måndag 22 april 2013

Status quo på bygget




 Den här synen möter man när man kommer upp för trappan just nu! Uppmuntrande, inte sant ;)

Detta är vad Mathias har sysslat med senaste veckan, brutit upp golvet överallt där vi tyvärr inte kan behålla parkettgolvet. Allt måste vara klart på onsdag för då kommer sugbilen som ska suga ur all fuktskadad isolering på vinden och han kommer även suga ur kolstubben som ni ser på bilderna. Det är ju en jättefördel att slippa göra detta för hand. Det tog ju tre man en hel dag att gräva upp ca 20 kvm och lägga allt i säckar, så det slipper de nog helst göra om. 


Ni ser kanske där det är sågat i parketten?! Allt bortåt och till höger i bild kommer bli barnrum och en garderob och där kommer vi behålla parketten, men lägga om frisen så det ser ut som om den nya väggen alltid stått där. Resten av rummet som syns på bilden (där parketten är borta) kommer bli vårt tv-rum.


Det är ju tur att det finns hjälp nära till hands när man behöver det!

Denna måndag har jag och Stella en lugn hemmadag medan storebror är på dagis. Det behövs för idag är jag trött! En snorig liten tjej som vaknar en gång i timmen på natten och en hostig liten kille som även han vaknar några gånger på en natt, det sätter sina spår. Men nu är det lunchfix och sedan ska vi hämta hem dagiskillen!

5 kommentarer:

  1. Blir säkert jättebra när det är klart, och vilken tur att pappan i huset har så bra hjälp då.

    SvaraRadera
  2. Ja, det blir säkert jättebra, men en lång väg dit bara... :)

    SvaraRadera
  3. Anton, den lille hantverkaren... det lovar gott för framtiden! ;-)

    SvaraRadera
  4. Det kommer bli såååå snyggt! Puss

    SvaraRadera
  5. Ja, visst är det bra med en lärling :)
    Visst kommer det bli snyggt Vickan, jag har ju en duktig gubbe som fixar :)

    SvaraRadera