haft för er sedan sist?