lördag 10 maj 2014

Nyfiken i en strut


Det är precis vad vår minsting är och dessutom gillar hon skor, inte bara sina egna utan hon går omkring i hela familjens skor. Gissa om hon kommer hänga i min (eller hmm, vår) garderob sen ;)

Idag har vi äntligen fått kaminen på plats och det blev så bra! Nu måste den bara inspekteras innan den kan börja användas.
 
 

I veckan ser det ut som om foder, innerdörrar och fönsterbrädor kommer upp och till på fredag måste allt bort från golven för då ska vårt snygga ekgolv behandlas. Tydligen med något som luktar starkt och inte är nyttigt att andas in, så jag och barnen kommer fly fältet några dagar då. Vi får väl se var vi tar vägen, någon som vill ha oss?? ;)

Nu är det hög tid att börja uppladdningen inför Eurovision song contest. Här blir det vin, ost och kex (och kanske att någon chokladbit slinker ner också). Gubben laddar just nu med lite speedway, han är inte så himla pepp på att se esc, men han brukar ändra sig när det väl är igång!
Ska ni titta? Har ni några favoriter bland bidragen?


fredag 9 maj 2014

Grillpremiär och fredagsdans

God fredagkväll!

Vad gör ni ikväll? Här har vi haft grillpremiär ikväll (bättre sent än aldrig) och eftermiddagen följde fredagsdans i köket och bus med pappan i huset. Det märks att barnen saknar pappa när han är på jobbet hela dagarna och sedan bygger hela kvällarna, för båda två kastar sig över honom så fort han kommer ner till oss. Idag har vi en renoveringsfri kväll och det är välbehövligt efter två veckor av renovering kvällstid och en gubbe kort på Mathias jobb. Men på måndag är de fulltaliga på jobbet igen och förhoppningsvis kommer orken tillbaka hos min gubbe.





I helgen väntar simhallsbesök och trappslipning för vår del. Förhoppningsvis blir det skapligt väder så vi kanske kan ge oss iväg till någon lekpark en sväng också.

Men nu är det hög tid att försöka lugna ner busarna i det här huset inför kvällsmat och nattning!
Trevlig helg på er!

torsdag 8 maj 2014

Vårt sovrum

Nu var det länge sedan jag hade ett inredningsinlägg på bloggen (det har mest varit bygg och vardag på senaste tiden känns det som) så här kommer lite sovrumsinspiration. Lite hur vi (läs jag, för gubben har i ärlighetens namn inte så mycket att säga till om när det gäller inredningen i detta hus) tänker att vi vill ha det i vårt sovrum.


Från början gick tankarna mera kring lugna och neutrala färger, grått/vitt/beige och kanske lite ljusblått. Men sen så sprang vi på en helt underbar kelim-matta som vi bara inte kunde släppa så den ligger här hemma nu och väntar på att få flytta in i vårt sovrum. Mattan går i ungefär de färgerna ni ser på bilden ovan och vi får se vart vi landar, en grå/vit/trä-bas är i alla fall spikat, sen återstår att se ifall det kommer in lite röd/orange toner i sovrummet eller om mattan får byta rum. 

Vad tycker ni?

Nu måste jag gå och ringa ett viktigt telefonsamtal, ifall det är något värt att berätta sedan så lovar jag såklart att göra det för er :)

Hoppas ni har en bra kväll!

tisdag 6 maj 2014

Eftermiddagslyx

Godmorgon på er!

Tänk att det redan är tisdag, var tar tiden vägen egentligen?? Igår var det ju hemma dag för mina troll så vi fick umgås en hel dag tillsammans. När barnen åt mellis på eftermiddagen unnade jag mig en chai latte och en avokadomacka (en gammal favorit som jag inte har gjort på flera år).



Men idag är det tisdag, dagis för barnen och träningsdag för mig. Jag tänkte passa på att åka till simhallen och simma några vändor efter dagislämning.

Denna vecka ser rätt så lugn ut för min del, utvecklingssamtal på dagis, träning och lite hemside-tillverkning. För Mathias är det desto mer att göra, han och snickaren ska fixa dörrkarmar, lister och fönsterbrädor varje kväll efter jobbet denna vecka och på fredag är vi bjudna på en trevlig middag hela familjen. Bra vecka känner jag :)