måndag 13 oktober 2014

Byggstatus

Vad händer på bygget kan man undra?


Min duktiga älskling målade igår färdigt det allra allra sista på övervåningen. Det som återstår nu (och som tyvärr kommer ta ganska lång tid) är att slipa och måla trappan. Vi är faktiskt inte helt färdiga med hur vi vill ha den. Allra helst skulle jag vilja ha en vitmålad trappa med ek-steg, men det springer iväg för mycket i pris så därför får vi fundera på alternativ. Jag är mest inne på att måla hela trappan vit, men jag misstänker att den kommer bli hal då. Att betsa/behandla furustegen som finns där är ju också ett alternativ, men frågan är hur man får det så likt ekgolvet som möjligt, eller åtminstone så det inte skär sig emot eken?!

Har ni några tips och råd att ge oss?


Ser ni förresten hur man blir när man har målat varenda list, dörr och fönsterfoder och fönsterbräda både en, två och tre gånger ;)

söndag 12 oktober 2014

Andningspaus


Detta är en vanlig syn hemma hos oss nuförtiden, har ni förresten sett min "lilla" kursbok...

Söndagar har blivit min andningspaus, oftast i alla fall. I båda kurserna jag hittills har läst/läser har inlämning varit på söndagar och om jag har jobbat på bra tidigare i veckan, kan jag med få lite ledigt på söndagen ifall jag redan är klar med uppgiften. Som vanligt har det varit en plugg-helg för mig. Efter många sena nätter i veckan med många svordomar över man inte har läraren tillgänglig när man kör fast, är jag nu äntligen klar med denna veckas laboration. Ny kurs påbörjades i måndags och det är ett helt nytt område för mig, roligt men svårt men nu äntligen känner jag att jag börjar känna mig bekant i nya.

Denna veckas uppgift är äntligen färdig och nu ska jag bara skicka in den också. Anton leker med lego och Stella sover middag för tillfället. Gubben är uppe och målar lister, tror han håller på med de sista nu. Min lediga eftermiddag tänker jag spendera med barnen, kanske spela ett spel eller lägga pussel. Sen funderar jag på om jag inte skulle installera om en av våra datorer så Anton kan använda den och spela lite... Hmm, kanske får bli min söndagseftermiddag! Vad pysslar ni med?