lördag 5 mars 2011

En stor mamma-dag idag :)

Anton sa mamma för första gången imorse... Vi satt på golvet och lekte, då sa han det.. Mammas lilla goding!! :D

Nu är han på väg till mormor, pappa skjutsar. Jag ska äta upp min frukost sen sticker vi iväg, lite senare än tänkt!!

Soligt och härligt idag, då blir man på bra humör!! :)

Köks-shopping

Efter att en vilde levt rövare i vår säng sedan kl 6 har vi (Thias) äntligen tagit oss upp. Nu ska vi göra oss i ordning för att åka till Linköping och shoppa lite, idag blir det ett kök ;)

Trevlig lördag på er alla!

PS! Vilden ska till mormor, lycka till mormor :)

fredag 4 mars 2011

Fredagsmys

Har vi här, snart ska vi sätta oss ner och äta middag med ett glas rött till, gott :) Gubben lagar maten ikväll, lyx... Jag har lagt fram receptet och ställt fram alla ingredienser som behövs framför näsan på honom, ändå ropar han på mig varannan minut, man kan tro att han aldrig stått i ett kök tidigare ;) Men så här ser det ut i alla fall :D





Idag hade vi ju möte med Alphaskolan som informerade om hösten. De hade egentligen inte så mycket att säga för de vet inte så mycket än. De ska i alla fall köra en kampanj för att ragga elever och när det gäller lärarna så vet vi inte än. Beror helt på om de får ihop elever och vilka andra lärare som söker tjänster. Ämneskombinationer och sånt... För min del har jag inga stora förhoppningar i och med GY11 och det faktum att jag inte är behörig lärare. Men det är nog lika bra, det är dags att röra på sig i alla fall.

Efter mötet hann jag och Fia med en barnfri fika på stan, det var inte igår :) Jag hann dessutom använda mitt presentkort på Vero Moda som jag fick av svärmor och svärfar förra födelsedagen. Det blev en vårjacka, har faktiskt använt den redan idag och jag är jättenöjd :) Sen var jag och Fia och hämtade upp våra små och åkte till simhallen, jättemysigt och roligt! Anton slocknade i bilen på väg hem!! Gubben tog eftermiddagen för att riva och fixa i nya köket, han är duktig han min gubbe :)

Och slutligen lite bilder från Antons dag:

Dagen började med en lampjakt...


...fortsatte med upptäcktsfärd på skötbordet!

Därefter följde möss- och stövelprovning



och dagen avslutades med bilprovning... :)

torsdag 3 mars 2011

Massage och köksplanering

Nu har jag korr-läst och skickat in min ansökan till Saab Barracuda, håll tummarna för mig nu :)

Lovade ju att visa Unnis köksföslag!!


Jag tycker att förslaget är bra, är bara lite osäker på om det inte blir för trångt med en köksö!? Vi får ta oss en funderare...

Nu ska jag gå upp och få min utlovade massage, bäst att skynda sig innan han ändrar sig ;)




Som vanligt inte så många bilder på plutten på mammas jobbdagar, men håll tillgodo :)

Imorgon är det förresten info-möte på skolan, Habbe och co kommer dit för att prata. Förmodligen blir lektionen inställd, får se hur länge mötet håller på. Sen ska jag, Anton, Tessan och Kevin och kanske eventuellt Fia och Tilda till simhallen, mysigt :D

Köksuppdatering

Nu har jag äntligen lagt till bilderna jag inte kunde scanna in förra veckan, de på köksförslaget från Moore. Se dom här.

Sen fick vi ett nytt förslag från HTH tidigare i veckan:



Detta var efter vår idé och hon tyckte att den blev bättre än den första hon gjorde :) Men jag misstänker att detta alternativ blir dyrt!! Det första förslaget hon gjorde var bra, men när vi väl kom upp för att titta på det hade vi ändrat oss och ville inte ha lantkök längre, hihi... :D

Vi fick även ett förslag ifrån Unni idag, jag visar det senare ikväll. Nu hör jag en gnällig lillgubbe där uppe, bäst att gå upp, jag tror han saknar mamma :)

Massa gubbar...

Kom hem från jobbet för nån halvtimme sen (jag skickade hem eleverna tidigare, hehe) och hittade då en liten gnällig gubbe och stor härsig gubbe och en trött lånegubbe (Hoa). Han låg och sov på vår soffa, tröttgubbe ;)

Nu sitter jag och ska skriva ihop en ansökan att skicka till Saab Barracuda. Har precis ringt runt till mina referenser så den biten är fixad!! Bäst att köra på så det blir klart!

onsdag 2 mars 2011

Slut på sportlov...

Idag var första jobbdagen efter sportlovet! Jag kände mig lite vilsen och inte riktigt på banan. Vad snabbt man glömmer saker. Jag hade nästan glömt vad jag höll på med innan lovet, snacka om att koppla bort jobb... :D

Nu är alla to dos gjorda och jag ska äntligen ta en dusch. Hade egentligen tänkt skriva klart mitt CV som jag ska skicka till Saab Barracuda ikväll, men kom på att jag påbörjade det igår kväll på min jobbdator som nu står kvar på jobbet!! Får fixa det imorgonkväll istället. Däremot ska jag maila mina kontaktuppgifter till Klean Kanteen. Ett företag som Beverly (på jobbet) och hennes man har. Jag ringde och pratade med dom idag och dom hade funderat på att anställa någon som kunde hjälpa dom med marknadsföring och broschyrmaterial. De skulle fundera och diskutera så hoppas jag att dom hör av sig sen!!

Ikväll skulle Anna och Peder kommit hit och hälsat på, men Anna var sjuk så vi fick ställa in. Istället fick vi tid över för att åka och titta på fönster på Materialmännen (Elitfönster). De hade ju räknat fram en offert åt oss men vi var osäkra på exakt vilka fönster det handlade om. Men nu vet vi och jag tror det blir dom... De skulle räkna fram ett nytt pris som inkluderade persienner och ventiler. Väntar och ser nu då. Vore skönt att få det ur världen.

Dom dagar då jag jobbar fotas det inte så mycket här hemma, men jag hann med att ta några bilder innan det var läggdags i alla fall :) Han har blivit riktigt säker på att ställa sig upp nu och sen har vi lärt honom att låta som en indian, dvs han drar handen fram och tillbaka framför munnen samtidigt som han låter :) Dessutom har han numera hela sex st tänder och jag tror en sjunde är på väg. Två i underkäken (som ni ser) och resten i överkäken.


Indianljudet

tisdag 1 mars 2011

"Kvällsjobb"

Nu har vi käkat middag och plutten sover sedan drygt en timme tillbaka. Dags att sätta sig ner och skriva ett CV. Jag ringde nämligen till Saab Barracuda imorse och frågade om de söker folk. De kommer tydligen rekrytera till marknadsavdelningen senare i vår så hon bad mig skicka in min ansökan, bäst att göra det snabbt tänker jag :)

Efter lunch idag ringde min fackombudsman. Det visade sig att Svante hade ringt honom i går och sagt att han tänkte säga upp all personal, men facket hade informerat honom om att det inte var så enkelt. Just nu pågår en utredning om saken, vi får vänta och se helt enkelt...

Dags att sätta igång med att skriva jobbansökningen, sen ska jag belöna mig själv med glass och chokladsås :)

Hemma igen

Hemma igen efter en mysig eftermiddag på stan. Det var toppen att hänga med Tessan och Kevin, Anton tyckte det var kul att sitta och snacka med Kevin när vi fikade :) Jag tog det ganska lugnt med shoppingen, tittade mest på när Tessan shoppade. Dock blev det två pyjamaser och en mössa...





Nu har morsan hunnit duscha och vi ska fixa middag. Det blir tonfiskröra i tunnbrödsrulle, mumma :)

En gnäll-dag

Idag har vi en gnällig kille här, kan det kanske vara så att han inte sover på natten när man borde... ;)

Nu är det i alla fall snart lunchdags, ska bara se om han vill sova en stund först. Efter lunch blir det stan med Tessan och Kevin, kul :D


Förresten så ringde jag Svante på morgonen och talade om att jag accepterar hans erbjudande om utökad tjänst. Han vill att jag ska sköta Hotellets (och skolans) hemsida mot en 60% tjänst istället för halvtid. Samtidigt talade han om att de hade haft möte igår där han meddelat att han sålt tillstånden till Alphaskolan (Peter Habbe). Vad som händer med våra anställningar är ännu oklart, men jag planerar inte att vara kvar tillräckligt länge för att ta reda på det :)

måndag 28 februari 2011

Snart är det soffdags... :)

Nu är middagen lagad och intagen, disken är diskad, bus med pappa avklarat, plutten är badad och nattad och soptunnan utställd. Nu ska bara morsan duscha, sen är det soffdags :)

Här är Antons dag i korthet (förutom promenaden, då kameran fick stanna hemma):


















Godkväll på er :D

Nya mattider och långpromenad

Idag har vi testat lite nya mattider. Vi hoppar helt enkelt över ett mellanmål på förmiddagen och ökar istället på frukosten. Detta innebar att Anton åt lunch kl 11:30 istället för kl 13. Det har funkat toppen och det känns som man hinner mer och inte bara mata Anton hela tiden. Jag tror han har fått lite i överkant vad gäller mat tidigare. Nu har han precis fått middag, pastagratäng från frysen, och ska snart badas.

Efter lunch idag skulle jag och Anton ner till BVC för att möta Tessan, vi skulle gå på ett informationsmöte om dagis. Jag packade ner plutten i vagnen och gav mig iväg. Ungefär vid Åhléns somnade han och vaknade så klart när jag var tvungen att ta upp honom ur vagnen när vi var framme. Av med alla vinterkläder och in. Då får vi veta att mötet är inställt pga sjukdom... På med alla kläder och ut igen, kändes ju onödigt att väcka honom då! Istället åkte vi och hämtade upp Kevin och gav oss ut på en långpromenad, skönt för mamma att få röra på sig och skönt för Anton att få sova!

När vi kom hem strax efter kl 16 var Mathias här med rörmokaren, han kunde hjälpa oss om ca 2 veckor och det skulle ta 2-3 dagar. Då ska vi sätta dit termostater på alla element samt att han ska dra upp vatten från källaren till köket. Mathias planerar att göra allt skitgöra som han kan göra, så vi sparar lite pengar!! Skönt att renoveringen börjar komma igång, tror att gubben känner det också :)

Nu står lasagnen i ugnen och vi ska snart äta. Ska bli skönt att sjunka ner i soffan sen och bara ta det lugnt ikväll. Imorgon blir en hel eftermiddag på stan med Tessan och Kevin som ska avslutas med mysig fika... Ser vi fram emot :)

Anton-bilder kommer om en stund :)

söndag 27 februari 2011

Möbleringsförslag

Här är min skiss! Planen var att rita rummet och möblerna skalenligt så vi kunde flytta runt och testa hur vi ska ha det. Köket är genom dörren till vänster på ritningen. Det hela började med att gubben ville veta om han skulle slå igen dörren längst ner till höger (som går till badrummet och rummet). Svaret blir förmodligen ja, annars blir rummet väldigt svårmöblerat!!


 Vad tycker ni?? Hur möblerar vi bäst?

Möblering

Jag fick in en ritning av snickaren här i rummet bredvid... Nu ska det möbleras i vardagsrummet (fast i datorn)  :)


Middagslur

Efter maten sover man gott, även om det råkar vara åt fel håll i sängen :) Morsan har återgått till kontoret och farsan till takrivning...


Riv- och städsöndag

Här pågår rivning och städning. Rivning i av innertak i blivande köket och städning i garderoben i kontoret. Anton hjälper till med städningen men är väldigt nyfiken på rivningen också!!








 



Bilder från igår på en kille som absolut inte ville sova :)



Nu tar vi lunchpaus här!!