lördag 9 november 2013

Girls weekend

Godmorgon!


Här har jag och Stella precis vinkat av våra favoritgrabbar! De är just nu på väg till huvudstaden för att titta på monstertrucks. Det var en, eller ok då två, förväntansfulla grabbar som gav sig iväg här nyss och jag hoppas att de får en jättemysig helg tillsammans.

Jag och Stella ska få i oss lite frukost nu, sedan tänker vi starta vår tjejhelg med en långpromenad här om en stund!

Vad har ni för helgplaner?

fredag 8 november 2013

Hallå hallå i telefonen

3 veckors leveranstid blev till 1 och ingen är gladare än jag :) Förra veckan kunde jag hämta ut min nya snygging och efter några dagars användande är jag supernöjd med den. Dessutom hittade jag ett supertunt och genomskinligt skal till den (vill ju inte att något ska hända med min nya kompis) som är supersmidigt. Skalet hittade jag här och även den hade mycket kortare leveranstid än väntat (3 dagar istället för 2-4 veckor). Sånt gillas!!



Idag har vi en lugn hemma dag, inga dagistider att passa idag. Snickarna och Mathias är uppe och bygger för fullt och jag ska precis ta tag i röran i mitt kök nu. Senare idag måste det packas väskor för imorgon åker grabbarna i familjen till Stockholm för att se Monstertruck och sova över med kusinerna. Lille mister ser fram emot det och tjatar om Monstertruck hela tiden :)

Bäst att sätta igång och städa medan lill-busen sover ;)
Vad gör ni denna soliga fredag?

torsdag 7 november 2013

Hantverkarfri dag??

Godförmiddag!


Idag har vi haft en kall och grå novembermorgon och jag trodde att denna dagen skulle bli helt hantverkarfri, men så fel man kan ha. I morse körde denna stora lastbil in på vår tomt och sedan dess så har de jobbat på ända fram till nu med att isolera vinden med lösull. Vi har ju varit utan isolering ända sedan april när de var här med en sugbil för att ta bort den gamla isoleringen som var fuktskadad. Sedan ville Mathias hinna dra all el och sätta in ljustunnlarna i taket innan den nya isoleringen kom dit. Nu är det alltså gjort och jag hoppas märka stor skillnad på värmen i huset snart, det har varit riktigt kallt och dragigt länge nu. 


Imorgon kommer snickarna tillbaka och jag gissar att de tänker sätta klart gips i tak och på väggarna. 

Vi andra fortsätter leva vårt liv så normalt som möjligt här på bottenvåningen, idag med ett extra lager damm efter isoleringen. Det får nog bli ett varv med dammsugaren nu genast innan Stella kryper runt och "städar upp" allt med sina kläder. 

Jag önskar er en trevlig torsdag :)

onsdag 6 november 2013

En liten konstruktör

Här har vi precis hämtat hem vår lille prins från dagis och nu leks det för fullt med lego. Favoriterna här hemma just nu är lego och Brio-järnvägen, kanske att detta är en blivande liten konstruktör?!



Jag och Stella har hunnit med en långpromenad idag på förmiddagen, kyligt men man får ju upp värmen efter två timmars promenerande :) Nu väntar lite mellanmål och sedan, så fort Mathias kommer hem, ska jag hoppa in i duschen för ikväll ska den är mamman få lite välbehövlig egentid tillsammans med en vän. Det har bokats bord ute på restaurang, det kommer ätas gott, drickas vin och pratas massor. Jag räknar ner timmarna nu :)
Dessutom kommer ju pappan i familjen få mysa med sina barn som han saknat och som saknat honom! Alla vinner på detta ;)

Men än så länge är jag mamma och nu ska det ätas mellis och byggas med lego, så jag måste gå nu :)

tisdag 5 november 2013

Det ser ut som ett badrum...


Igår och idag har det hänt grejer i vårt nya badrum. Det har kommit upp matta på golv och väggar och nu börjar det faktiskt likna ett badrum. Självklart ska det upp kakel sedan också, men det dröjer tyvärr några veckor till. Vår badrumskille hade en lucka i sitt schema denna vecka. I morgon kommer han tillbaka för att göra klart detta moment.




Mathias är tillbaka på jobbet nu, men det betyder inte att han inte jobbar hemma också. Varje ledig stund på kvällar och helger smiter han upp dit och fixar lite i taget. Allting är ju ett steg närmare, men vi har börjat sakna vår pappa nu. Det märks jättetydligt på barnen som kommer och springer emot honom när han kommer ner till oss :)

Just nu har han avslutat arbetet för dagen och är ute på en promenad i kylan. Barnen sover och själv ska jag sätta mig och skriva ihop ett CV för att skicka iväg till en eventuell ny arbetsgivare, håll tummarna för mig :)

måndag 4 november 2013

Matplanering


Godmorgon nya vecka!

Denna vecka bjuder på lite av varje, tandläkarbesök för Anton, tjejmiddag för mig, renovering (såklart), en liten resa för far och son i helgen och en liten fest för mor och dotter (också den i helgen). Detta blir nog en bra vecka :)

Bjuder er på en bild från gårdagens middag (innan den åkte in i ugnen), hemlagad pizza.
Jag känner att jag för första gången på länge har koll på vad veckans middagar kommer att bli och jag har till och med handlat hem ingredienserna. Så här bra framförhållning var länge sedan jag hade, vad har hänt? ;)

Jag har länge funderat på att beställa hem någon av alla färdigplanerade matkassar som finns, men har ännu inte gjort slag i saken. Framförallt känner jag att det kanske inte är rätter som vi gillar. Har ni testat någon sådan matkasse? Vad tycker ni, är det värt att satsa på?

Nu ska vi starta upp den här dagen på riktigt. Än så länge går vi runt i pyjamas och har väl egentligen bara hunnit få i oss lite frukost.

söndag 3 november 2013

Dagens tips!

Godkväll!
Sent inlägg idag men det blir så när man är renoveringsänka och ungarna tar all tid under dagen :)

Idag får ni stå ut med ett kort inlägg eftersom den här mamman håller på att bli sjuk och längtar efter att bädda ner mig under en filt i soffan med en kopp te.

Det jag egentligen kikade in här för att tipsa er om är detta!


Jag klickade hem dessa snyggingar till Anton häromdagen, till riktigt bra pris. Han är ju expert på att nöta ut gympaskor på dagis så nya behövs varje säsong. Dessa är fortfarande lite stora för honom, men till våren så tror jag att de passar perfekt. Snygga som få och för bara några tior mer än de skor jag har köpt till honom tidigare så får vi testa och se om dessa håller måttet bättre! De finns i en snygg blå färg också, men jag valde dessa svarta till min lille älskling.

Nu väntar filten och tekoppen på mig, bäst att skynda mig ;)
Hoppas ni har en bra kväll och slipper förkylningar och allt som går runt just nu.