lördag 2 oktober 2010

Uppdatering!

Har ett nytt favoritlack från O.P.I. Det heter "Suzi & the lifeguard" och kommer användas flitigt framöver!!

Natti natti (denna gång menar jag det, hihi)

fredag 1 oktober 2010

Trött mamma...

Idag har jag varit helt galet trött, hade kunnat somna stående när som helst under dagen! Tyvärr så har Anton bara sovit korta stunder hela dagen, aldrig mer än en halvtimme åt gången, så det har inte funnits ett enda tillfälle för mig att kunna ta med en middagslur... :( Nu på kvällen var vi och handlade och sen fick skrutten ett bad och därefter var det pyjamas och mat som gällde. Eftersom han sovit så lite idag hoppades jag att han skulle somna snabbt sen, men icke... Tror han var övertrött och var jättebökig istället. Jag och Mathias fick äta i skift. När han äntligen somnat kunde vi luta oss tillbaka i soffa med varsitt glas vin och slappna av. Märkligt att det är jag som är vaken sist i denna familj... hmm... Att gubben somnar i soffan är ju i och för sig inget ovanligt, hehe :)

Igår var det förresten tjejkväll på stan. Jag hade en klipptid först, sen mötte jag upp Sofia, Linn och Madde (som var på en snabbvisit i stan). Vi gick och shoppade lite och käkade på McDonalds (tanken var att äta plankstek på Sahara, men de hade fullsatt). Jag köpte nagellack, mössa, halsduk och de vita korgarna jag har kollat på länge! Sofia åkte hem tidigt, men vi andra gick hem till Linn och drack vin och åt godis. Madde skulle sovit hos Linn, men hon hade glömt luftmadrassen så jag erbjöd henne sovplats på vår soffa. Tyvärr så var hon tvungen att gå tidigt imorse, hon skulle till skolan och berätta för eleverna att hon sagt upp sig. Sen skulle hon hemåt Jönköping igen, men hoppas hon kan stanna längre nästa gång.

Ska måla naglarna nu (igår på tjejkvällen på stan fick man testa ett nytt nagellack på Åhléns som krackelerar, men det gillade jag inte alls, så nu är det borta). Har målat på ett första lager av mitt nya lack av märket O.P.I, superbra märke och jag blev så glad när jag såg att det äntligen fanns i stan (på Åhléns) :D Så fort lacket har torkat så är det sängen som gäller. I morgon sticker vi till Kisa för att hälsa på Micke, jag har blivit lovad en kort shoppingtur i Vimmerby på vägen... :)

Natti natti!!

På Södermalmsgatan just nu:


Ser ni något likhet?? ;)


Bjuder på lite andra bilder från igår och idag:

Igår: Vi är veckans nyhet i skyltfönstret :)

Igår: Nyklippt och väntar på brudarna för en
tjejkväll på stan :)

Igår: Linns jätteläckra ljusstakar, köpta på
Indiska förra året, undrar om de finns kvar?!

Skrutten på väg in på Kvantum
för veckohandling!

En superfin ljusstake som jag vill ha
till huset sen :)

onsdag 29 september 2010

homestyling

Nu ligger vår lägenhet ute på hemnet. Igår var en homestylist (eller vad det heter) här och det visade sig att vi hade ganska mycket att fixa med. Så igårkväll var farmor barnvakt och vi stack iväg och handlade, blommor, krukor, handdukar och diverse annat. Idag tog gubben ledigt och tur var väl det, för vi har hållit på att packa, bära ut, städa och piffa hela förmiddagen. Kl 13 kom fotografen och fotograferingen tog ca en timme. Under tiden han fotade ett rum så bar vi runt en massa grejer till ett annat rum. Det var full rulle och samtidigt hade vi en trött och hungrig liten kille i famnen. Men det gick bra och bilderna blev riktigt bra. Redan nu ikväll ligger lägenheten ute och det ser riktigt snyggt ut, får hoppas att många blir intresserade.

Efter fotograferingen stack jag iväg till gymmet, var nästan två veckor sen jag var där och jag vill inte tappa det nu när jag äntligen kommit igång igen. Efter träningen skulle jag ner på stan och göra några ärenden, det blev några extra än jag hade tänkt och jag sprang som en skållad råtta fram och tillbaka och var helt slut när jag kom hem. Morsan fick åka hem från sjukhuset idag, hon mår ok och hoppas bli kallad till operation snart så hon slipper få en infektion igen. Jag var på apoteket och hämtade medicin till henne idag.

Idag vid lunchtid gick Mathias farfar bort. Han har varit dålig ett tag och legat på sjukhus i omgångar till och från sedan i somras. Han har varit riktigt dålig sista tiden så jag hoppas han har fått ro nu äntligen.

Lite bilder från vår lägenhet som aldrig tidigare sett så här snygg och städad ut :)



























måndag 27 september 2010

Antons förmiddag






Och så en bonus-bild från lördagen när vi var på väg för att titta på kök!


Det är så mysigt att få vara hemma och vara med Anton hela dagarna, även om man ibland saknar vanliga samtal med människor utanför barn-bubblan :)

Nu ska skrutten få mat, idag (för andra dagen i rad) blir det spagetti och köttfärssås. Igår älskade han det, får se hur det går idag :)

Började morgonen med ett skratt :)

I morse vaknade jag vid 6-tiden för Anton var lite halvvaken då. Då låg Mathias och pratade i sömnen. Hälften av vad han sa hörde jag inte, men rätt vad det är säger han högt "För 300 får du juice"... haha, vet i tusan vad han drömde om... :) Fick iaf Anton att somna om vid ca 6:15, 10 minuter senare börjar Mathias alarm ringa. Jag knuffar på honom för att han snabbt ska stänga av alarmet, han vänder sig då om och rullar ur sängen. Han vaknade alltså med huvudet fastkilat mellan sängen och sängbordet och jag kunde inte sluta skratta... :D Anton vaknade ju så klart igen, så jag fick ju gå upp och mata honom, men det var det värt :)

Nu har jag kokat nappar, ätit frukost och gjort mig ordning. Anton sover sin förmiddagslur just nu, han har sovit länge nu, över 1,5 timmar. Ska strax börja förbereda lunchen, sen är det rensning som gäller idag också (om Anton tillåter). Får se om mamma får åka hem från sjukhuset idag, isf kanske jag åker och hämtar henne.

Ha en bra dag!!

Anton började dagen med lite tv-tittande :)

söndag 26 september 2010

Morfis

Inatt kl 2 somnade morfar in. Han har ju legat på avd 4 sedan i onsdags och inte varit kontaktbar sedan dess, så det är lite blandade känslor nu. Kommer ju så klart att sakna honom, men de sista dagarna har nog mest varit en plåga för honom, så det känns också ganska skönt att han äntligen har fått ro nu. Mamma var där och sa adjö till honom på natten (hon är ju själv på avd 7 nu). Det fanns möjlighet för oss att säga adjö till honom på bårhuset idag, men både Johan och jag kände att vi hade sagt adjö redan. Känns lite konstigt att han inte finns mer!

Förutom tankar på morfar så har dagen (och hela helgen) bestått av röjning. Vi har packat säkert 10 kartonger med grejer som vi inte behöver använda så länge vi bor kvar här. Då kan man ju fundera på om vi behöver dom alls... :S Känns skönt att äntligen få ordning, men det är ju märkligt att det ska ske för någon annans skull och inte för vår skull, haha... Men fint blir det i alla fall :D

Nu ska räkningar betalas, sen fortsätter jag med skrivbordet i kontoret. Undrar om jag får sova nåt snart?! ;)