lördag 7 december 2013

En slagen hjältinna

Ursäkta tystnaden här på bloggen igår, men jag låg helt utslagen i magsjuka hela dagen. Det var inte förrän framåt eftermiddagen som jag ens tog mig ur sängen och framåt kvällen lyckades jag få i mig något litet att äta också. Idag känner jag mig mycket bättre och en dusch i morse gjorde stor skillnad.


Igårkväll fick vi (eller Mathias) dessutom göra ett besök till akuten med Stella. Hon lyckades slå i pannan i en vass kant i köket och för säkerhets skull ville sjukvårdsrådgivningen att vi skulle åka in för att kolla henne. Allt såg bra ut och hon fick med sig en söt nalle därifrån också. När hon kom hem var hon minst sagt trött och när man varit så duktig hos doktorn som hon var får man ju självklart somna i pappas famn tittandes på Jordgubbs-Lisa (som är den stora favoriten just nu) med nallen i famnen. Min lilla hjältinna som är så duktig :)

Nu är det strax lunchdags här i huset och jag hoppas få i mig lite mat i magen, känner att jag är rejält hungrig nu! Vad gör ni i helgen?

torsdag 5 december 2013

Kakel i badrummet

Håll i er nu för nu kommer en rejäl bilduppdatering av vad som har skett i vårt badrum. Vår duktiga och noggranna kakelsättare har varit här hela denna vecka och nu är allt kakel uppe på väggarna (förrutom en liten del av en infälld hylla som kaklet inte räckte till). Det blir superbra med så stora plattor (vi valde ju 30x60 cm) i vårt stora badrum. Nästa gång han kommer tillbaka är slutet på nästa vecka, då ska det sista kaklet sättas, allt ska fogas och förhoppningsvis hinner han börja med golvet också.


 

 
Det stora fältet i bilden ovan utan kakel är faktiskt inget han har glömt, där ska en inkaklad spegel upp. I morgon kommer de för att mäta för den, dessutom måste vi bestämma var belysningen ska sitta. Vi har nämligen valt lampor som sitter direkt på spegeln, därför måste glasmästaren göra hål i spegeln för elen.

 

Man bör nog ha en rejäl skopa tålamod för att kakla vårt badrum med alla vinklar och vrår som vi har, men det kommer bli såå bra när det blir färdigt. 

Nu väntar dagens adventskalender-te på mig, idag var det visst något som hette Carmencita, vi får se om det är gott!

tisdag 3 december 2013

Årets julkalender

Godkväll!

Här sover barnen sedan en stund tillbaka, Mathias är på övervåningen och håller på att flytta ett eluttag i badrummet som vi kom på hamnade lite fel och jag ska alldeles strax hoppa in i duschen innan den 3:e luckan i min teadventskalender väntar på mig ute i köket.



Stella orkade inte ens hålla sig vaken genom julkalendern som vi tittade på tidigare. Har ni sett årets julkalender "Barna Hedenhös uppfinner julen"? Vi sitter som fastklistrade varje kväll, faktiskt måste jag erkänna att allra mest vill nog vi föräldrar som vill se den ;) Om ni har missat den så kan ni se alla avsnitt här!

Nu ska jag gå upp och se hur det går för min gubbe med eluttaget! 
Hoppas ni har en mysig kväll!

måndag 2 december 2013

Vårt badrum

Godmorgon nya vecka!

Jag tänkte kicka igång denna vecka med lite bilder från vad som hände i vårt badrum i fredags. Kakelsättningen är påbörjad och idag fortsätter arbetet med att sätta resten av kaklet. Dessutom kommer vårt klinkers hem denna vecka, jag är jättenyfiken på att se hur det blir!


 

Så nu är vi tillbaka i vår vardag igen. Alla är friska, Mathias är på jobbet, vi andra tre är hemma, målaren och kakelsättaren är på övervåningen och jobbar på och vi laddar för en ny och innehållsrik vecka! Kan det bli bättre?! Tror inte det så nu kör vi :)

söndag 1 december 2013

En fin fasad

 

När jag passerar ett upplyst hus på kvällen tänker jag ibland att där inne sitter en familj och har det bra, umgås och allt är frid och fröjd. Så kanske folk tänker om vårt hus också när de går förbi!? Vad de inte vet är att på insidan är det nuförtiden ständigt skrik och gråt ifrån en 3-åring som är i sitt esse vad gäller trots för tillfället. Dessutom bor här en ettrig liten 1-åring som gillar att ta 3-åringens saker (gärna samtidigt som han leker med dem) och detta gör ju inte 3-åringen gladare precis. Jag kan lova att det går inte 5 minuter på en dag förrän jag hör någon av dessa två skrika för något, de är syskon på alla sätt. De älskar varandra, men kan konsten att reta gallfeber på varandra också! Lägg till detta på två renoverings- och brist-på-nattsömn-trötta föräldrar så har ni receptet för vår familj just nu! Det är ju tillfälligt och jag vet att det vänder så småningom men det är förmodligen någonting som pågår bakom alla fasader, hur mysigt det än ser ut! Men vi har i alla fall hunnit adventspyntat ;)



Mellan allt skrik och gråt under dagen har vi faktiskt hunnit med att adventsmysa med hela familjen. Vi har öppnat luckor, kollat på julkalendern på tv, fått upp en adventsgran i trädgården och hunnit med julskyltning på stan (vilken jag förresten blev riktigt besviken på, var ni där?). 

Hur har er första advent sett ut?