lördag 4 maj 2013

Mysig familjedag


Vilken härlig utedag vi har haft! Det är så mysigt när vi umgås och hittar på saker hela familjen och jag njuter av varje sekund för jag vet att i renoveringstider blir det inte mycket sådant. Då får jag och barnen hitta på saker själva och det är ju inte riktigt samma sak!

Vi åkte ju som bekant på auktion på förmiddagen! Det var väl inte så jättemycket intressant där, men några fynd lyckades jag göra! Tyvärr var ett av mina fynd med om en liten olycka här ikväll, mer om det imorgon!

Vi kom tillbaka till stan lite skapligt och drog med oss Johan ner på stan för att äta lite god mat på en uteservering. Stadsturen avslutades med en glass innan vi gick hem och hade häng i vår trädgård. Mathias lyckades även hitta en flaska bubbel nere i källaren så vi firade lite att det var lördag, sol, att hela familjen var samlad och lite allt möjligt :)

Lite bilder från dagen bjuder jag på här!




Nu ska jag gå och se hur det går för Mathias med välling till Stella, hon låter inte helt nöjd vår lilla matvägrare! Men jag tror faktiskt att pappa är mer envist än hon i detta fallet :)

Trevlig lördagkväll på er!

På språng

 

 Igår var det så härligt väder, soligt och varmt i luften, så efter vi hämtat hem storebror från dagis blev vi kvar ute. Vi hämtade ut mellanmål och lite fika och satt ute i solen! Man får ju passa på liksom :)

Idag bär det iväg till Tuna för gårdsauktion. Vi är just nu i full gång med att klä på, äta frukost och packa skötväskan för en hel dag ute i jag-vet-inte-var, hoppas vi gör något fynd :)

Bäst att skynda vidare, målet är att komma iväg till 8:30, önska oss lycka till!

fredag 3 maj 2013

Stabilt


Vår lilla tjej börjar bli stor nu, jag känner att jag inte riktigt hänger med! Helt plötsligt sitter hon själv långa stunder och hon är väldigt stadig. Vart tar tiden och min lilla bebis vägen??

Nu står fredagsmiddagen i ugnen, klyftpotatis och kyckling och under tiden röjer jag i vårt alltid lika stökiga kontor. Det rummet har blivit vårt avlastningsrum, men jag känner hur det tynger mig varje gång jag går igenom rummet! Jag har bestämt mig för att rummet ska vara rensat och klart innan maj månad är slut, påminn och pusha mig gärna :)

Vad är er fredagsmiddag?

torsdag 2 maj 2013

Matvanor


Det är läskigt vad snabbt man glömmer saker. Jag minns inte alls hur vi gjorde med Anton när vi gick över från ersättning till annan mat, men efter att jag gick tillbaka och tittade vad jag hade skrivit ner så kunde jag konstatera att han åt ingen ersättning alls vid 6 månaders ålder. Han var väldigt matglad och det var inga som helst problem när vi började med smakportioner, han nekade ingenting. Med Stella har det varit lite svårare. Vi började med smakportioner när hon var 4 månader, men hon var inte särskilt intresserad. Men nu, senaste veckan, har det hänt grejer. På bara en vecka har vi bytt ut 2 av hennes 5 mål om dagen, heja heja :) Vi är även på gång att införa välling på kvällen! Så här ser det till exempel ut när det är gröt-dags!

Idag har varit min jobbdag. Denna vecka blev det endast en sådan eftersom onsdagen var röd dag. Det har varit en relativt lugn dag på jobbet, men ändå känner jag mig helt utpumpad! Nu väntar ännu en kväll i soffan, ikväll tror jag det blir Elementary på tvn. Har ni sett den serien?

Ha en bra kväll!

onsdag 1 maj 2013

Att hitta det fina i det fula


Vår trädgård är verkligen inte vacker just nu. Det är rivningsmaterial, gammal isolering, rostiga järnrör och jag vet inte vad där ute. Inte så barnvänlig med andra ord, tur att Anton inte är så pillig av sig! Men om man letar lite kan man hitta det vackra därute i alla fall! Eller vad säger ni?


Idag har varit en solig och jätteskön vårdag och härligt att hela familjen har varit lediga. Vi har hunnit med en promenad i solen, ett fikabesök i Tofvehult och middag och bus hos kusinerna i Gunnebo. Nu sover Anton gott och jag ska lägga mig i soffan en stund och vila framför tvn.

Hur har er 1:a maj varit?

tisdag 30 april 2013

Man får passa på!




Stella sover just nu och Anton sitter och tittar på barnprogram. Det är då man får passa på att göra lite nytta! Jag har ett litet hemside-projekt jag håller på med och sen finns det ju tusen andra saker här i huset som måste göras, så listan är lång :) Tror jag går vidare och rensar garderoben sedan om lill-fisen fortfarande sover!

Här känner jag att det blir en lugn dag idag. Det är mulet ute och vi får se om vi ger oss ut en sväng i eftermiddag. Vi behöver nog gå och handla lite välling till minstingen i familjen.

Vad gör ni idag?

Imorgon är det röd dag och vi får ha pappan hemma hos oss, härligt :)


måndag 29 april 2013

Godmorgon måndag


Godmorgon måndag och nya vecka! Denna vecka tar vi nya krafter och startar om på nytt. Det känner jag behövs efter förra veckan som tömde oss hela familjen på energi.

Solen är framme och i mitt köksfönster står fina Scillor i en liten vas som min lille älskling plockade till mig i helgen. 

Jag har faktiskt börjat gilla måndagar, det är som ett oskrivet blad som du kan fylla med vad som helst, som att du får en nystart varje vecka. Min vecka är än så länge ganska oskriven, men det kommer nog inte vara så särskilt länge!
Vad har ni för planer denna veckan?

Nu är det dags att gå och väcka minstingen i familjen. Hon har de senaste dagarna börjat sova länge på mornarna, trevligt i och för sig, men idag ska vi iväg till dagis!

söndag 28 april 2013

Premiär


Igår byggde vi om Stellas vagn till sittvagn och idag har vi premiärkört den! Det var mycket uppskattat av lilla fröken. Jag har märkt att hon inte har varit helt nöjd med att ligga ner på senaste tiden, hon är lite för nyfiken för det och vill gärna se sig omkring.

Ni ser ju va kul hon tyckte det var på provkörningen inomhus igår. Dessutom hittade hon något att tugga på, det är ju alltid ett plus :)

Nu är det snart dags för nattning i det här huset och med tanke på lille herrns humör är det nog inga svårigheter ikväll. Jag tror gympa-passet i Gunnebo tog ut sin rätt :) Vi har dessutom hunnit storhandla med hela familjen och sen blev det pizza-kväll, gott gott :) Men det dröjer länge innan vi kan sätta och ner och slänga upp fötterna i soffan. Det ska betalas räkningar, duschas och en hemsida ska fixas iordning. Hoppas ni har en lugnare söndagkväll!

Uppladdning


 God morgon (kanske lite sent att säga så nu)! Här har vi (eller i alla fall jag) haft en lugn morgon, jag fick sovmorgon idag och sen blev det nybakade scones till frukost. Nu har vi precis slängt i oss en snabb pannkakslunch som uppladdning inför eftermiddagen. Vi ska nämligen åka ut till Gunnebos gympasal som vi har hyrt i eftermiddag och låta Anton och kusinerna springa sig trötta.

Just nu är det tyst i huset när båda barnen sover och jag passar på att fixa med ett litet projekt på datorn. 

Hoppas ni har en skön söndag, vi hörs senare.