fredag 13 januari 2012

Olyckskorpen och fredag den 13:e...


Min lilla olyckskorp fick smak på kiwi tidigare ikväll... Jag trodde aldrig han skulle gilla det, men han grimaserade lite och åt sedan upp allt :)

Fredag den 13:e och vem tror ni halkade och slog i huvudet utanför dagis? Anton så klart!! Detta har inte varit en bra vecka för honom alls, detta var ju tredje gången som det söta lilla huvudet råkade illa ut :(. Så i natt sover han återigen hos mamma och pappa så vi har koll på honom!

Nu ska jag ta en dusch och sen ska vi nog kolla klart på filmen jag somnade ifrån igår. The Holiday med Cameron Diaz och Kate Winslet. Jag gillar den filmen, den är jättemysig och en av få filmer jag kan tänka mig att se om trots att jag redan sett den...

torsdag 12 januari 2012

Ta vara på dagen...

Hur har ni det idag? Här har vi precis bänkat oss i tv-soffan med en kopp te (jag i alla fall) och ska ta det lite lugnt efter dagens händelser!



I morse nämligen gav Anton oss skrämselhicka. När vi var på väg till dagis så somnade i vagnen (det har aldrig hänt förrut), men jag tänkte att han vaknar väl när jag tar upp honom ur vagnen. Det gjorde han inte, han sov som en stock. Jag gjorde allt jag kunde för att väcka honom, men han sov så djupt så han var helt lealös. Då började jag bli lite rädd eftersom han ramlade och slog i huvudet tidigare i veckan. Dagispersonalen tyckte jag skulle lämna honom sovande i vagnen så skulle han få frukost senare istället. Jag gjorde det, men det kändes inte bra alls att gå därifrån när allt var som det var... På väg till dagis ringde jag sjukvårdsrådgivningen för att se vad de sa. De tyckte jag skulle åka in med honom på en gång så jag ringde Mathias (som hade bilen) och vände sedan tillbaka mot dagiset. Vid det här laget var jag nervös, ledsen och lite rädd... När vi kom till dagis hade de tagit upp honom och han var vaken och var som vanligt. Vi packade in oss och åkte till sjukhuset! På akuten blev vi hänvisade till Barnmottagningen och väl där lekte vi lite i väntrummet innan vi fick träffa en sköterska och sedan en läkare. Efter undersökningen, där han testade reflexer, tittade i ögon, öron och mun, tog blodtrycket och lyssnade på hjärtat, konstaterade han att allt såg normalt ut. Det som hänt på morgonen var förmodligen en kombination av en massa saker; att han varit förkyld och krasslig ett tag, att han vaknat tidigt mm. Han tyckte ändå att vi skulle vara hemma med honom idag för att hålla koll på honom så inget mer ovanligt hände. Lotten föll på Mathias som fick en mysdag hemma med bästa myskillen :) Innan vi åkte hem/till jobbet så stannade vi till på mormors jobb för att lugna henne lite (hon blev så orolig när hon hörde att vi skulle in med Anton). Där lyckades vi pricka in fikarasten och Anton tryckte i sig hela mormors halva semla :)

Resten av dagen hade gått bra här hemma och jag kämpade mig igenom jobbdagen, dock lite frånvarande idag kände jag... Blir ju så rädd när det handlar om mitt lilla hjärta :S

Om inget annat händer under natten så tror jag Anton får gå till dagis imorgon, sen ska vi ta helg och mysa hela helgen :) Kom ihåg att ta hand om varandra nu, det har jag blivit påmind om idag!

onsdag 11 januari 2012

Goda nyheter och nya bordet!


Jag lovade ju att visa er mitt nya fina fynd som jag hittade på Thias mormors vind... Här är det finfina bordet :) Det passade helt perfekt där i smucken mellan köket och vardagsrummet! Den andra halvan av bordet finns som sagt i Mathias mormors kök och vi får se om det hittar hem till oss en vacker dag :) Det är tyvärr målat grönt, men jag har planer på att måla det mörkt mörkt grått (nästan svart), tror det blir fint...


Idag på jobbet har det varit häxjakt på mig hela dagen, har inte fått en lugn stund utan att någon frågar efter mig... Kul att vara behövd, men det vore skönt att få sitta i lugn och ro en liten stund på lunchen i alla fall... :) Jag fick i alla fall goda nyheter av min chef idag. Jag jobbar ju med bland annat marknadsföring på skolan och som det har funkat hittills har vi varit 4-5 personer som tillsammans bestämmer vilka marknadsföringsåtgärder vi ska satsa på. Ordspråket Ju fler kockar desto sämre soppa har stämt in ganska bra i detta fallet. Eftersom bollen legat hos så många personer så är det ingen som tagit tag i saker och ting. Nu har jag fått ensamt ansvar för hur skolan ska synas och vad vi ska satsa på. I förlängningen ska jag även få en egen budget vilket känns toppen. 

Vi hann även med att diskutera min tjänst framöver. Som det ser ut idag går min anställning ut siste juni i sommar. Min rektor Caroline tänker föreslå att jag fortsätter på en tillsvidaretjänst och att jag ska jobba heltid med endast IT och marknadsföring. Vi håller tummarna och får vänta och se vad styrelsen säger... :)

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och slötitta lite på tv!

tisdag 10 januari 2012

Tisdagkväll...

Sitter nyduschad i soffan och väntar på pizza! Ungen sover, disken är diskad och ljusen är tända, mys tänker jag... :D

Anton har mått bra efter smällen igår, han har sovit bra och reagerat när vi väckt honom. På dagis hade allt varit bra, inga ovanliga tecken, han sov bra och åt bra och var sig själv. Då blir mamma glad :) Idag gjorde han en vurpa igen när han åkte Bobbycar, men denna var inte lika illa som den igår. Den där killen kommer ha bulor och blåmärken överallt...

Idag har vi städat ut julen, granen åkte ut från balkongen och alla tomtar (de få som fanns) är borta. Men jag har behållit adventsstjärnorna, de är så mysiga och jag vill ha dem uppe lite till!

Nu kommer pizzan och jag är vrålhungrig... Bäst att börja äta då ;)

måndag 9 januari 2012

Dumma tröskel....


Anton och farsan slappar i soffan med förhoppning om att en av dem somnar, tyvärr somnade fel gubbe ;)

Efter middagen här hemma idag spelades det fotboll inomhus (?!) och Anton råkade halka och ramla baklänges. Det blev en rejäl vurpa och oturligt nog slog han bakhuvudet i tröskeln. Den här vilden ramlar ju hela tiden och jag blir aldrig nervös för det, men det som var lite otäckt denna gång var att han skrek till direkt när det hände, sen så blev han knäpptyst samtidigt som han blundade. Han var hela tiden vid medvetande, men strax efter fallet så var han väldigt slö och trött och kunde knappt hålla ögonen öppna. Väldigt snabbt kvicknade han till igen, han åt banan och drack vatten och blev mer och mer sig själv! Jag tyckte han var lite blek en stund där också, men det kan ju ha varit en orolig mammas inbillning...

Hur som helst så ringde vi sjukvårdsrådgivningen bara för att kolla vad de sa. Precis som vi trodde bad de oss att hålla koll på honom och väcka honom några gånger under natten. Det är säkert ingen fara, men man vill ju gärna ringa en gång för mycket än en gång för lite... 

Vi höll Anton vaken en stund extra ikväll bara för att hålla koll och han fick välling i soffan framför tvn. Mathias hade en förhoppning om att Anton skulle kunna somna där och att vi sen kunde bära in honom i vår säng (i natt vill jag ha honom nära så jag har koll), men ni ser ju vem som somnade ;)

Nu sover lill-gubben gott i vår säng och vi ska kolla på Byggfällen!

söndag 8 januari 2012

Rapportering...

Lovade ju en rapportering om hur filmen var och den var ganska bra, helt ok film en söndagkväll när man inte orkar tänka... :)

Nu väntar sängen på mig, natti natti

Månbord och filmkväll

Efter vår lilla tripp till Utrike idag fick jag med mig ett jättefint månbord hem. Det var precis ett sådant som jag ville ha så jag är helnöjd :) Den andra halvan står i Brittas kök och förhoppningsvis hittar det bordet hit till sin kompis när det inte behövs längre ;) Jag får ta en bild och visa er en annan dag, det var så mörkt när vi kom hem så det är svårt att ta bra bilder då och jag gillar inte blixt-bilder!

Just nu håller jag på att fixa iordning en kopp te och snart ska vi kolla på film. Ikväll blir det filmen Dilemma som jag fick på köpet när jag köpte en inredningstidning i veckan. En komedi med bland annat Vince Vaughn och Winona Ryder, har inte hunnit läsa så mycket om den, rapporterar senare om vad jag tyckte! 



Ha en mysig söndagskväll nu, imorgon är det jobb igen så bäst att börja ladda inför det...

Vitt


Sovmorgon imorse, tack älskling :) När jag vaknade var det snö ute, undrar om den kommer ligga kvar denna gång?!

Nu ska snart jag och Anton åka ut till Utrike och titta efter ett bord, vi sitter just nu och väntar på Gittan och Britta! 

Ha en bra söndag!