lördag 13 juli 2013

En dag i solen


Det är vad vi har haft idag! Det är ju verkligen lyx att kunna åka ut till stugan när det är så varmt och man inte vill vara kvar i stan. Vi har haft en jättemysig dag med mycket bad och sol idag! Det var två trötta ungar som somnade i bilen på väg hem och självklart ska ni få se några bilder från dagen :)


   
 

 Jag tycker nog att dessa bilder summerar vår eftermiddag och jag hoppas vi får många fler sådana här i sommar!




Som ny...

Godmorgon!

Här har vi en solig och härlig dag och vi ska lite senare ge oss iväg ut och bada lite. Jag ska bara iväg ett litet ärende först är på förmiddagen.


Tänkte visa er lite vad som händer med renoveringen här hemma! Bygget på övervåningen står stilla just nu, vi bestämde oss för att vänta med det till hösten och istället bara fixa småprojekt under semestern. Ett av dessa projekt har varit vår ytterdörr som ni ju vet. Det har tagit sina timmar men igår slipade Mathias äntligen det sista på den och hann även olja in den en omgång. Nu på morgonen har jag oljat in den en gång till och jag lovar att visa er bild på när allt är klart sen. Men så länge så bjuder jag på några bilder under pågående arbete!


 Ser ni förresten att mönstret på dörren går igen på trappräcket! Detta är anledningen till att jag inte ville köpa en ny dörr utan fixa till den vi hade och det är också anledningen till alla svordomar jag har hört under denna process ;)


 Här ovan ser ni dörren när den är färdigslipad och på andra bilden när den är inoljad första gången. 

Det som återstår nu är att välja dörrhandtag som jag skrev om i detta inlägg (där ni också ser hur dörren såg ut innan vi började). Det är inte lätt och jag har verkligen ingen aning om vad jag vill ha, hjälp!

Nu är det bäst jag sätter fart här så vi kommer iväg ut till sol och bad så fort som möjligt!
Ha en bra dag!


torsdag 11 juli 2013

Slut på lugnet...


I det här huset är det verkligen slut på lugnet nu. Stella kom i förra veckan äntligen på hur man kröp framåt (efter många försök där hon mest tagit sig bakåt) och nu har hon verkligen kommit på hur man gör för nu går det undan. Anton tycker att det är både roligt och irriterande, roligt för han kan leka med henne mera nu, irriterande för att hon nu kan ta hans leksaker (och hans motorcykel rör man inte utan konsekvenser ska ni veta). Stella själv tycker det är jätteroligt att kunna ta sig runt, undersöka och pilla på allt som hon kommer åt! Dags att börja plocka undan saker nu tror jag bestämt :)


 


Varför är det så att med första barnet går man bara och väntar på allt som ska hända, lära sig sitta, krypa, gå, prata osv, medan med andra vill man bara bromsa tiden. Vart tog min lilla bebis vägen egentligen? Men det är ju jättemysigt att se syskonen leka tillsammans och jaga varandra på golvet. Nu väntar jag bara på fler och fler tjuvnyp från bådas sida, för jag är helt säker på att det kommer!

Så här ser ni vad jag gör på dagarna nu för tiden, springer efter en nyfiken liten tjej som håller på att upptäcka huset :)

söndag 7 juli 2013

Vart tog hon vägen?


Ja, vart har jag tagit vägen egentligen?? Har ni saknat mig? Vi har helt enkelt semester och njuter av ledigheten och att umgås hela familjen utan måsten! Vi har hunnit med att besöka båda sommarstugorna, badat, solat, gått långpromenader (mest för att leta cykel som vi tyvärr inte hittat ännu), åka till Ikea (både i Linköping och i Kalmar), städat, tittat på film på kvällen när barnen somnat och tagit sovmornar (så länge som barnen tillåter i alla fall). 

Just nu befinner vi oss på ön, ungarna sover och vi ska precis ta lite te och fralla! Bjuder på lite bilder på mina små sockergryn :)

Vad gör ni? Har ni semester ännu?