fredag 22 november 2013

Sjukstuga

Jag tror jag var lite för snabb att hylla gårdagen för den avslutades verkligen inte på något bra sätt! Under natten kom den väldigt ovälkomna magsjukan och hälsade på här hos vår lille 3-åring. Vi torkade, tröstade och jag tror jag hann med att köra tre tvättmaskiner under natten. Just nu verkar han må lite bättre, men han har fortfarande inte fått i sig särskilt mycket mat.

Men bästa farmorn åkte i alla fall och köpte ett magsjuke-kit så vi klarar oss under dagen. 


Nu hoppas vi bara på att det är över för min lille prins och att vi andra klarar oss. Målarna var dock inte rädda för magsjukan, de är här och jobbar på som vanligt :)

torsdag 21 november 2013

Tänk vad lite färg kan göra...


Vilken dag jag har haft! Detta har varit en dag när allt liksom faller på plats. Målarna har spacklat färdigt nu och börjat grundmåla och vilken skillnad det blir att vistas där uppe bara lite färg kommer upp på väggarna. Jag gillar att bara gå omkring däruppe på övervåningen om kvällarna, jag går och tittar på allt som är gjort och tänker mig in i hur det kommer bli när vi flyttar upp! Att ta in hantverkare är det bästa beslutet vi kunde ha gjort. Det är så otroligt skönt att det händer saker hela tiden trots att Mathias är på jobbet. Dessutom får vi såå mycket mer pappa-tid än om han hade gjort detta helt själv och framförallt kommer inflyttningen ske mycket tidigare än det annars kunnat gjort.


 Både en del av väggarna och badrumstaket har fått sig en omgång med grundfärg. 


Idag var också dagen när jag äntligen (efter två veckors intensivt sökande) hittade det golvklinkers som jag vill ha i badrummet (och jag har dessutom hittat var jag kan få tag på det och tro mig, det var inte lätt). Dessutom var det idag som att jag helt plötsligt nu på kvällen visste precis vilka färger jag vill ha på alla väggar däruppe, nu gäller det bara att hitta exakt rätt färg-kod så är vi hemma :)

Som grädden på moset har jag spenderat eftermiddagen på Gränsö Spa tillsammans med bästa svärmor och svägerskan, kan en dag bli mycket bättre?? Inte jättemycket i alla fall känner jag :)

Nu väntar kina-mat och mys med min älskling i soffan. Var det någon som sa matplanering? Inte jag i alla fall ;)

tisdag 19 november 2013

Lite julkänsla

Godkväll!


Är det för tidigt för att ta in lite jul i hemmet? Jag tycker inte det, nu är det ju faktiskt inte långt kvar till första advent. När är det man brukar sätta upp adventsljusstakar, någon som vet?

Idag smygstartade i alla fall jag och Anton genom att ta in några rumsgranar i huset, en i vardagsrummet och en i Antons rum. Jag hittade en liten batteridriven led-ljusslinga att hänga i granen också och i Antons rum hamnade även dessa fina och verklighetstrogna batteridrivna ljusen. Det blev jättemysigt och det känns skönt att det är fejkljus, jag skulle aldrig våga lämna levande ljus i klåfinger-killens rum ;)


Ikväll var det visst en sån där viktig fotbollsmatch igen, så jag håller mig inne vid datorn ett tag. Det intresserar mig inte det minsta faktiskt. Men jag kanske skulle gå ut och göra mig en kopp te och sätta mig i soffhörnet med min padda en stund, går säkert att fördriva tiden på det sättet en stund :)

måndag 18 november 2013

Dessa svåra val

Godmorgon nya vecka!

Nu har jag ett sånt där riktigt jobbigt i-landsproblem igen ;) Vi har lånat hem några olika golvklinkersplattor för att se vilken vi vill ha i badrummet (jag trodde jag hade bestämt mig tidigare, men det hade jag visst inte). Dessa två har jag fastnat för och de är båda italienskt granitkeramik med en väldigt matt och "len" yta.

  
Jag tycker egentligen att den kallare gråa färgen (på plattan närmast kameran) är snyggast, men de plattorna är ganska spräckliga (som ni ser på den mindre plattan längst ner till vänster), den stora plattan är egentligen ganska missvisande eftersom den är lite för jämn i färgen. Jag såg detta klinkers uppe på en hel vägg och det såg ganska spräckligt ut.  Den andra plattan är jämnare i färgen, men däremot en lite varmare grå ton som nästan går litegrann mot brunt.

Så nu tänkte jag rådfråga er igen, eftersom jag får så bra feedback från er :) Vilken skulle ni ha tagit? På väggarna blir det stora plattor (30x60 cm) av det vita kaklet ni ser på bilden. Golvklinkers kommer också bli stora plattor (30x60 cm) förrutom i duschen där det blir antingen 10x10 cm eller 7,5x7,5 cm (beroende på vilket av ovanstående vi väljer).

Här ser ni en närbild på det spräckliga i den kallare gråa plattan.

Något kanske värt att nämna är ju att vi kommer ha betong både på en hylla och på handfatskommoden och det får ju inte skära sig emot golvet.


Detta är förövrigt ett tidsinställt inlägg (tacka vet jag sådana) eftersom jag just nu sitter på en buss på väg till Gekås, Ullared för att göra årets julklappsinköp :)

söndag 17 november 2013

Den glade snickaren

I detta hus finns inga arga snickare, här är de bara glada och de dansar till och med :)

 
 

Godmiddag på er!

Här har i alla fall jag haft en seg start på morgonen. Jag fick lite sovmorgon och sedan jag gick upp har jag inte gjort många knop! Tvättmaskinen går för fullt i och för sig och jag har hunnit med ett trevligt spontanbesök från goda vänner :) Men nu är det nog dags att göra mig i ordning litegrann för snart ska vi hem till farmor och farfar för lite födelsedagsfika för farfar/svärfar som fyllt år. Dessutom ska vi se ifall vi får med oss Anton hem därifrån. Han har nämligen sovit där i natt för han ville absolut inte släppa farmors hand igårkväll när vi skulle skiljas åt efter en trevlig middag ute på Harrys.


Idag håller den glade snickare i detta hus på att sätta upp väggen/dörröppningen till Antons rum samt drar el i väggen. Har jag sagt att han är duktig min gubbe?! Annars säger jag det nu, jag är så stolt över honom för allt han gör för sin familj :)


Nu måste jag sätta fart, jag har en mamma som måste fixas till och ett kök som jag knappt ser under allt stök!

Hur spenderar ni er söndag?