lördag 12 oktober 2013

Årets sista äpplen

Häromdagen var jag ute och tag hand om årets sista äpplen på vårt äppelträd. Jag och Anton passade på att baka goda äppelmuffins med några av dem igår så det blev en uppskattad eftermiddagsfika!




Idag är det en efterlängtad lördag. Grabbarna i familjen har åkt för att dra upp båten medan vi tjejer ska äta lite frukost och sedan ge oss iväg och veckohandla! Sen tror jag att Mathias kommer ge sig upp på övervåningen för lite byggande (jag tror han har svårt att hålla sig därifrån)!

Denna helgen kommer nog fortsätta precis som veckan har gjort, byggandes på övervåningen :)

fredag 11 oktober 2013

Dagens renoveringsstatus

Hej och välkommen fredag!

Den här helgen är extra efterlängtad för den här veckan har varit slitig för både mig och Mathias. Mathias är trött i kroppen samtidigt som han hela tiden har tusen saker i huvudet och jag känner att jag skulle behöva en paus och bara vara Jenny en stund och kunna släppa kontrollen i några minuter. 

Men det händer grejer på övervåningen och det är så skönt att se. Idag har det rivits vägg samtidigt som badrummet gipsas och förbereds för både elektrikern och flytspackling på måndag! Så här ser det ut just nu:



Väggen direkt ovanför trappan är nu borta!


Här nedan ser ni en av ljustunnlarna som kommer upp i badrummet. Den släpper in ljus och har dessutom belysning i sig som man kan tända på kvällen, men man ser inget ut genom fönstret.

Här blir det spotlights i badrummet.





På bilderna ovan ser ni ljustunnlarna igen (fast så klart inte färdiga). 

Nu väntar ett stort diskberg på mig i köket. Lill-pluttan sover och Stor-fisen och jag degar omkring här hemma idag (ingen dagisdag idag). 

Vad gör ni idag?

Update: Glömde säga att detta är nya kameran som jag inviger idag, hittills är jag supernöjd :)

torsdag 10 oktober 2013

Dagens bästa överraskning....

Nu när bygget är igång och min gubbe ligger i och hjälper snickarna så mycket han kan innebär ju det att jag har ensamt ansvar för barnen dygnet runt. Det kan bli lite tröttsamt ibland med trots och trötta och gnälliga barn. Så när jag öppnade paketet jag var och hämtade på posten idag så blev det en välbehövlig överraskning för mamman i huset (dessutom var ju huvudinnehållet i paketet såklart efterlängtat), det är precis vad jag behöver efter en lång dag!


Ibland behövs det inte så mycket ;)


Men som ni ser fick jag kämpa för den, det fanns flera aspiranter på chokladbiten!!

Bygget idag har rullat på. Det har byggts upp en del, rivits en del väggar och framför allt har ljustunnlarna i badrummet kommit på plats (ni ska få se en annan dag). 

Nu väntar min gubbe och min Snickers på mig (om inte gubben har ätit upp Snickersen?!).

onsdag 9 oktober 2013

Det går framåt


 Byggstatus efter två byggdagar är detta. Golvspån är lagt i hela Antons rum, badrummet och en del av tv-rummet. Sedan har även regelverket för badrumsväggen kommit upp. På bilderna nedan ser ni det som ska bli Antons rum till höger i bild (där lampan står) och till vänster ser det vårt nya badrum (luftigt eller hur ;) ).


Här ser ni en del av vårt tv-rum och rakt fram blir Stellas rum. Precis innan den lilla väggen som sticker ut på höger sida kommer vi dessutom sätta in en liten kamin.


Här ser ni ingången till badrummet, där kommer toaletten direkt till vänster in i den lilla smucken som ni skymtar. På andra sidan tegelväggen hamnar badkaret, mittemot badkaret på sneväggen blir en handfatskommod med dubbla handfat och längst in i badrummet blir det en dusch med en glasdörr. 

Kan ni gissa vad det är på bilden ovan till höger?? Min sambo kan ju aldrig göra något "som vanligt", allt ska vara special när han bygger, så där mina kära vänner kommer det vara ett tvättnedkast som med hjälp av ett långt rör passerar en garderob på bottenvåningen och slutar nere i tvättstugan. Smidigt, men kanske lite onödigt, men det är liksom ingen idé att säga emot på vissa saker ;)

Nu börjar det bli bråttom med att bestämma vad vi ska ha för blandare, dusch, handfat mm så senare i eftermiddag tar jag med mig ungarna och farmor som smakråd och åker och tittar på vad som finns på byggvaruhuset. Då måste det fattas beslut och jag kommer känna mig mycket lugnare.

Tack så jättemycket för lånet av kamera kära mor, imorgon tror jag min kamera dyker upp med posten, så då kan du få tillbaka din!

Där var lite av vad som pågår här just nu och våra planer. Är ni intresserade av att se mera?

Äppelpallartjejen

Godmorgon på er!

Här har vi återigen vaknat till och ätit frukost till bankande och sågande från övervåningen. Det är nog bara att vänja sig för detta kommer hålla på i några veckor till!

Storebror har vi lämnat på dagis och sedan pallade jag och Stella några äpplen (i vår egen trädgård i och för sig). Det är nog de sista för i år och jag ska ta tillvara på dem nu!

Här ser ni min lilla äppel-pallar-tjej ;)

Jag har ett helt gäng renoveringsbilder i kameran ifall ni är intresserade av att se. Jag var uppe och fotade både igårkväll och idag på morgonen. Jag ska se till så min lilla tjej somnar och ta hand om disken, sedan ska jag se om jag kan få upp några bilder här på bloggen!


tisdag 8 oktober 2013

Say hello to my little friend...

Min gamla trotjänare Canon fick vi tyvärr begrava igår. Han hade gjort sitt och det skulle kosta för mycket att laga jämfört med att köpa en ny! Men jag kan ändå med gott samvete känna att jag har använt den för varenda krona den kostade för alldeles för många år sedan, så det var nog ändå hög tid att uppgradera sig!



Nu är denna nya lilla vän på väg hem till mig och jag tror jag kommer märka en enorm skillnad. Kanske inte så svårt när man hade en kamera så gammal som min i och för sig ;)

Medan jag väntar på leveransen har jag snällt nog fått låna ett kamerahus så jag kan hålla er uppdaterade på bygget. Det händer ju så väldigt mycket varje dag så tänk vad jag missar i bildmaterial bara på några dagar!

Nu är det dags för middag här för mig och barnen, gubben bygger fortfarande och kommer nog göra det i minst en timme till! Idag har förresten regelverket till badrumsväggarna kommit upp.

Om jag inte hinner visa er bilder från bygget ikväll så kommer det imorgon!
Hoppas ni har en bra tisdag!

måndag 7 oktober 2013

Vi är igång...

Vi är igång med bygget äntligen och jag känner att det är en jättesten som sakta men säkert börjar lätta från mina axlar, för nu händer det äntligen något. För varje hammarslag så är vi ett steg närmare att ha en övervåning! Nu har vi till och med något som liknar ett golv, kan ni tänka er :)


Tyvärr får ni nöja er med en mobilbild idag eftersom min gamla trotjänare Canon bestämde sig för att lägga av i förmiddags! Så fort barnen vaknar ska jag ner på stan och lämna in den och hoppas att det är något som är enkelt att fixa! Håll tummarna för det!!

Nu ska jag sätta mig och leta duschblandare! Tydligen måste snickaren veta vilken vi ska ha när han sätter upp väggen, så nu är det snabba beslut som krävs!

söndag 6 oktober 2013

Dagen D


Imorgon är dagen D, då drar äntligen bygget på övervåningen igång på allvar. Vi har två snickare som kommer hit imorgon och dessutom har Mathias tagit semester så det kommer nog gå undan gissar jag på!

Men tro inte att han har vilat i helgen inte, nej han har varit uppe och förberett så mycket han hinner inför morgondagen. Detta innebär ju starten av en ny renoveringsperiod för oss och för mig och barnen betyder det mycket oväsen och inte så mycket pappa-tid. Men det är ju bara en kort period, sen är det äntligen klart och vi kan flytta upp i våra nya sovrum och vi får pappa tillbaka igen :)


 
 Lille mister lyckades trots allt oväsen från övervåningen somna, ni ser ju hur han löste situationen!

Hoppas att ni har haft en bra helg! Vad har ni gjort? Något roligare än vi hoppas jag :)