lördag 27 april 2013

Vårfint


Idag är det återigen PF här (pappafritt) eftersom pappan i huset är på kurs med jobbet hela dagen. På förmiddagen var det strålande sol här och vi gick ut för att cykla lite i trädgården. Anton var inte på cykelhumör idag, men han ville åka ståbräda, så vi gick en promenad istället. Vi hamnade på Blomsterlandet och köpte med oss lite blommor till krukorna på trappan. De var i stort behov av lite nytt eftersom det som fanns i krukorna har stått över vintern.
 



Nu på eftermiddagen gick vi ut och planterade lite och vilken skillnad det blev! Är det förresten någon som kan tala om vad jag har köpt för blommor?! :)

Nu borde det inte vara lång tid tills pappa kommer hem, vi längtar :)

torsdag 25 april 2013

Busy busy


Här har det varit full fart några dagar nu och jag har inte haft tid eller ork att blogga.

Mathias haft haft fullt upp på bygget och igår var sugbilen här för att ta bort all fuktskadad isolering på vinden! Thias jobbade hårt för att allt skulle flyta på bra och idag är han helt slut! Men nu är det gjort i alla fall och fuktskadan var inte så farlig som vi trodde tack och lov!

Själv har jag haft två hektiska jobbdagar och dåligt med sömn på nätterna så min energinivå har legat på noll! Men för att ni ska se att jag lever så bjuder jag på en bild tagen i farten på väg till jobbet igår morse.

Hoppas ni alla mår bra!

måndag 22 april 2013

Status quo på bygget




 Den här synen möter man när man kommer upp för trappan just nu! Uppmuntrande, inte sant ;)

Detta är vad Mathias har sysslat med senaste veckan, brutit upp golvet överallt där vi tyvärr inte kan behålla parkettgolvet. Allt måste vara klart på onsdag för då kommer sugbilen som ska suga ur all fuktskadad isolering på vinden och han kommer även suga ur kolstubben som ni ser på bilderna. Det är ju en jättefördel att slippa göra detta för hand. Det tog ju tre man en hel dag att gräva upp ca 20 kvm och lägga allt i säckar, så det slipper de nog helst göra om. 


Ni ser kanske där det är sågat i parketten?! Allt bortåt och till höger i bild kommer bli barnrum och en garderob och där kommer vi behålla parketten, men lägga om frisen så det ser ut som om den nya väggen alltid stått där. Resten av rummet som syns på bilden (där parketten är borta) kommer bli vårt tv-rum.


Det är ju tur att det finns hjälp nära till hands när man behöver det!

Denna måndag har jag och Stella en lugn hemmadag medan storebror är på dagis. Det behövs för idag är jag trött! En snorig liten tjej som vaknar en gång i timmen på natten och en hostig liten kille som även han vaknar några gånger på en natt, det sätter sina spår. Men nu är det lunchfix och sedan ska vi hämta hem dagiskillen!

söndag 21 april 2013

Antons kalas - del 2


God kväll på er!
Här har vi en underbart solig vårdag och jag lovade er ju att visa resten av bilderna från kalaset igår. Jag förstår att ni säkert har gått och väntat och längtat och hållit ett öga på bloggen hela dagen i spänd förvänta, så nu äntligen är det dags för sista delen av Antons kalas!

Efter (de flesta) kalasgäster åkt hem tog vi alltså en cykeltur ute i trädgården. Anton var jätteduktig och lyckades trampa runt några gånger. Jag tror han kommer få koll på det där ganska snabbt. Även Johan och Frida passade på att testa vrålåket ;)


 

Kvällen avslutades med pizza och hoppgunga. Båda var väldigt uppskattade, hoppgungan av Stella och pizzan av oss andra. 



Idag har vi ju köpt lite tillbehör till cykeln, så de måste ju testas snarast också! Mathias har varit på övervåningen hela dagen och rivit och nu väntar en slapp kväll i tv-soffan. Båda ungarna sover och jag tror det kanske blir senaste avsnittet av Revenge på vår tv ikväll. Har ni sett den superbra serien? Jag och Mathias är hooked i alla fall!

Kram på er och hoppas ni får en mysig avslutning på helgen!

Nytt i köket



Något jag fick med mig hem från vår lilla förmiddagstur är dessa fina blommor. Rätta mig om jag har fel, men jag tror det är nejlikor va?! Jag aldrig köpt hem dessa förrut, oftast blir det tulpaner, men jag tyckte de gjorde sig jättefina på köksbänken i mina ljuslyktor/vaser.

Just nu ska jag försöka få båda ungarna att sova en stund. Anton sov väldigt kort (och konstigt) tidigare så han behöver nog sova en stund till och lilla fröken är definitivt trött! Om jag lyckas nu ska jag själv lägga mig i soffan och vila en stund. Två nätter av dålig sömn och snoriga barn sätter sina spår!

Jag tänker hålla er på sträckbänken lite till med del 2 av Antons kalas, bara för att ;)

Sol och sovrutiner


I morse vaknade vi till en härlig, solig vårdag så efter frukost begav oss jag och barnen iväg ut på en liten tur! Målet var Biltema för att köpa tillbehör till Antons nya cykel! Efter lite shopping och en snabb lunch på ICAs café gav vi oss av hemåt för att sova! Men vi hann inte så långt innan någon blev akut jätte-trött och somnade på ståbrädan :) Tur att man i sådana lägen kan ringa in hjälp! Mathias fick ta en paus i rivandet och komma och hämta tröttisen medan vi tjejer fortsatte vår promenad hemåt!

Nu är vi hemma, har mat i magen och har sovit (om än stående på en ståbräda)!