lördag 4 juni 2011

Full fart

Idag har vi inte suttit still mycket alls!! Jag och Anton började dagen med lite sovmorgon, kl 9 klev vi upp :) Sen bar det iväg till Biltema med mormor för att inhandla en sån här:

Den ser jag fram emot att prova, tack mormor :)

Därefter åkte vi ut till stugan och åt lunch! Planen var att hämta hem lite gödsel till mina planteringar, men vi fick bara med oss en halv hink!! På vägen hem stannade vi till i Ytterhult och lekte med Lohan en stund, kul tyckte Anton :) Nu kom vi nyss hem från Gocart-banan där vi tittat när farsan och morbror kört gocart. Anton orkade inte vara med längre, så nu ligger han i sängen, farsan är kvar på gocart-banan och jag ska ta en välbehövlig dusch efter en solig och varm dag :)

Imorgon bär det av till Ikea, Anton ska vara hos farmor och farfar ute på ön!

Trevlig lördagkväll på er!!

fredag 3 juni 2011

Jag fick ett meddelande...

...och inte i telefonen utan på ett mer gammaldags sätt.. Och vilket gulligt meddelande det var sen :D



Detta såg jag utanför rutan när jag satt nere i kontoret och redigerade bilder... Min gubbe är den bäste :D Tilläggas bör att det samtidigt som detta inträffade var det fotboll på tv och han sprang istället runt och letade efter en pinne! Jag älskar dig också gubben :*

Fredagsmys

En solig härlig dag har vi haft här idag! Mina naglar blev jättefina, jag måste bara vänja mig vid dom... Efter nagelfix fick jag ett uppdrag, att hjälpa en vän i nöd... Sofia behövde shoppingstöd, klart man ställer upp ;) Sen kom hela familjen Bohl/Svensson förbi här en stund innan de åkte hem till Verkebäck igen. Nu står middagen i ugnen (kassler) och vi ska nog ta ett glas vin och titta på en film här...






Kvällsbus med pappa vid trappan!


och här visste vi att det var dags att natta Anton :)

Vad helgen bjuder på får vi se!! Jag planerar att få klart pallkragarna och sen på söndag åker vi till Ikea för att handla upp vårt presentkort, måste man så måste man ju shoppa ;)

Ha en riktigt mysig fredagskväll alla :D

Trädgårdstips från mästaren :)

Idag har jag och Anton haft en lugn och skön start på dagen! Vi (eller en av oss) har ätit frukost i lugn och ro och jag har ringt min trädgårdskonsult för att rådfråga om pallkragarna... Jag ska ha rabarber och hallon i en stor och jordgubbar i den andra stora! I de små skulle jag vilja ha sallad, rädisor, dill, gräslök, timjan och lite annat smått och gott!! Tror det kommer bli jättebra, men det är lite fix innan det är klart!! Nu sover skrutten (snart i alla fall) och jag ska äta en sen frukost!

Skönt att jag har en ledig dag idag! Mathias är på jobbet nu, men kommer hem om drygt en timme. I eftermiddag ska jag ner på stan och fixa mina naglar, fick ju ett presentkort av gubben när jag fyllde år!!



Ha en underbar fredag i det soliga vädret!!

torsdag 2 juni 2011

Grattis Kalle!!

Idag fyller Kalle år och vi har varit där på jättegott fika :) Hipp hipp hurra på din födelsedag!!

Det har varit en klibbig och jobbig värme idag och Anton har varit ute barfota och i shorts :) Han var med mig på Blomsterlandet och köpte blommor till nya balkonglådan och nu på kvällen har jag planterat lite! Jag fick även med mig hallon-plantor från Inga-Britt som har jag satt ner i en kruka så länge tills vi gör iordning pallkragarna som Mathias tagit hem. Tror att det får ske i helgen faktiskt! Har blivit lovad jordgubbsplantor från Inga-Britt och rabarber från stugan. Sen ska jag sätta lite kryddörter i de små pallkragarna också! Funderar på att mörkbetsa dom också, vad tror ni om det? Alltså pallkragarna, inte örtkryddorna ;)


Nu är det dags att slänga sig i duschen och sen hinns det nog med en kort tv-stund innan läggdags!!
Natti på er :)

Bjuder på lite bilder på dagens frukost...

...och killen som ville ha den men inte fick... ;)

tisdag 31 maj 2011

Mjau mjau

Idag har varit en spännande dag för Anton, han har klappat grannens katt... Två gånger :) Han blir helt tokig när han ser katten och säger mjau mjau mjau hela tiden, mammas goa kille :)

Mormor kom förbi en sväng på eftermiddagen så jag kunde sticka och storhandla, så nu är det gjort!! Tack tack :) Mathias har satt upp några gipsskivor till i köket, nu är han nästan klart i det rummet, härligt :)

Anton hade lite svårt att komma till ro ikväll, men farsan lyckades lugna honom och till slut få honom att somna. Det var välbehövligt eftersom han inte sovit mycket alls idag, fram till klockan 15:30 hade han bara sovit 20 minuter! Nu ska jag gå upp och kolla på Bachelor och äta Virums vit choklad-glass, hoppas den är god :)







Anton har fått en fin dörrskylt
av mormor :)

Tisdagshäng...

Vi slappar idag denna soliga tisdag!! Just nu är morbror här och har druckit en kopp kaffe, Anton äter ärtor och jag ska strax fixa lunch tills gubben kommer hem... Lugnt och skönt med andra ord :D

måndag 30 maj 2011

Huslig?!

Idag har jag gjort klart saften som jag påbörjade i lördags och hällt upp på flaskor... Mycket gott och definitivt ett spara-recept... :)


Bilder och recept lånat härifrån

 Här är receptet för er som vill ha...



Gör så här
Skiva upp rabarbern i 1 cm stora bitar, lägg i glasburk (plåt går bra med, men ej något i plast). Skiva även upp citronerna i tunna skivor och lägg i. Lös upp vinsyran i ett glas med varmt vatten och häll över tillsammans med vanligt vatten så det täcker all rabarber. Låt stå i 1-2 dygn.

Nu är det dags att hälla av all rabarber. Vätskan rör du sedan med socker, ca 1 kg per liter vätska. Häll upp på rena flaskor, Et voilà klart!:) 

Förresten har jag varit och klippt mig hos Sandra idag, hon är så duktig och jag blir alltid nöjd när jag varit hos henne :) Nu väntar duschen och sen middag i form av frys-pizza :D

Önska kan man ju... ;)


Nu när plutten sover har jag ju tid att sitta och drömma och jag drömmer om en sån här i vårt nya, fina, vita kök sen när det är klart :D

Tröttis

Min lille kille har dålig timing när det gäller att sova... När morsan behöver lite vila, då är han klarvaken, men när vi ska iväg på något sover han som en gris... Som nu, jag sitter och väntar på att han ska vakna för vi ska träffa Vickan och Vilgot på stan, men han har sovit i snart 2,5 timmar nu... :)

Jag har i alla fall förberett, ställt fram mat och packat ner det han behöver i vagnen, så fort han vaknar ska det kastas in mat i ungen, sen bär det iväg... ;)

Måndagmorgon

Solig måndagmorgon, vi lyssnar på Veronica Maggio för fullt samtidigt som frukosten görs iordning!! :) Vad tycker ni förresten om nya designen på bloggen? Jag tyckte det behövdes något lite mer somrigt... :)

Just nu står dessa stolar på min önskelista, tänk va snygga de skulle vara tillsammans med vårt matsalsbord och en snygg industilampa i taket :)



Nu är det frukostdags på Allén 28! Ha en bra måndag allihop...

söndag 29 maj 2011

Ap-mätt

Sitter just nu hos morsan och har ätit en jättegod middag och efterrätt (kyckling med potatis i ugn och hallonglass till efterrätt). Nu får Plutten välling och för oss andra väntar kaffe och kaka :)

Ha en bra söndagskväll alla :)

Mors dag



Grattis mamma, du är bäst

Idag fick den här mamman sovmorgon. Nu har jag precis tagit en dusch och ska nu gå upp och äta frukost som gubben gjort iordning, lyx :) Jag tror jag har lyckats hitta den bästa gubben som finns

Senare idag får vi fika-besök av Linn och Andreas som dels vill se huset och hälsa på Anton (och oss också kanske då;) ). Ännu senare idag ska vi hem till mor på middag. Skön söndag med andra ord :)

Hoppas alla ni mammor blir bortskämda idag