lördag 12 februari 2011

Anton-bild

Det kan ju inte gå en hel dag utan en Anton-bild.. Vad tänkte jag nu??? ;)

Nu väntar en kebabrulle, gubben och soffan på mig, bäst att skynda.. MYYS :)

Tröttis :)

Vad sägs om en större pyjamas?? ;)

Renoveringen påbörjad

Lite smått i alla fall. Hoa var här idag och han och Thias gick ner och började riva innertaket som ju har buktat ner på alla möjliga och omöjliga ställen :) Nu känns det som vi är på g, skönt :) Vi håller också på att fundera på vilka fönster vi ska ha. Har fått en offert från Elit-fönster och det var faktiskt inte så farligt som jag trodde. Deras fönster som vi fått pris på är aluminium på utsidan och ett enda stort fönster med spröjs på insidan. Hela fönstret går att vända runt, smidigt när man ska putsa! Vi har även fått en offert från RM fönster i Vimmerby. De gör träfönster och då skulle fönstren se ut ganska lika som de gör idag. Men som sagt trä och det kräver ju underhåll så småningom! Prismässigt skilde det inte jättemycket på dessa två!

Anton skrutt har nog inte haft feber idag, inte så hög i alla fall. Men däremot är han fortfarande hes och verkar ha ont i halsen. Det har varit en kamp att få i honom mat idag. Då vet man att han verkligen är sjuk, den killen vägrar inte mat i första taget ;) Dessutom är både jag och Mathias trötta efter en jobbig natt med en febrig kille! Hoppas hostan ger med sig snart och halsen blir bättre, hatar att jag inte kan hjälpa honom på något sätt :( Nu ska jag gå upp till mina grabbar, den lille är fortfarande vaken, tiderna blir lite konstiga när han är sjuk, bara att acceptera. Har även en tvätt kvar att köra, bäst att sätta igång!!

Förresten så var mormor här och fikade lite idag. Hon följde med tillbaka efter vår lilla ärende-runda tidigare idag och blev kvar hela eftermiddagen. Mycket trevligt och skönt med hjälp med Anton när jag själv är trött och Mathias var iväg en sväng förrut.

Här kommer lite bilder från tak-rivningen tidigare idag (nu gäller det ju att vara med med kameran för att dokumentera denna renovering)




En trött morgon

Natten blev inte alls så lugn som vi hoppats på. Igår kväll sov skrutten 10-15 minuter sen vaknade han, så höll han på hela kvällen. Vid 10-tiden fick han komma upp och satt med oss i soffan, då somnade han på en gång i Thias famn, men vaknade så klart så fort Thias skulle lägga ner honom på soffan. Jag tror han var orolig och inte kände igen sig när han var sjuk.

Nån timme efter vi gått och lagt oss var det dags igen. Jag gick upp eftersom storgubben sov som en stock. Så fort jag satte mig i fåtöljen med Anton så blev han lugn, men jag fick sitta där i ungefär en timme innan han somnat och jag kunde lägga ner honom. Resten av natten nog faktiskt sovit, jag har i alla fall inte vaknat av honom. Nu på morgonen har han fått ligga i vår säng en stund i hopp om att sova nån halvtimme till, men det ville inte Anton, istället har han klättrat runt på oss och på kuddarna. Jag tror han är lite bättre idag, han är inte lika varm som i natt i alla fall.

Nu är jag och Anton uppe, pappa får en liten sovmorgon idag. Skrutten kryper runt och undersöker våra klädkamrar just nu! Dags för lite grötfrukost sen får Anton hjälpa mamma att tvätta lite har jag tänkt :)

fredag 11 februari 2011

Mammas lilla älskling

När jag kom hem från jobbet idag var han mycket hesare än på förmiddagen, han kunde knappt prata lilla skrutten. Febern hade stigit lite igen så han hade fått en panodil på eftermiddagen. Thias var iväg på massage när jag kom hem vid halv fem-tiden, farmor hängde med Anton och de busade på golvet!



Nu har vi nattat skrutten för andra gången, tror han har ont i halsen lilla älsklingen :( Hoppas han får sova för natten nu! Vår hemgjorda pizza är på g och ska snart in i ugnen, en flaska rött är öppnad... Nu hoppas vi på en lugn fortsättning på kvällen :)

Sjukstuga

Idag har vi sjukstuga här. Jag har nackspärr och Anton har feber och en otäck hosta. I natt har han varit vaken flera gånger, både jag och Thias har varit uppe och ingen av oss var utvilad i morse! När vi gick upp hade skrutten 38,9º, men jag avvaktade lite med panodil (han har fått det under natten också). Istället är Anton en nakenfis här hemma idag och det verkar funka, han känns inte lika varm längre!

Slänger ut lite bilder från morgonen:


Så här har vi lärt oss att krypa, men vi ligger fortfarande i träning!

Idag lyckades vi sätta oss upp från liggande (på mage), men
råkade visst hamna i en konstig sittställning :)


Äta gröt själv är kul :)

Att borsta tänderna efter maten är viktigt ;)

Efter frukost stod lådflyttning på schemat!
Nu tror jag det är dags för någon att sova lite och någon annan att äta frukost. Gissa vem som ska göra vad?! :)

torsdag 10 februari 2011

Ändrade planer...

Ok, ändrade planer. Skrutten vaknade och ville inte somna om så han fick komma upp en stund. Nu sitter han och myser med pappa i soffan :) Han har ju sovit mycket under dagen idag så han kanske inte är så trött just nu. Hoppas han sover bättre sen i alla fall... Nu mat!!

Hektisk dag som vanligt

Idag har det varit torsdag hela dagen och som vanligt innebär det en stressig dag på jobbet. Jag har lektioner precis hela dagen med endast 10 minuter mellan varje lektion så man hinner aldrig sätta sig ner och pusta ut. Nacken var ok i morse, lite värre nu efter en hel dag i farten.Värmekudden är min bästa vän just nu och gubben masserade mig med värmekrämen förrut. Känns lite bättre nu :)

När jag kom innanför dörren här hemma idag mötes jag av Mathias som berättade att Anton fått hög feber under dagen, vi tog tempen förut, då hade han 39,5 så han fick en panodil. Nu har vi lagt honom för natten, får se hur natten blir...

Idag har det kommit snö igen :( Jag som tyckte det var så skönt att snön nästan var borta. Men nu är vi tillbaka igen med blötsnö och snöblandat regn :( Vår mat står i ugnen just nu, kvällens gourmet-käk är frys-pizza, fint ska're va :D Bäst att gå upp och kolla till pizzan.

Hoppas det blir en lugn natt för skrutten och att morsans nacke håller för lite Anton-bus imorgon!!

Nackspärr

Igår var jag på gymmet på morgonen innan jobbet, det gick jättebra och jag var på jobbet i god tid innan jag behövde, skönt... :) Men när jag väl kommit till jobbet så kände jag att jag började få ont i nacken, sen blev det bara värre och värre under dagen. Vid lunch-tid ringde jag svärmor och frågade om hon hade tid att massera mig, det hade hon gulliga svärmor :) På kvällen åkte jag bort till henne och det kändes mycket bättre efteråt! Har sovit lite oroligt inatt för jag har fortfarande ont, men inte alls som igår. Sen tror jag Anton håller på att bli sjuk, han hade feber i natt så gubben var uppe och tröstade och gav panodil. Hoppas det är bättre idag!

Nu måste jag bege mig till jobbet, fullt på schemat hela dagen idag, från kl 8 till 16, puh... Men när dagen väl är över ska jag åka hem och mysa med min familj :D

Ha en bra torsdag!!

tisdag 8 februari 2011

Fikabesök

På eftermiddagen idag kom Sofia och Tilda på spontanbesök, mycket trevligt... De lekte ihop och vi mammor fikade, så ska det ju vara ;)








Nu på kvällen har Danne, Vickan och Vilgot varit här. Det blev lite stressigt men vi hann dessutom med att handla, bada Anton, laga middag och duscha, inte illa... Nu har vi precis ätit och ska kolla på Bachelor i tv-soffan :)

Träningsläger :)

Här har vi haft mys och bus hela morgonen, idag har vi en jättemysig liten kille på sitt bästa humör :) Vi har precis busat i Antons bilfåtölj och han lyckades ställa sig upp själv några gånger, både sittande från stolen och från golvet. Mammas duktiga kille :) Vi ska se om vi kan göra om bedriften på lunchen när pappa kommer hem!! (Han kände sig lite bättre idag och gick till jobbet i morse.)

Idag (eller egentligen igår) har Anton även börjat ta sig upp på knäna när han kryper. Jag tror att när han väl kommer på knepet så kommer det gå undan i krypandet... Nu har vi en trött liten kille här som jag ska hålla vaken till efter lunch har jag tänkt, önska mig lycka till ;)




måndag 7 februari 2011

Måndag igen

Även idag blev en fixar-dag... Gubben mådde fortfarande inte helt bra, hade nog lite feber i morse också, så han stannade hemma. Jag passade på att åka ner till studion och hämta hem fåtöljerna. Jag fick hjälp av snälle bror och när vi var klara bjöd vi på lunch och en semla. Hoppas han tyckte det var värt besväret :)

Idag har jag packat upp mina skor, de flesta hamnade på hyllan nere i källaren, nu ska bara skobyrån upp ute i hallen så kan jag stoppa undan de sista där! I kontoret blev det även där några kartonger uppackade idag. Men fåtöljen på plats blev det riktigt bra. Tror jag ställer dit den andra sittpallen sen när vi får hem den också. Nu ska bara den fula läslampan vid fåtöljen bytas ut :)




Den andra fåtöljen hamnade i vårt sovrum. Där har jag tänkt att vi i fortsättningen ska ge Anton välling samtidigt som vi läser en saga. Hörnan var ju tvungen att provas först innan det var skarpt läge ;) Jag kan meddela att sagohörnan funkade utmärkt och nu sover vår lilla prins efter vi läst sagan om prins Anton!!




Det verkar som den blev godkänd :)

Medan vår middag vår på g så busade Anton och pappa i sängen lite.... Ser ni förresten vår blåslagna unge som dessutom har lyckats riva sig inatt. Naglarna har i alla fall klippts nu :)



Nu är det dags för soffmys med gubben, vi ska se konferensresan!!
Trevlig måndagskväll på er :)

söndag 6 februari 2011

Fixar-söndag

Idag har jag haft en riktig fixarsöndag. Anton har mest hängt med pappa och jag har fixat i kontoret. På eftermiddagen kom Petra hit med lite av sina syprojekt så vi hade syjunta ihop :) Jag passade då på att sy draperiet till garderoben i kontoret, det blev toppenbra och jag blev så nöjd! Nu ska jag bara köpa samma tyg fast med vit bakgrund och sy en gardin av. Fåtoljerna i studion ska hämtas hem och en av dom ska in i kontoret tillsammans med en läslampa. Vi måste hitta någon bra belysning i taket över skrivbordet också. Eventuellt ska den röda mattan bytas ut mot något mer neutralt, vi får se! Men kontoret börjar helt klart likna något nu :)

Vi började dagen med lite familjemys i soffan (efter grabbarna
hade sett till att väcka morsan rejält så hon inte kunde
somna om på sin sovmorgon ;) )


Petra hade med sig en hel påse av Rasmus avlagda saker.
Bland annat så fanns denna med, kan vara bra när man ska
lära sig att gå så småningom ;)


Jag älskar detta tyg :)