lördag 11 juni 2011

Blogga på stående fot... :)

Nu har gubbarna (Thias, Johan och snickaren) här varit duktiga, de hann med hela 8 fönster idag så nu är det bara köket, sovrummet och första hallen kvar! Det har varit otroligt varmt och klibbigt idag också och jag bara längtar efter svalare väder!

Just nu får Anton välling och jag ska hoppa in i duschen!! Vi har lyckats få skaplig ordning här nu och städat golven så noggrant vi kunde! Det ser ut som att jag får leva utan fönsterbänkar och foder runt fönstren tills vi gör om rummen!! Men jag kan ta det, fönstren ser i alla fall riktigt bra ut :) Så klart finns det massor av bilder från dagen, men de får jag visa en annan dag när kontoret är i ordning!

Nu duschen, sen GP och grillat :)

fredag 10 juni 2011

Betygsdags!

Är på jobbet en sväng nu för att sätta de sista betygen!! Men idag är jag trött :( Även i natt hade vi en liten kille som inte ville sova i egen säng så han fick sova hos oss! Eller rättare sagt hos mamma, där har han legat och vridit sig och sparkat hela natten så det har inte blivit mycket sömn för morsan i natt :(

I eftermiddag kommer det bärhjälp hem till oss, fönstren ska bäras upp på övervåningen, Krille, hans brorsa och Jonas kommer och hjälper till! Mormor kommer för att hänga med Anton också eftersom jag ska iväg och titta på elevshowen på Bryggaren ikväll! Ska faktiskt bli skönt att komma ut ur huset lite :)

Ha en bra helg och en fredag med riktigt mycket fredagsmys nu :) Jag misstänker att det inte blir så mycket bloggande i helgen (eftersom kontoret är upp-o-ner-vänt).

torsdag 9 juni 2011

Febrig kille, bullbak och stökigt hem...

Anton har haft lite feber idag också, men inte lika hög som i natt! Det blir säkert en lika orolig natt nu igen gissar jag! Tydligen var Mathias uppe och flyttade över Plutten till vår säng i natt, så när jag vaknade i morse hade jag mina två tröttgrisar bredvid mig :)


Dagens smarriga frukost :)

Efter jobbet satte jag igång att baka bullar (eller vaniljgifflar blev det) i nya Kitchen Aid! Det gick superbra och gifflarna blev goda :)




Idag har Mathias börjat förbereda för fönsterbyte som sker i helgen när snickaren kommer hit! Han har rensat rent i och framför fönstren samt tagit bort fönsterfoder och fönsterbrädor!! Hoppas verkligen de hinner byta alla fönster nu i helgen, så jag slipper ha den här röran här så länge!!



En jobbade...
och en annan nyfiken tittade på :)

Nu har vi ätit middag precis! Idag blev det test av ett nytt recept och det var definitivt ett spara-recept! Färsbiff med persilja och vitlök, till det hade vi klyftpotatis och en fetaost-röra. Här är receptet ifall ni vill prova. Rekommenderas starkt!! :)


Biffar med Persilja och Vitlök

  Ca 300 g Nötfärs
2 Ägg
Lite vispgrädde
1 Gul lök
2 vitlöksklyftor
Ett knippe färsk persilja
Salt & Peppar
Ett kryddmått chilipulver
 


Fetakräm

 Ett paket grekisk fetaost
Ett paket gräddfil
En vitlöksklyfta


Busenkelt och supergott, servera med sallad!



Förresten så fick vi lite spontanbesök mitt i röran här på eftermiddagen! Mathias farmor Lisa, Hoa och hans föräldrar kom förbi och vi fick en fin blombukett och en solros av dom! Solrosen har jag planterat ut i en kruka på trappan redan!


Nu ska vi röja undan framför fönstret i kontoret, vilket innebär att datorn ryker!! Så vi får väl se när nästa blogg-inlägg dyker upp, eller i alla fall ett blogginlägg med bilder!!

Trevlig kväll på er, nu ska vi röja :)

Nu får det vara nog... :)

Nu lämnar jag det här stället och beger mig hemåt till min lille sjukling!! Hoppas han mår bättre idag! Puss på mina grabbar, vi ses snart :)

Stress stress och en massa elever...

Förstår inte varför eleverna kommer på i sista stund att de måste klara kurserna...Suck!! Förmiddagen har varit stressig, har haft en lektion, haft två elever som gjort prov och dessutom varit tvungen att springa till andra skolan och hämta papper samtidigt... Men nu har det lugnat ner sig lite och jag ska äta min lunchlåda!!

Hoppas ni har en bra torsdag!!

Pappa

Idag skulle min pappa fyllt 61 år! Vi saknar dig pappa och jag önskar 
att du hade fått träffa Anton och att Anton fått lära känna dig!!
Men jag tror att du är med oss och ser vad som händer ändå :)

Älskar dig pappa





Trött mamma

Det känns inte som jag har fått mycket sömn alls i natt, men det är bara att bita ihop och hålla ut, sova får jag göra ikväll :)

Mina båda stackars grabbar!

Den lille har hållt den stora vaken i över en timme nu! Jag tror att han har ont i halsen och har svårt att komma till ro... Stackars lille älskling :( Nu har han i alla fall fått Ipren och det verkar som han håller på att somna igen, skönt för både han och vi behöver sömnen!!

Ska fortsätta sova nu, hoppas ni har en bättre natt än vi har!

onsdag 8 juni 2011

Febrig skrutt igen :(

Nu upptäckte vi att vår lille skrutt var kokhet när han sov i sängen (39,9 hade han kollade vi)... Så nu har vi väckt honom för att ge flytande panodil, jag tror han redan har somnat om igen! Jag förväntade mig en irriterad och ledsen liten kille när vi väckte honom så här, istället får en världens sötaste lille grabb som säger nam-nam när han får sin panodil med jordgubbssmak :) Gullunge

Ut med det gamla...


och in med det nya ;)


Visst pryder den sin plats?! :)

Lugn dag

Idag har varit en relativt lugn dag på jobbet!! De flesta kurser är slut och nu är det bara några elever som ska göra omprov. Jag stack från jobbet kl 13 och åkte och hämtade ut mitt efterlängtade paket från Bagaren och Kocken. Ikväll kanske det ska bakas lite :)

Hann också med ett besök hos tandläkaren, allt såg bra ut som vanligt, skönt :) Storhandlade på vägen hem och nu har jag planterat några örtkryddor och sallad i mitt lilla trädgårdsland!!

Det blev rosmarin, gräslök, dill, timjan och två sorters sallad!



Antons kompis kom på besök!

och även snälla grannfrun!

Nu är det bäst att börja med middagen här, korvgryta blir det visst ikväll! Gubbens favorit fast han vet inte om det än ;)

tisdag 7 juni 2011

Bra och dåliga nyheter...

Idag har jag fått både bra och dåliga nyheter! Dom bra är att jag har skrivit på för ett jobb hos Alphaskolan på 50% och det känns som det kommer bli hur bra som helst :)
Dom dåliga är nog inte officiellt ännu, men jag tror iaf det går bra för alla inblandade och det kanske till och med blir bättre än det är idag!!

Efter jag varit och träffat Mats på Alphaskolan idag så kom morsan förbi en stund, hon hade Anton-sug sa hon :) Då passade vi på att åka till blomsterlandet och köpa jord. Min gubbe hade tydligen mycket energi så jorden är i pallkragarna och hallonplantorna som jag fick är redan planterade. Nu är det bara resten kvar ;)



Sen kom Johan förbi och senare även Frida, så vi tog en lång pratstund på trappan, riktigt mysigt var det :)





Nu sofflut, sen sängen för att vara laddad för jobb imorgon! Bjuder så klart på lite Anton-bilder från dagen innan jag går :)

Nyfiken i en strut :)


Efter en helt vanlig lunch hos Anton Lindberg :)

Varmt...

Idag är det varmt som tusan!! Anton möblerar om i huset idag och jag har en dag när jag försöker ringa folk och fixa saker inför hösten!! Bitarna börjar falla på plats nu i alla fall, men inte helt klart ännu!

Nu ska jag upp och ringa några samtal till!
Ha en bra dag i värmen :)

måndag 6 juni 2011

Önskan har gått i uppfyllelse :)

Kommer ni ihåg att jag önskade mig en sån här för ett tag sen??

 
Nu är den beställd och på väg till mig!! :D

Soliga måndag :)

Vilken härlig dag vi har haft här idag... Soligt och varmt och hela familjen har varit ute i trädgården och fixat och donat! Jag har mörkbetsat pallkragarna så nu ska de jättefina :) Nu ska dom bara få torka till lite så ska jag plantera i dom senare i veckan!


Mathias har monterat ihop cykelbarnstolen så nu är den redo att provas!! Anton var mycket upptagen med att knuffa runt vagnen i trädgården... Med andra ord har vi fixat och trixat allihopa ;)




Vi hann även med en liten rabarberpaj på eftermiddagen!! Gillar att ha trädgård :)

Anton fick lite middag...

och vi åt paj :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi nog sätta oss ute och äta lite pastasallad, kanske att det blir ett glas vin också! Imorgon eftermiddag ska jag iväg på ett möte där jag förmodligen får lite mer klarhet i hur hösten kommer se ut!! Jag berättar mera så fort det är klart!!

Trevlig tisdagkväll på er :)

Just nu!!!

Det här sysslar jag med just nu... :)

söndag 5 juni 2011

Hemma från IKEA

och vi hade inga problem med att använda upp presentkortet i alla fall ;)

Nu ska vi skynda oss ut till Mathias stuga för att hinna träffa Plutten innan han somnar och så ska vi äta middag där :)

Uppe med tuppen!

Och nu ska vi äta frukost och se till att vi kommer iväg så snabbt som möjligt! Vi har ju blivit lite bortskämda senaste veckan när Anton har sovit till 9-9:30 hela tre mornar :)

Det ser som sagt ut att bli Ikea Kalmar idag och jag hoppas att Emma är hemma så vi äntligen kan få träffa lilla Vera :)

Njut av er soliga söndag alla!!