fredag 15 november 2013

Fotbollsalternativ


Trots att det är fotboll på tv en fredagkväll (snacka om att förstöra en annars bra fredag va?!) så har jag och min padda det ganska bra här i vårt soffhörn. Jag hittade en ny (för mig osedd) säsong av The Bachelor och i frysen låg det lite glass och skräpade. Så var inte oroliga för mig, jag klarar mig alltid ;)

Vad gör ni ikväll? Tittar ni på fotboll eller gör ni som jag, undviker det?

torsdag 14 november 2013

Ännu mera spackling

Idag har målaren varit här igen och spacklat (det tar ju ett tag att spackla väggar och tak på 100 kvm), på eftermiddagen var de till och med två som jobbade på här uppe. Imorgon är de tillbaka igen, men tack och lov så gör de inte så mycket väsen av sig som snickarna gjorde :)




Det går ju åt några hinkar med spackel :)

Just nu är Mathias iväg och hämtar thai-mat till oss och sen blir det soffan som gäller ikväll igen. Vi har verkligen blivit superdåliga på att laga middagar just nu, vi ser till så barnen får något i magen, men vi orkar inte laga något till oss själva. Det är kanske nu man verkligen skulle börja fundera på någon matkasse som kommer hem till dörren varje vecka!

Jaja, jag får fundera vidare medans jag äter, för nu levererades maten hit ända fram till soffbordet ;)
Hoppas ni har en bra kväll!

onsdag 13 november 2013

Skuggspel och kommentarer

Godkväll!



Såg detta snygga skuggspel på väggen här hemma idag när solen lyste in. Ser ni hjärtat?? Snyggt eller hur! :)

Det verkar som om ni har haft problem att kommentera sedan jag bytte bloggdesign. Jag har gjort lite efterforskningar och kommit fram till att det tydligen har strulat för många andra också med den dynamiska designen som jag hade bytt till, så nu går jag tillbaka till en enklare design igen. För hur tråkigt är det inte att blogga om man aldrig får några kommentarer!!

Jag hoppas verkligen att det fungerar nu och jag blir jätteglad ifall ni vill testa att kommentera. Gärna på detta inlägg eftersom jag jättegärna vill ha er input på detta :)

Nu väntar en sen middag på dessa båda trötta föräldrarna, ikväll blir det varma mackor :)
Hoppas ni har en bra onsdag!


tisdag 12 november 2013

Vid kaminen?

Godkväll!

Sent inlägg idag men det är vardagen som har knallat på som vanligt och efter middagen ikväll fick vi barnvaktshjälp en stund så vi hann åka och välja ut kakel och klinkers till badrummet. Vi kikade även lite på olika alternativ att lägga in framför kaminen i vårt tv-rum på övervåningen och sen vi kom hem har jag fördjupat mig i utbudet på nätet. Jag är inne på att lägga någon typ av mönstrade cementplattor där. Jag vill ha något mönstrat, men inte för mycket så man tröttnar på det. Sen har jag snöat in på neutrala färger (så det ska vara så lättmatchat som möjligt). Jag är mest inne på något i grått, vitt eller möjligtvis någon form av blå/grön. När är några av mina favoriter! Hjälp mig, vilken tycker passar bäst in hos oss?

1. Hex Target - Milk/dove från Popham Design/Marrakech design
2. Dandelion - Stongrey från Claesson Koivisto Rune/Marrakech design
3. Palace Cement Classic - Grå/grön från Golvabia
4. Kelim Herringbone - Azure/milk från Mats Theselius/Marrakech design
5. Woody - Milk/hazelnut från Mats Theselius/Marrakech design
6. Woody - Steele/milk från Mats Theselius/Marrakech design

Rummet i övrigt kommer ha vita väggar och ett ljust trägolv. Sedan finns både 4, 5 och 6 att få i massor av olika färger, t ex grå/vit.

Jag hörde förresten att några hade problem att kommentera med den nya blogg-designen. Jag har testat och det borde funka nu om ni scrollar längst ner under inlägget. Testa gärna så jag ser att det funkar. Det blir ju jättetråkigt ifall ni inte kan kommentera :) 
Vad tycker ni för övrigt om nya blogg-designen?

måndag 11 november 2013

Slutfasen?

Det känns som det var länge sedan ni såg bilder från bygget nu! Men det händer ju lite hela tiden och det går sakta men säkert framåt. Mathias fick hjälp av Danne igårkväll och de hann sätta upp en hel del gips på väggarna. Idag är snickarna här igen och fortsätter med just det, sätta gips. Dessutom går målaren efter och spacklar för fullt. Det känns på något sätt som att vi går in i slutfasen av bygget nu (även om det är massor kvar att göra och småsaker tar längre tid än man tror) och för varje dag som går längtar jag lite mer efter att flytta upp i våra nya sovrum.

 
Detta påminner mig om att jag måste leta efter några snygga plattor att lägga in på golvet framför kaminen. Jag vill ha något med mönster på tror jag, men inte för mycket så man tröttnar på det. Har ni några förslag?

Just nu sover barnen och jag passar på att se över deras vintergarderober (kanske är på tiden eftersom snön säkert kan dyka upp när som helst). Har ni klart med allt barnen behöver ännu?

söndag 10 november 2013

I väntan på far

Godmorgon på er och grattis till alla fäder på fars dag!
Särskilt grattis så klart till min underbara sambo och barnens världsbästa pappa :)


Här hemma har vi en liten tjej som tydligt saknar både pappa och brorsan. Vi har pratat med dem på telefon och Anton har visst saknat oss också. Det är nog nyttigt för alla i familjen att vara ifrån varandra ibland, då uppskattar man varandra så mycket mer.


Efter en jobbig natt så sover nu Stella och jag ska passa på att ta mig en välbehövlig vilostund i soffan. Sedan, efter lunch ska vi hämta upp farmor och åka ut till Gunnebo på ljusparty. Under tiden står pappas farsdagspresent här hemma och väntar på att han ska komma hem :)

Ikväll när vi kommer hem så är återigen hela familjen samlad och ordningen återställd (förmodligen med pappan uppe på övervåningen, byggandes, som vi tyvärr har blivit vana vid). Men alla kommer vara hemma igen och då kan vi samla nya krafter för att starta upp den nya veckan!