torsdag 30 december 2010

Köksplaner


Vi har ett bra tag gått och funderat på hur vi ska ha köket. Idéerna har varit många och varierande. Nu börjar det närma sig att på allvar fundera. Igår hade vi en kille från Electrolux Home här hemma som kollade på rummet vi har tänkt som kök. Han tog lite mått och skulle återkomma med ett förslag. Blir spännande att se hans idéer.

Våra egna tankar var från början att ha köket i första rummet efter hallen på bottenvåningen. Då tänkte vi ha bänkskiva och underskåp längst med båda ytterväggarna, diskho vid fönstret och en sittbänk någonstans. I mitten av rummet ville vi ha en stor köksö med spis och en liten diskho, samt sittplatser och gott om arbetsyta. Eventuellt skulle man också kunna ha några vitrinskåp eller liknande borta i andra hörnet av rummet. I rummet bredvid skulle vi sätta in en öppen spis och ha soffa samt matbord. Efter att vi gått runt i rummet och funderat har vi kommit på att det nog blir lite trångt att ha både matbord och soffa i samma rum. Därför funderade vi på att ha köket i andra rummet efter hallen (men fortfarande med fönster ut mot vägen) och istället ha vardagsrum med soffa och tv i första rummet. Då skulle vi nog få plats med matbordet i ena hörnet av köket eftersom det rummet är lite bredare. Men det känns lite konstigt att ha tv-rummet som genomgångsrummet till köket. Killen från Electrolux Home (Johan) tyckte i alla fall att vi skulle ha köket i första rummet. Han föreslog också att vi skulle ha endast matbord i nästa rum (eventuellt en liten hörna med några fåtöljer) och istället ha en tv-hörna i nästa rum (innanför toaletten). Detta gav oss något att fundera på! Det kanske skulle kunna vara något, men det känns som det lilla hörnrummet är lite i minsta laget för vår stora soffa. Dessutom hade jag tänkt att använda det till mina studiogrejer… Han tyckte dessutom att vi i köket skulle ha arbetsbänk endast längst med ytterväggen mot vägen (inte den andra ytterväggen) och på det sättet kunna ha en lite större (längre?!) köksö! Vi får fundera och se.. .Om två veckor kommer någon från Moore (Elons köksbutik) hem till oss för att kika och komma med förslag. Hoppas att de har ett bättre förslag, för jag är inte helsåld på detta!!

Annars ikväll har vi varit på glöggkväll hos Malin och Dada, mycket trevligt, tack för inbjudan J Där var (förrutom då Malin, Dada och Milo) Johan och Frida, Ronja, Kim och Liam och Vickan, Danne och Vilgot. Anton ville inte alls sova, det var alldeles för mycket som hände som han inte ville missa. Så till slut fick vi gå hem för att han skulle komma till ro. Vem tror du somnade i vagnen på väg hem om inte Anton-skrutt J Nu sover han gott i sin egen säng sedan någon timme tillbaka.

Tidigare idag var Jessika här och hälsade på oss och tittade på huset. Hon hade med sig lite hembakat (saffransskorpor och chokladkola) och vi fikade och snackade skit… Mycket trevligt besök J

Imorgon är det nyår, ska bli mysigt att fira in det nya året med min familj!! Vi ska till Petra och Niklas och äta middag, skönt att det inte är så långt att gå hem sen på natten J Nu ska jag nog ta en stund i soffan och läsa lite i boken jag håller på med, den tredje Twillight-boken… Så fort jag har läst ut den ska jag börja läsa boken om kungen som jag fick i julklapp, är så nyfiken på den… J

Trevlig torsdagkväll på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar