lördag 8 mars 2014

En familjedag

Idag måste det väl ha varit årets hittills varmaste dag?! Det kändes så i alla fall och jag tycker det är helt underbart att våren är här!

Vi passade på att inviga barnens nya vårjackor (tack mormor, de passade perfekt) idag när vi gav oss ut på en träna-på-att-cykla-tur och hamnade i två olika lekparker och på McDonalds. Dessutom har Mathias hunnit med att renovera några timmar nu på eftermiddagen och kvällen, bra dag helt enkelt :)


 


 

Man kan nästan tro att dessa två knäppisar är släkt va?! 

 
 

Dessutom hann vi med att plocka fram lite utemöbler i trädgården. Det kändes ju helt enkelt som en sån dag, eller hur!


Vi har helt enkelt haft en supermysig familjedag idag och med all renovering som vi har gjort de senaste åren så är dessa dagar inte så vanliga tyvärr, men oj, så mycket energi dessa dagar ger mig!
Vad har ni själva gjort idag?

Nu väntar jag på att min gubbe ska slita sig ifrån spacklingen där uppe och komma ner och kolla på Melodifestivalen med mig!

tisdag 4 mars 2014

Att använda det som finns...

Igår och idag har vår kakelsättare varit här för att göra klart det sista i badrummet. Det som återstod var att kakla en hylla som ska vara över badkaret samt en skiva som ska ligga under handfaten. Ursprungsplanen var egentligen att Mathias själv skulle gjuta skivor i betong som vi skulle använda här. Men efter allt klinker var lagt i badrummet fick vi ganska mycket mosaik över och det är ju synd att inte använda detta. Dessutom vet vi ju nu att det blir exakt samma gråa nyans som golvet. Ifall vi hade gjutit betong kunde det nog ha varit svårt att få till något som inte skar sig mot golvklinkersen.

 




Och som oftast i denna renovering är jag nöjd med vårt beslut. Det ser jättefint ut och dessutom får ju Mathias tid över till att göra allt annat som är kvar innan vi kan flytta in. Behöver jag säga att jag börjar bli lite otålig på att flytta upp nu ;)

Så här snyggt blev det i alla fall och som ni ser på bilden nedan så ska det på två stycken handfat här. 


Nu sover barnen sedan en stund tillbaka och jag och min älskling ska se om vi lyckas bära upp ett badkar på övervåningen. Jag är lite trött på att ha det stående i hallen, det är nog med skit överallt i vårt hus som det är ;)

måndag 3 mars 2014

Pappas flicka

Far/dotter-relationen verkar vara något speciellt, i alla fall är det så här hemma. Jag vet inte om det är en fas, eller att jag är hemma mycket med barnen och Stella hinner sakna pappa mer än hon saknar mig, eller om de helt enkelt har något speciellt band mellan sig. Hur som helst så är det hur gulligt som helst. 



När han kommer hem från jobbet så är hon den första att möta honom i dörren. När hon vill kramas så är det oftast med pappa och då gärna nära, mycket och länge, så nära det bara går. Hon är alltid den som står nedanför trappan och ropar på pappa när han är uppe och bygger och om pappa lämnar rummet är hon den första att hänga efter honom som en liten svans. Nyss när jag lämnade vardagsrummet stod hon och kramade pappas fot!

Den där far- och dotterrelationen alltså, jag blir nästan tårögd när jag ser det!

Nu är det strax dags för kvällsmat i det här huset och sedan ska barnen sova och jag ska försöka hålla mig vaken i alla fall lite längre än barnen. Kanske, men bara kanske, att jag orkar ta mig igenom en film ikväll?! Har ni några tips?





söndag 2 mars 2014

Filmtips!

Godmorgon söndag!

Fredagens film som visades här hemma blev denna som jag pratade om och jag kan verkligen rekommendera den. Den var rolig, romantisk, mysig och tänkvärd. Till och med min gubbe (som egentligen gillar romantiska komedier men aldrig skulle erkänna det ;) ) gillade den!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/88/About_Time_Poster.jpg

Igår var vi på en trevlig kalasmiddag och vi blev kvar och tittade på Melodifestivalen också. Klockan var nog runt tio på kvällen när vi kom hem. Inte långt därefter sov vi allihopa. Sen kan man ju tro att när barnen har kommit i säng senare än vanligt så kommer se sova bra hela natten och sova länge på morgonen, men inte då... Snarare motsatsen skulle jag vilja säga. Så idag är det en trött mamma som funderar på hur jag ska dra igång dagen. Jag tror jag börjar med att åka och handla lite!

Hoppas ni har en mysig söndag!