lördag 17 december 2011

Effektiv dag


Idag har vi haft en riktigt effektiv dag! När Anton var hos mormor hann vi med städa på bygget samt måla både tak och kamin. Jag hann dessutom med att köra tre maskiner tvätt och duscha. När jag var och hämtade Anton runt 17-tiden bjöd morsan på lite middag, tack :) Medan jag var där hann gubben även måla andra och sista gången på panelväggen i matrummet. Nu börjar man få en känsla för hur det kommer se ut färdig och jag är helnöjd :) Se bara hur fin kaminen ser ut på bilderna ovan!! Nu ska bara kaminen målas en andra gång och tapet + färg upp på väggarna, sen är matrummet färdigt (förrutom slipning av golvet samt lister då såklart).

Just nu är gubben iväg hos Björn och bastar och dricker öl med grabbarna. Jag har haft en kväll i soffan med Desperate housewives och en kopp te, så jag klagar inte :) Innan Anton skulle gå och lägga sig fastnade han framför Madagaskar 2 och ville absolut se klart den. Så när den var slut var det inga problem att natta och han ville som vanligt att vi skulle läsa en bok medan han fick vällingen. När vällingen var slut (och han normalt har somnat i min famn) ville han istället titta i boken igen. Vi satt en lång stund och bläddrade, pekade och han pratade som tusan om allt han såg i boken. Jag var helt övertygad om att det skulle bli svårt att få honom i säng, men efter en stund var han klart med boken, pekade på hyllan där den skulle stå och pekade sedan mot sängen.. Väldigt enkel unge vi har och det är jag glad för, min goa lilla älskling :)

Nu ska jag nog gå och lägga mig tror jag! Är förmodligen ingen idé att vänta på Mathias, han blir nog sen! Bäst att passa på att sova när man kan, konstigt hur man har omprioriterat det där med sömn sen man fick barn ;) Nä, nu får det vara slutsvamlat, dags för sängen... Natti natti :)

Snö


Nu är vi hos mormor och Anton leker djupt koncentrerar med Brio tåget! Ute har det snöblandade regnet övergått till snö, men den kommer nog försvinna snart! 

Bäst att åka hem och sätta igång med bygget :)

Lite kalabalik...

Kommer ni ihåg att jag för flera månader sen skrev att jag hade skickat efter något till mig själv!? Efter krångel med leveranser och långa väntetider har det jag beställde äntligen dimpat ner i brevlådan för några dagar sen. 


Detta underbara armband som jag väntat så länge på, och det var värt väntan kan jag säga, jag är supernöjd :) Armbandet heter Lite Alexa av märket Lite Kalabalik!

Här har vi startat morgonen lugnt och med mysig helgfrukost. Anton lät oss sova ända till 7:30 idag :) Ute är det snöblandat regn och en sån dag då man gärna stannar inne! Nu ska vi snart packa ihop oss och åka till mormor där Anton ska spendera några timmar. Jag ska dra på mig arbetsbyxorna och bege mig ner till vårt bygge. Där ska vi idag måla panelvägg, tak, kamin och tapetsera. Får väl se hur mycket vi hinner med! Ska bli kul att äntligen få vara med på renoveringen :)

Ha en underbar lördag!

torsdag 15 december 2011

Pyssel och fix


Här har jag haft en pyssel- och fixkväll. Vet inte var jag fick energin ifrån, men bra var det i alla fall :) Kan ha börjat när jag och Anneli monterade ett nytt skåp till mig på jobbet så jag äntligen kan få lite ordning. Imorgon fortsätter vi med hennes skåp :)
Här hemma har jag i alla fall fixat med årets julkort som kom på posten idag. De nya plåtburkarna (från House Doctor) från Tradera har fått flytta upp på hyllan i köket och fyllts med te som jag glömt bort att jag hade :) Dessutom har jag pyntat glasburkar och julstjärna i köket! Idag har varit en sån dag när allt har klaffat, middag, bus, mys med Anton, bad, nattning och pyssel. Fler sådana dagar tack :)

Nu är det läggdags för mig, sov gott och imorgon vaknar vi till en fredag :)


tisdag 13 december 2011

Luciamorgon


Morgonen har kickat igång med Bolibompa och bus som vanligt! Nu är vilden på dagis och jag är på väg till jobbet där lussefirande väntar :)
Ha en bra tisdag alla!

måndag 12 december 2011

Vår lille tomte...


Idag efter jobbet stressade jag iväg för att möta upp mina två älsklingar och åka och titta på luciatåg på dagis! De hade lussefirandet utomhus och det var en uppstoppad liten tomte som vi hade med oss dit! Men han var visst lite trött idag för han somnade i bilen på väg dit och det tog en bra stund innan vi lyckades väcka honom! Mathias fick stanna med Anton tillsammans med de andra barnen medan jag gick ut till mormor och väntade på det söta lilla luciatåget :) Anton och Mathias kom ut före alla de andra och de stod och tittade med oss istället! Men när barnen kom ut och började sjunga kunde han inte hålla sig ifrån det roliga! Han smög runt bland barn och fröknar och stod emellanåt och dansade till den fina sången. Allt detta med nappen i munnen och grodan i högsta hugg hela tiden :) Vår söta lille tröttis ;)
När det sen var dags för pepparkakor och saft åt han som en tok :)

När vi kom hem och hade badat vilden somnade han snabbt! Nu har vi kollat på tv och tagit det lugnt i soffan ikväll. Ikväll var "Halv åtta hos mig" från Västervik och Ebbe var med, ska bli spännande att se imorgon när det är hans kväll att laga mat!



Förresten så fick min duktiga gubbe upp julgransbelysningen i vår utegran igårkväll så nu har vi lite ljus i trädgården också :)

Dags att sova nu, natti natti :)

söndag 11 december 2011

3:e advent!

Idag är det 3:e advent och det är fortfarande barmark och plusgrader ute! Snön som kom häromdagen försvann lika snabbt...

Här på Allén har vi börjat dagen med en långfrukost och med 3:e ljuset i adventsljusstaken tänt. Nu ska Thias börja tapetsera matrummet och jag och Anton ska snart iväg och handla med mormor. Tror nog att Anton behöver sova en stund först, det låter så...

Igår kom Vickan, Danne och Vilgot hit på en fika och de stannade även på middag på kvällen, mycket trevligt :)

Förresten så är svärmor och svärfar i Miami just nu. Vi fick ett sms inatt att de var framme. De ska nu påbörja en 10 dagar lång kryssning från Florida till Mexiko och tillbaka. Om jag är avundssjuk... Lite ;)

Ha en toppenbra söndag nu, det ska vi ha :)