lördag 23 mars 2013

Projekt övervåning är igång


Nu är projekt övervåning officiellt igång. Idag gick Thias och Johan lös med hammare och kofot på övervåningen, så både kakel i gamla köket, golv i kök, sovrum och hall och skåpsstommarna i köket är borta. När de här grabbarna river så river de rejält ;) Lite bilder från dagen:


 



Kolla vad som gömde sig under det fula trägolvet i sovrummet, ett ännu fulare parkettgolv (som egentligen är en plastmatta). 


Jag känner att jag blir trött bara av att titta på bilderna så det är bäst jag går och lägger mig och vilar lite i soffan nu ;)

Godmorgon från vårt hus

Lördagmorgon och idag börjar rivningsarbetet på övervåningen. Mathias ska börja lite smått med köket där uppe som ska ut. I nästa vecka får han hjälp av snickaren att riva och börja bygga upp. Vi får se hur långt de hinner.

Hittade några bilder på vår lilla tjej från häromdagen. Hon är verkligen med nu och är supernyfiken. Dessutom äter hon på allt hon kommer åt. Snuttefilts-kaninens öron är vältuggade kan jag säga, och även pappas panna :)




fredag 22 mars 2013

Nytt


Något nytt fick flytta in i vårt hus förra helgen, men det var inte förrän igår som den invigdes! Denna supersnygga vas som jag hittade när jag var i Norrköping. Tur för mig så var den billig eftersom jag hade ett presentkort, tack morsan ;)



Nu är den ju testad med tulpaner och det funkar ju utmärkt, nästa vecka får vi testa något annat i vasen!

Här var vi trötta efter jobbvecka för oss båda och orkade inte laga något annat än pannkakor till middag. Lille herrn i huset tyckte i alla fall att det var en superbra idé. Nu sover båda barnen och jag ska sjunka ner i soffan bredvid Mathias och kolla på tv en stund. 

Happy fredag på er!

Snöig fredag


Vad har hänt här undrar jag? Jag går ju och väntar på våren och detta var inte en del av planen... Jaja, det är ju åtminstone sol ute!

Här började vi dagen lite extra tidigt idag, redan kl 6. Men det är lika bra för idag ska jag lämna Anton tidigare och nere i stan vid Bryggaren eftersom hans dagis ska gå och se en teater. Jag som aldrig är i tid till dagis i vanliga fall, detta blir intressant :) Bäst att sätta fart nu då så han inte missar teatern.

torsdag 21 mars 2013

Påsk?

I dag hade Anton med sig lite påskpynt hem från dagis. Det är det enda påskpynt som kommer in i mitt hus i år känner jag. Påsken är alldeles för kort och jag orkar inte hålla på att fixa och sen ta ner allt på en gång. Men denna söta tupp får såklart hedersplatsen i köksfönstret!


Mäkta stolt kille som visade upp den för mig när jag kom hem från jobbet idag, sötnosen! Jag kan inte säga annat än att jag har uppfostrat en linslus i alla fall, se bara vad som händer när jag försöker ta kort på bara tuppen :)

Nu är det läggdags för mig. Det är jag som är hemma med ungarna imorgon vilket innebär att det är jag som får ta natten, bäst att samla så mycket sömn jag kan inte de vaknar inatt!
Natti natti


Morgonpigg kille


Det är helt omöjligt att smyga igenom Antons rum på morgonen utan att han vaknar. När jag jobbar går jag upp först i denna familj och vid den tiden verkar Anton vara väldigt lättväckt. Det spelar ingen roll hur tyst jag tycker att jag smyger, efter bara några minuter ute i köket hör jag små snabba steg som springer mot mig, sen står han i dörren "Heeej mamma".


 


När han väl har kommit ut till mig så nöjer han sig med att bara vara där. Titta ut genom fönstret, leka med bilar eller så. Skönt att han inte verkar bli hungrig direkt på morgonen. Jag tror han är som sin far lite där, kan nog inte äta frukost direkt när han vaknar utan måste vänta lite!

onsdag 20 mars 2013

Första dagen avklarad

Nu har jag klarat av första arbetsdagen och det gick bra. Det är jätteskönt att vara tillbaka och jag känner att jag har massor av energi för att sätta igång nya projekt! Jag började dessutom första dagen med ett personalmöte, perfekt så man snabbt blir insatt i vad som är på gång på skolan.

Efter jobbet hade jag maten framdukad när jag kom hem, som det ska vara ;) Sedan hade vi kallat in barnvakter (Johan och Frida) eftersom vi skulle sticka iväg och titta på en skänk som vi hittat på blocket. Skänken såg jättefin ut så det blev ett köp och ungarna var glada eftersom de hade fått busa med morbror och Frida, win-win för alla :) Kolla bara vilken snygg koja de byggde!!



Nu väntar soffan på mig, jag är trööött efter jag varit uppe sent och matat Stella igårkväll, vaknat för att väcka Mathias varje gång någon unge grät i natt och sedan upp tidigast av alla i hela familjen. Imorgon är det jobbdag igen, sedan ser jag fram emot att vara hemma med mina små älsklingar på fredag!

Godkväll och tack för mig för idag :)

Jobbmorgon



Nu är det dags, min första jobbdag på nästan ett halvår. Jag är än så länge den enda som är vaken och ska sätta mig i lugn och ro och äta frukost. Jag ser fram emot att gå till jobbet och träffa alla igen, det blir nog bra. 

Idag blir även min lilla tjej 5 månader! Jag hann pussa lite på henne tidigare eftersom hon var vaken när jag gick upp. Nu har hon och pappa somnat om i vår säng och det var inte lätt att lämna dem där kan jag säga!


Måste skynda mig nu så jag inte kommer sent första dagen, ha en bra onsdag alla!

tisdag 19 mars 2013

Samlar energi


 Idag samlar jag på mig så mycket mys och bus jag kan ifrån de här godingarna för imorgon och på torsdag är det jobb som gäller för mig! Jag kommer ju så klart träffa dem på kvällarna, men jag har ju blivit lite van att ha dem hos mig hela dagarna!


Så idag myser vi och leker hela dagen. Det passar bra eftersom Anton är hemma från dagis och det dessutom snöar ute och jag har ingen som helst lust att gå ut.

måndag 18 mars 2013

En ny vecka

Välkommen måndag och välkommen nya vecka! Den här veckan ser jag fram emot lite extra för den här veckan börjar jag jobba. Två dagar i veckan kommer jag jobba och det ska bli så skönt att inte behöva tänka på mattider, blöjbyten och dagislämningar utan få träffa mina kollegor och elever, ha lite mer vuxna diskussioner och hinna dricka upp mitt te medan det fortfarande är varmt!

Men först ska jag mysa med mina små gull i två dagar till innan det är dags :)
Så nu kör vi måndag!

söndag 17 mars 2013

Äntligen hemma

Nu har jag hunnit vara hemma några timmar, krama och pussa på min familj, äta middag och snacka lite skit med Johan och Frida som kom förbi. Har ni förresten sett Antons nya grimas som han slänger omkring sig lite nu och då!



När jag klev ur bilen ute på gården var det första jag såg i fönstret Anton som kastade slängpussar och gjorde hjärtan med händerna igen! Oj, va jag har saknat dessa små gullungar och jag tror nog de har saknat mig också :)

Nu sover de stora vilden, den lilla kommer nog somna alldeles strax. Jag ska packa upp nu och sedan lägga mig i soffan och kramas med min största älskling! Det har varit jätteskönt att vara iväg men det är ännu skönare att vara hemma!

Hoppas ni får en riktigt mysig söndagskväll nu!

Tur-gumman

Ibland ska man visst ha lite tur! Jag tävlade för några veckor sedan på Instagram om denna snygga plåtlåda från Grafitgrå och tydligen så vann jag :)


Nu har jag mailat iväg mina kontaktuppgifter och väntar bara på att få hem den. Undrar just vad jag ska använda den till?? Vad tycker ni?

Jag säger godnatt

Vi har haft en jättetrevlig dag och kväll här i Norrköping! Efter vi gjort stan gick vi hem till Jessika. Jag hann ta en dusch, vi hann med en kopp te och lite skitsnack innan vi gick ner till stan igen! Den här gången gick vi till O'Learys för lite käk och ett glas vin följt av en sen bio, "Oz - The great and powerful" i 3D. Den var rätt så bra, söt och lite mysig film, sen är ju 3D-effekterna häftiga! Jag var lite för hungrig för att hinna fota maten innan jag började äta, speciellt efterrätten som var en jättegod Key lime pie, men ni kan ju se den snygga tallriken ;)



Nu har jag krupit ner i sängen och jag känner att jag sover väldigt, väldigt snart :) Imorgon väntar en lugn morgon, lite lunch/fika och en snabb sväng till Mirum galleria (som tydligen Hageby centrum har bytt namn till) innan jag åker hem till mina älsklingar där hemma som jag saknar massor!

Natti natti!