lördag 5 maj 2012

Spykillen på äventyr :)

Anton har varit pigg sedan imorse och farmor var tydligen sugen på att ha spykillen, så nu är vi på ön där Anton ska sova inatt! Det betyder alltså sovmorgon för mamma och pappa :)

Här ute är det spännande! Anton har åkt båt och hjälper till att snickra på nya altanen! Vi ska äta lite lunch här ute, sen ska vi hem och hoppas att vi slipper magsjuka!! 

Sjukling?

Precis efter jag skrivit det förra inlägget hörde jag oroande ljud uppifrån. När jag kom upp hade Anton spytt tre stora pölar på köksgolvet och han fortsatte spy i vasken (med Mathias hjälp). Så jag antar att det blir en hemmahelg denna helgen nu :(

Nu verkar han må bättre och sitter och kollar på Bolibompa. Hoppas det var en engångsgrej...

Nästan lunchdags?!

Här har vi varit vakna ett tag, närmare bestämt 3 timmar redan (och det är inte jag eller Mathias som har bestämt det)... Vet inte om det beror på nya sängen eller varför han vaknar så tidigt! Eller vakna tidigt har han gjort i gamla sängen också, men problemet är att han inte vill somna om nu, istället vill han gå upp och leka! Mörkläggningsgardiner har vi redan så det kan inte vara att det är för ljust i rummet!

Har ni några idéer på vad vi kan prova? Det börjar ta på krafterna efter att ha gått upp kl 4 eller 5 i över en veckas tid nu :(

torsdag 3 maj 2012

En tung dag...

Idag känner jag mig trött och tung i huvudet, men antar att man blir så efter en begravning! Jag, Johan och morsan har idag nämligen varit på kära Cissis begravning. Det var en riktigt fin, men jobbig begravning och den påminde på många sätt om pappas begravning!

Cicci fick besked i februari att hon hade flera cancertumörer på olika ställen i kroppen och sen har det tyvärr gått jättesnabbt. Förra söndagen (22 april) gick hon bort när hon var inlagd på avdelning 5 på sjukhuset för att hon hade så ont i ryggen av en av tumörerna. Det var på dagen (och nästan också på klockslaget) exakt 45 år sedan som Mats och Cissi först träffades. Det känns jättekonstigt att hon är borta nu :(

Just nu sitter jag och Anton och tittar på Rorri racerbil på tv. När något sånt här inträffar blir jag påmind om hur lyckligt lottad jag är som har sina älsklingar här hos mig och min familj nära! Många gånger (särskilt sedan Anton föddes) har jag saknat pappa och önskat att han fått träffa sitt barnbarn, jag vet att han hade varit så stolt över honom, men vem är inte det... ;)

Nu ska vi fortsätta soffmyset innan det är läggdags för en av oss!!

onsdag 2 maj 2012

Soliga maj

Härligt, underbart väder och vi är på väg till dagis! Jag önskar er en bra onsdag :)

måndag 30 april 2012

Bus i lekparken

Idag hämtade vi Anton tidigt på dagis och gick till lekparken! Där är vi fortfarande kvar och busar för fullt :)

Anton snackar...

Den senaste tiden har Anton börjat prata mer och mer. Man hör hur han härmar ord vi säger mer och mer, så det verkar som om pratet håller på att komma igång nu :) Det är nog som hans dagisfröken sa: Hittills har han lagt all energi på det motoriska vilket resulterat i att han nu är en riktig klätterapa! Nu är han klar med den biten och lägger sin energi på talet istället!

Igår när vi skulle ringa mormor sa han till exempel "Hej Bobo" (nästan mormor iaf) :) Enligt Mathias kan han säga farfar också, fast jag har aldrig hört det! Han kan också säga sitt namn, "Tantoo" Nästan iaf, han är så stolt och söt när han lyckats säga det :)



Idag är Plutten på dagis, men jag ska försöka hämta hem honom lite tidigare än vanligt. Jag jobbar hemifrån och Mathias är också på jobbet! Bäst att återvända till jobbet nu, idag tar jag backup på skolans alla hemsidor!

Ha en trevlig valborg!