lördag 15 juni 2013

Karneval i stan


Idag har vi haft en jättemysig dag hela familjen. Vi har varit och tittat på karnevalen på stan större delen av dagen. Själva karnevalståget var väldigt uppskattat av vår lille herre. Han dansade och hoppade tillsammans med kusinerna när tåget passerade. 

Jag tänkte också passa på att visa er några bilder jag tog igårkväll när vi hade gjort i ordning Toblerone-fondue och en massa goda frukter och bär till. Har ni inte något chokladfondue-set hemma så skaffa det för tusan, det var så gott så jag smäller av. Eller vad säger ni om bilderna? Det gick ingen nöd på oss igår!




Ikväll tar vi det lugnt och laddar för ytterligare en fullspäckad familjedag imorgon igen. Vi ska nämligen åka till Astrid LIndgrens Värld och min lille prins är väldigt förväntansfull. Det är hans första besök där och jag själv har inte varit där på väldigt många år heller. Det ska bli riktigt roligt och mysigt att åka dit imorgon. Hoppas bara vi slipper regn!

Kanske jordgubbar...


Det ser onekligen ut som om vi får både jordgubbar och smultron i vårt lilla land här i trädgården. Förra året fick vi en hel del av båda, men de hann liksom aldrig in i huset för det var några små söta fingrar som var och plockade dem innan och stoppade in dem i munnen :) Men det är ju det som är charmen med att odla eget, att barnen kan gå och äta när de vill!

God morgon på er!
En solig lördag är välkommen efter denna vecka som innehållit mest regn. Vi har haft en lugn start på dagen och pappan i familjen har fått sovmorgon. Nu är det nog dags att göra sig i ordning och starta upp denna dagen. Vi kommer nog göra ett besök på stan tror jag, det är ju karneval i stan idag.

Vad hittar ni på idag?

fredag 14 juni 2013

Fridag, eller var det fredag??


Nu har det varit så där tyst här inne igen men jag har ju haft mina två jobbdagar torsdag och fredag denna vecka. I går var vi ute med eleverna i Stadsparken och hade klasskamp (i ösregn) och idag har vi haft en mysig skolavslutning (också den i ösregn).

Nu har jag bara två veckors jobb kvar på skolan och det är med lite blandade känslor jag slutar där. Jag kommer självklart att sakna alla jättemycket, men min tjänst ser inte likadan ut nu som när jag började, så det är dags att röra på sig nu känner jag. Idag har jag väldigt mycket positiv energi i kroppen och känner för första gången på länge att jag ser fram emot vad hösten har att erbjuda. Jag tänker att det måste bero på det faktum att det var skolavslutning, glada människor och ett typ av avslut idag. De två veckor jag har kvar att arbeta kommer bli ganska lugna och mest handla om att avsluta allting. Just nu känns det som om jag kommer bli av med alla tunga stenar på axlarna som jag har burit på senaste månaderna så fort min anställning är över, jag hoppas det blir så!


För att fira att sommaren är här och att livet är underbart köpte jag idag, för första gången på länge, hem lite fredagsblommor! Vackra ljusrosa pioner blev det idag! Dessutom tänker vi fredagsmysa med lite Tobleronefondue för att inviga vår nyinköpta chokladfondue-set!

Ha en riktigt mysig fredag nu, vad ni än gör :)

onsdag 12 juni 2013

Sommarkvällar


Visst är det härligt när det är ljust så länge på kvällarna och dessutom fortfarande varmt ute när det vanligtvis är läggdags för barnen. Igår efter middagen var hela familjen ute i trädgården. Vissa klippte gräs, vissa sov och vissa blåste såpbubblor.



 

Idag är det ingen jobbdag för min del (det brukar det ju vara på onsdagar), jag jobbar istället på fredag då det är skolavslutning. Vädret ser ut att bli lika bra som igår och vi har precis varit ute på en liten förmiddagspromenad i det fina vädret. Snart är det dags att börja fixa lunch, sen får vi se vad vi hittar på i eftermiddag!

Hoppas ni har en bra onsdag.

tisdag 11 juni 2013

Vår helg - dag 2


Såå, här kommer då fortsättningen på vår helg i Ullared! Jag förstår att ni har suttit som på nålar och väntat med spänning ;)

På söndagsmorgon vaknade jag och var väldigt tung i huvudet. Jag tror inte det hade med alkohol att göra på något sätt utan bara att jag förmodligen sovit så väldigt djupt att jag var helt groggy. Det är ju väldigt ovant att kunna sova så djupt eftersom jag alltid har ett öra spetsat ifall jag hör några ljud ifrån ungarna. Hur som helst så började vi med att packa ihop, äta frukost och städa stugan innan vi checkade ut och gav oss iväg mot Gekås-området igen. Kan ni tänka er att vi hann med en shoppingrunda till i det stora varuhuset och även lite shopping i butikerna utanför.

 
 


Våra medresenärer hade lite bråttom hem, så de lämnade oss runt lunchtid. Vi hann med en thai-lunch och lite Netonnet-shopping innan vi packade in oss i bilen och begav oss hemåt. 

Vi kom hem sen eftermiddag och gissa ifall vi hade saknat våra båda trollungar, tror de hade saknat oss också! Några av leksakerna vi köpt packades upp på en gång, bland annat lite saker till leksaksköket som blev mycket uppskattat av båda. 
 



Tack så mycket för en jätterolig helg Micke och Johanna, vad sägs om att göra detta till en årlig grej, tycker du inte det Micke?! ;)

måndag 10 juni 2013

Vår helg - dag 1


Oj, va roligt vi har haft i helgen och va mycket vi har shoppat :) Vi kom hem igår eftermiddag, men då var det ungar som skulle kramas och pussas på och en massa som skulle packas upp, därför har det varit lite tyst härinne. Men nu så är jag tillbaka och jag har en massa bilder att visa er och för att ni inte ska bli överväldigande delar jag upp bilderna på två delar. Här kommer då del 1, lördagen. 

Vi åkte väldans tidigt och mötte upp vårt resesällskap i Vimmerby (de åkte från Kisa). När vi hade åkt ytterligare en bit tyckte vi att rastplatsen i Abboravik passade bra för lite frukost, vi fick även lite frukostsällskap där. 

 



 Efter lite slumrande i bilen (för min del i alla fall) var vi då äntligen framme och det var dags att börja shoppa. Två av oss var Gekås-oskulder, en hade varit här en gång för länge sedan och sen var det ju jag som fick guida de stackars vilsna fåren genom det stora varuhuset! Men vi hittade ut på andra sidan och med en hel del shopping-kassar med oss dessutom!



 

Efter shopping checkade vi in i vår stuga på campingen, städade upp oss lite och begav oss ut till (tror jag) byns ända restaurang, Harrys. En supergod middag intogs där med tillhörande vin, mycket skratt efterföljande magknip på grund av allt skrattande. Vi avslutade kvällen i stugan med chips och ännu mera prat och skratt innan vi somnade för att vakna utvilade till ännu en shopping dag. Ni ser ju mitt resesällskap, kan man ha annat än roligt då?! :)




Fortsättning följer, så håll koll om ni vill höra om resten av vår helg.