lördag 2 februari 2013

Tid med Stella

Även om jag saknar Anton som tusan när han är borta så är det bra att vi kan ägna all tid åt Stella för en gångs skull! Igår kväll när vi kom hem låg vi länge och pratade och busade med henne, det är riktigt mysigt :)



Helgfrukost

Så värst mycket sömn blev det inte i natt för min del eftersom min stackars lilla Stella är förkyld. Lite konstigt kändes det att Anton inte var hemma, men jag vet ju att han har det toppenbra hos kusinerna. Vi åkte dit igår efter Mathias slutat jobba och hade med oss pizza. Sedan stannade vi där till Anton skulle gå och lägga sig. Jag fick rapport i morse om att han sovit gott och att de nu var på väg ut i pulkabacken.

Här hemma fick vi sovmorgon till 8:30 och sedan dukade jag upp en mysig helgfrukost till oss! Skönt att äta frukost i lugn och ro utan någon som drar i byxbenen hela tiden :)


Nu ska vi börja röja på övervåningen. Mathias håller just nu på att sätta in en luftavfuktare för att torka innertaket i hallen. Hoppas att det hjälper!!

Ha en mysig lördag!

fredag 1 februari 2013

Pippi Långbup

Varje dag när vi går till eller från dagis pekar Anton alltid på samma hus och säger: "Pippi Långbup bor där mamma"! Idag fotade jag huset så nu vet ni var Pippi bor ;)

Nu mellanlandar vi hemma för lite nyponsoppa, banan och packning av Spindelmannen-väskan! Sen, så fort Mathias kommer hem, åker vi till Gunnebo!

Morgonens projekt

Detta var vad Anton var sysselsatt med imorse innan dagis!



Efter dagislämning tog jag och Stella en promenad i det soliga vädret. Vi hamnade på Thias jobb och jag fick rycka ut och köra ut en maskin till ett bygge, alltiallo-Jenny :)

Nu är vi hemma och ska strax äta lunch, sen ska vi iväg mot dagis igen för att hämta hem Anton. Dagarna går snabbt och jag hinner inte alls med det jag har tänkt, men idag har vi lite fredags-feeling här i huset i alla fall!

Trött mamma

Nu har lill-skruttan fått förkylning för andra gången i sitt ännu korta liv, stackars lilla Pluttan. Jag har nog varit uppe ungefär en gång i timmen inatt för att byta blöja, ge koksaltlösning, suga snor eller stoppa in nappen. Anton däremot har skött sig jättebra, jag var bara uppe en gång och stoppade om honom och gav honom nappen. 

Nu har vi ätit frukost allihopa och ska bege oss till dagis! Ikväll ska Anton till kusinerna i Gunnebo och sova över, vi hoppas på mindre snor hos Stella så vi kan få sova lite!!

torsdag 31 januari 2013

Plusgrader och sol

Härligt att det är plusgrader och snön smälter bort. Idag var det till och med sol när vi gick till dagis imorse!


Hur har ni det idag?

Här hemma har jag och Stella en lugn förmiddag, hon sover och jag slösurfar, plockar disk och funderar på vad jag ska göra till lunch. 

När det gäller vår sov-träning går det sakta men säkert framåt. De senaste två nätterna har jag bara behövt gå upp en gång per natt. För några dagar sedan drog vi även ner på Antons sovstund på dagen, så nu sover han max 45 minuter på dagen. Det gav resultat på natten, så jag har fortfarande hopp om att vi snart ska kunna sova gott i detta hus! 

Nu lunch-fix och sen ska vi ut i snöslasket och hämta hem Anton-bus :)

onsdag 30 januari 2013

Vattenläcka

På denna hemmadag har vi promenerat till pappas jobb, sprungit runt där några varv (inte jag då...) och sedan varit och handlat födelsedagspresent till pappan i familjen som fyller år snart! Dessutom har jag varit och hämtat ut vinterhjul till barnvagnen, så imorgon ska de testas! Förstår inte att vi inte slagit till på ett par sådana tidigare, jag hittade ett par begagnade i bra skick på Tradera förra veckan!

Något mindre roligt var att jag upptäckte en vattenläcka i vår hall på eftermiddagen! Det droppade ner från över fönstret, ner på fönsterbrädan och sedan på golvet. Först trodde jag att det var blött av barnvagnen som stått och runnit av, men sedan hörde jag droppandet.

Nu har vi fotat, ringt försäkringsbolag och mäklare och hoppas på att vi ska slippa betala detta själva! Det verkar som om det läcker in från taket på utbyggnaden/golvet på balkongen. Där verkar en av balkongstolparna sitta fel och orsaka läckan. Nu håller vi som sagt tummarna att detta räknas som dolda fel eller något sådant! Så här ser det ut i alla fall:




tisdag 29 januari 2013

En sån där dag...

Gårdagens inköp av färska blommor blev vita fina tulpaner som nu pryder vår köksbänk!

Godkväll!

I eftermiddag och ikväll har varit en sån där dag, ni vet en sån med en trotsig 3-åring och en gnällig bebis! Men nu pratar vi inte mer om det utan tar kväll, äter fryspizza och hoppas att 3-åringen (och bebisen) somnar snart. I morgon kanske blir en bättre dag!

Förresten så har Anton börjat med att smyga ut ur sitt rum och in till oss i vardagsrummet på kvällen när han inte vill somna. Han verkligen smyger, som en inbrottstjuv, på tå... Som att vi inte skulle se honom då liksom... :)

Hemma-tisdag


Idag är en hemmadag, inget dagis och inga måsten! Vi startade dagen med en sovmorgon till kl 8, iofs efter orolig sömn sedan kl 5, men man får inte klaga! Tack ungar :)

Nu har vi alla ätit frukost och den minste av oss sover igen! Undrar vad vi ska hitta på idag?! Vi får väl se!

söndag 27 januari 2013

Febrig kille och effektiv söndag

Natten som var hade vi en febrig liten kille som sov oroligt här! Mathias sov inne hos Anton en stund, men fick ont i ryggen så grabbarna flyttade in i vår säng. Då flyttade jag ut på soffan så jag skulle få sova lite i natt. Några vändor var jag uppe under natten, men vaknade ändå hyfsat utvilad kl 8 (före alla andra). Tänkte då smyga in och hämta Stella för att ge henne lite frukost och låta grabbarna sova lite längre, men Anton vaknade precis då så pappan i huset fick sovmorgon! Idag har vi inte sett skymten av febern, vi hoppas att den håller sig borta nu!!

Under dagen har jag och Anton kört ett gympa-pass, Mathias har sågat till och målat lister och vi röjde en vända på övervåningen också! Ganska snart tänkte vi dra igång projekt "renovera övervåning" och då är det bra om det är tomt däruppe!

Nu är det snart varma mackor på gång i detta hus och sen ska barn nattas och jag tänker sjunka ner i soffan och bara ta det lugnt ikväll!

Trevlig söndag på er!