onsdag 2 januari 2013

Mitt 2012 - Del 3 av 4



Juli inleddes med ett besök på Busfabriken i Norrköping. Antons första besök där och det var mycket populärt!


 
Under sista veckan på dagis innan semestern fick vi hämta hem en febervarm liten kille. Senare dök det upp utslag i arm- och knävecken och sår mellan tårna. Det visade det sig bero på en form av stafylokocker och efter ett besök på vårdcentralen fick Anton penicillin. Tre gånger om dagen i tio dagar fick vi bålhålla och tvinga i honom penicillinet, det var ingen rolig upplevelse…




Efter ett besök på förlossningen fick även jag penicillin för urinvägsinfektion, jag hade då haft molvärk i magen i några dagar. Jag blev illamående och jättedålig av penicillinet och mormor och morbror fick rycka in och underhålla Anton-bus när Thias var på firmafest!


Efter många resor med golv-killen fick Mathias slipa om parkettgolvet igen. Vi var tillbaka på ruta ett igen. 


Mitt i sommarvärmen var det dags för ett frisörbesök för Anton igen. Efteråt åt vi lunch på stan med nyfrisserade killen!

 
Mathias har semester och vi njuter av ledigheten tillsammans! Det är en otroligt varm sommar, tyvärr säger jag som är gravid och ständigt varm. 

 


Visfestivalen kom och jag fick inte med mig gubben detta år, istället gick jag med morsan. Under festivalen hann vi även med att träffa Frida, Robert och lille Harry när de var i stan. 



Anton spenderar en helg hos farmor och farfar ute på ön och vi passar på att bygga i köket, gå ut och äta och ta sovmornar. Sedan möter vi upp Anton och de andra för lite mat i Loftahammar. 




 


Därefter åker vi till Jönköping/Gränna för att hälsa på Madde och Thomas. Vi har några skönt slappa dagar där med god mat, shopping och trevligt sällskap! Vi hittade även matsalsstolar på fyndhörnan på Ikea. 



Vi mellanlandar hemma och hinner med en fika i Tofvehult med kusinerna.


Därefter åker vi vidare till Kalmar/Öland för en minisemester och besök på Ölands djurpark. 




När vi är tillbaka i stan tittar på motorcykelkortegen från först parkett (vår grindstolpe). 



I början av augusti tar vi ett stort steg tillbaka i renoveringen. Golvet lackas igen och medan det torkar åker vi till ön och sover över. När vi kommer hem möts vi av ett totalt misslyckande vad gäller golvet. Golvet måste förmodligen slipas om igen och hoppet om att kunna flytta in i köket innan bebisen kommer minskar mer och mer. Men vi har i alla fall ett mysigt dygn ute på ön, men bland annat nattbad och segling med svärfar.






 
Mathias förbereder att klä om utbyggnaden med ny panel samt att byta fönster där och trädgården barnsäkras. Byggab gör jobbet och vi kan pricka av ytterligare en grej på listan.




 

Lilla badrummet nere storstädas och börjar användas som annat än byggtoalett!!

Under augusti gifte sig fina vännerna Micke och Johanna och naturligtvis var vi där på bröllopet!

Vi röjer i trädgården och Mathias hjälper Johan och Frida att lägga golv i deras sovrum.

I vecka 32+6 gör vi ett tillväxtultraljud och allt ser bra ut. Vi får återigen se vårt lilla hjärta i magen. Magen känns mycket större nu än vid samma tid med Anton. 

 
Anton får ”köra” lastbil på pappas jobb, mycket uppskattat kan jag säga!

 
På vår övervåning är det nu dags att dra upp röret till köksfläkten som kommer gå rakt upp igenom vårt dåvarande tv-rum. Vi får flytta ihop alla möbler (tv, soffa, säng, byråer mm) i vårt sovrum för att slippa byggdamm. Det blir lite trångt men samtidigt går det sakta men säkert framåt i nya köket, elektrikern har varit och kopplat in lyset och rörmokaren och gjort det sista som krävs av honom.

Kusin Leia fyller 3 år och vi firar med tårta och paket.

Vi passar även på att gå ut och äta middag med Morgan och Beverly på Briggen.
Parkettgolvet slipas om för 3:e gången och denna gången funkar allt som det ska och det blir äntligen klart! Även utomhus händer det grejer, Jonas är här och sätter upp hängrännor på utbyggnaden.






På bygget börjar det äntligen kännas som ett kök. Köksfläkten kommer på plats med hjälp av snälla bror och som vanligt är Anton med och inspekterar! Fler och fler detaljer kommer på plats och datum för inflyttning närmar sig!





Vi åker till Loftahammarsutställningen med Johan och Frida. Anton hittar bilen han vill ha och på vägen hem hälsar vi på Britta. På bilden ser ni fyra generationers händer (Anton, Mathias, Birgitta och Britta).



Mathias får en spekulant på sin motorcykel som har nu bestämt sig för att sälja. Anton och pappa provåker en sista gång! Tyvärr blir köpet aldrig av!


Två gånger under denna månad åker vi in till förlossningen eftersom jag känner smärta i magen i kombination med inga fosterrörelser. Båda gångerna visar det sig inte vara någon fara. Magen är nu väldigt tung och jag är jättefärdig med att vara gravid!!

Vi tar in en arkitekt som ska hjälpa oss planera övervåningen! Förslaget ser i stort sett bra ut, det är bara lite smådetaljer som vi vill diskutera. På bygget kommer fönsterbrädor och foder på plats!






Vi beställer och provkör en ståbräda till Anton. Det verkar funka bra!


Mammas skofetisch börjar visa sig även på Anton. Han provar gärna skor, helst andras :)



Så där, då har vi bara sista månaderna kvar, de kommer senare idag. Håll koll :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar